Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    воопшто не внимавам на изгледот кога сум дома обично сум си во пижамчиња или во нешто широко и комотно зашто сум голем склетчија,косата увек собрана за по дома, па на крај краева дома сум си ;) е сеа ако улета некој малце ке се подспастрам ;)

2. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Ништо посебно, хеланки, тренерки или кратки пантолони и некоја стара блуза. Е има денови кога сум ден и ноќ во пижами,е тогаш ми е најубаво :) Косата ми е редовно був. За дома никогаш не се чешлам, собрана во висока пунџа. Не сум нашминкана никогаш дома, а ноктите ми се секогаш средени.
    И едноставно не можам по дома да бидам облечена со истото од надвор.

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Воопшто.Носам никои алишта што надвор не би ги облекла. Хеланки , ѕвонарки, стари џемпери, машки дуксери што ќе ми дојде при рака, а пижами за низ дома преку ден не носам глупо ми е :)

4. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    не се шминкам за дома не носам ни за излегвање алишта косата ми е во репче или пустена , си имам модерни пижами и трењерки моментално носам тигрести пизами мн јаки ми се :inlove: убаво се чуствувам кога се осекам убава :D :D хахах

5. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    За по дома најчесто сум во тренерки или некои фармерки, дуксерка (кога е постудено времето), а вака, во летен период најчесто си носам шорцеви, кратки пантолончиња и сл. Некогаш знам и долги часови да останам по пижами. :)

6. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    Секогаш кога сум дома носам пижами...и кога се враќам од некаде, првото што го правам е право во соба и си ставам пижами....кога идат гости тогаш се разбира ставам нешто друго поудобно - кратки пантолончиња и маиче во лето, а тренерки или хеланки во зима....косата ми е секогаш во пунџа.

7. Martinez

Martinez Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    17
    Кога е ладно најчесто сум во тренерки, освен кога имам гости. Кога е топло, како и сите така и јас - кратки панталони и маичка. :) Шминка не доаѓа во предвид, јас и надвор кога одам не се шминкам освен малку за излегување или некои свечености како на пример свадба :D. Косата ми е кратка и си немам проблем со неа.

8. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    кога сум дома ич ама ичч не внимавамм :D најчесто тренерки а кога е топло шорцеви и маичка,понекогаш знам да си шетам по дома во пижами :lol: :lol:

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Порано многу се дотерував за по дома, се фармерки, сукњи, најубавите блузи, како оние од сериине што се ко за на свадба средени :D .
    Сега не толку, летно време шорцеви (имам едни кратки како боксерици од 3то ми се :tmi: ), рамбовка и косата во пунџа, реп.
    Сега овој период есен/зима во тренерки сум или во хеланки, косата исто врзана, пуштена само за надвор.
    Ама пак сум претставителна за гости ако дојдат, до продавница, до комшии да тркнам.А пижами никако не можам да носам, после станување одма се облекувам, а сестра ми може цеел ден по пижами да седи.

10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Моментално сум во едно фустанче во кое летово буквално скиснав :lol: , испери го и одвај дочекај да се исуши и пак на мене. Значи баш ми е комотно бидејќи не е тесно ни па широко, а ја нуди потребната комоција и попрактично ми е од било што друго, а плус изгледам и ок средено со него.

Шминка за дома не користам, тогаш ставам тоници за освежување и хидратантни креми на лицето, најмногу по дома внимавам на хигиената на забите може да се рече ама со нив се оптеретувам и надвор така да ништо ново. Косата ми е најчесто собрана во репче или некоја фри-стајл пунџичка.

На зима претежно сум во пижами, дури и по цел ден се случува да останам во нив или па на средина од денот да се пресоблечам во нив. Тренерки поретко носам иако нема одредна причина за тоа. И имам едни широки траперки како индустриска плетка нешто се кои ги носам во зима купени пред 100 год. и тие ми се ко ова фустанчево летово незаменливи :lol: .

Инаку главната прчла од моја генерација се зборуваше дека и за по дома била во тесни фармерки и штикли и изнашминкана, што за мене лично е незамисливо...

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    91.573
    Секогаш велам кога ќе останам сама дома дека ќе шетам по пижами цел ден ама грдо ми е и да јадам во нив, па и да зготвам нешто. Во моментов носам хеланки и туника. Тренерки не носам, освен ако ги ставам сите фармерки за перење,а ладно ми е за хеланки. Не се шминкам, а косата ми е во пунџа или ако ми еубаво виткана ја оставам пуштена ако во текот на денот треба некаде да отидам. Еден период се запоставив , носев тренерки и искрено ич не си се допаѓав во нив, не сум тоа јас. Мислам имам некаде спомнато никогаш не сме шетале по дома облечени во било што. Мајка ми уште од мали не има навикнато да сме тип- топ и за по дома. Мерак и беше да шетаме по фустанчиња или кошули со џемперчиња. Сега знае некогаш да пререче тие алишта не ви се за по дома, ама знае дека таа не навикнала така.

А да и непријатно мие кога ќе отидам кај некој, а тој ме пречекува во пижами. Да дома си е, но грдо е.

На LaChiquita и eli25 им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    За последново се согласувам.Веднаш ми текна на една другарка,која увек е во пижами.И тоа пижами ми се чини 100 века стари.Тук-там со некое дупче,10 броја поголеми :( Грдо,мн грдо.А чудно ми е зошто за во град е тип,топ.Уште од основно се дружиме и од тогаше била таква за по дома.Ако сака да носи пижами за по дома и во нив да пречекува гости,нека бидат барем пристојни.Мене ме нервира во стари и искинати пижами да спијам а не пак гости да пречекувам :doh: За разлика од нејзе,една драга колешка,исто љубителка на пижами по дома,ама да ти е мерак да ја гледаш во пижамките.Дури не личат на пижами,со некој чипки на ракавчињата,такви уз тело,па и какви спавачи има ,еднаш кога ја видов во една -помислив дека ќе искача во град :lol: и велам-еј па зашто ме викна,ти во град ќе си одиш :o ,а таа не бе-спавача ми е :lol:
    И јас некогаш сакам да сум во пижами ама неможам пред гости таква да искачам.Обично во хеланки,тренерки,маички интересни,и некој панталонки.Ептен стари алишта не носам.И секогаш се прскам парфемче :lol: ,плус што сакам да ми мирисаат алиштата на омилениот Ленор,плавиот.Косата обично собрана,а некогаш чисто од мерак знам да си ставам бело моливче на очите :lol:

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Контеса Груела Изабела Втора на прием овде изволте. На, бубнете ми рака сега :D

По дома сум си како по дома - средена, ама за по дома. По штикли дома не шетам, тоа е сигурно и сигурно не изгледам ко да сте ме исекле како од некој амерички сериски - во секое време ко излезена од фризер и скоцкана тип топ, седам исправена со рацете позади грб, со штикли на нозе, со костим и со Хермес марама. Таквите манири им ги оставам на аристократските семејства.

Јас сум сосема природна и пристојна девојка која знае да изгледа убаво дури и во тренерки па и во пижами - а рака на срце пижамите да ми ги видите, нема да верувате дека се пижами - ќе посакате стално во нив да ме гледате :D
    Сакам дома да се опуштам но не и да изгледам како распуштеница. Како да ви кажам, абе и за спиење сум средена и усогласена со бои, ама сум сепак кежуал.
    Значи внимавам до степен да сум барем чиста и да ми е удобно. Затоа сум дома а не на прием кај холандската кралица. За таму можеби и ќе повнимавам малку повеќе на изглед.

Коса во пунџа или во плетенка, без шминка, со омилената маица на прерамки и омилените тренерки а уште поомилените папучи „а ла космонаутски чизми“ за кои сите ми се чудат ама јас перфектно се лизгам во нив низ станот :) Тоа сум јас за по дома.

Ах да - не еден дечко ми рекол и признал, дека нема посекси од природна девојка во тренерки, па вика кога ќе те плесне човек по тоа газето кое се оцртува во тренерчињата абе мераци. Па вие сеа видете :lol:

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    113.524
    леле ова колку ме нервира. И јас знам да сум по пижами дома, ама тоа ми се убави пижами. И најчесто ако знам дека нема никој да ми дојде. Ако некој зазвони, трчам да облечам пењоар и да се покријам па да отворам варата. Ама да знам дека треба да ми дојде дома некој и јас да се шетам по пижами тоа не. Дури и болна кога бев последниот пат, требаше да ми дојде дома докторката во домашна посета, јас сум земала со 39 температра мијам заби, мијам лице, ставам дезодоранс, облакам нови перени пижами кои личат на тренерки. Инаку за секој ден сум во тренерки, маица или блуза, и папучки за дома. И да, најмногу разам кога на некој му мириса облеката на готвено.

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Прво - Никогаш не сум во пижами! Ама баш никогаш!

Имам `посебни` алишта за по дома, онака памучни и спортски, а на зима плус и плетено елече :lol:
    Вообичаено тоа се тренерки со маица.
    И папучи, нормално :D .

За спиење си носам комплет пижами (сакам да изгледаат на тренерки, да се шаренки и мекушести).
    На лето спијам со обична маица на рамки и гаќи :)

Пс. ако е и ова битно - носам прслуци за по дома, а за спиење ги вадам (ако не ги заборавам) :lol:

16. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    По дома во зима секогаш во тренерки, никогаш не сум во пижами, на сабајле кратко додека доручкувам и веднаш облекувам тренерки, не можам да се замислам цел ден во пижами, а во лето џинс кратки панталони и рамбовка.

На нога обавезно носам папучи во лето апостолки, а во зима топлинки.

Секогаш пазам облеката по дома да ми биде чиста и уредна, а косата секогаш собрана во реп.

17. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    Да, обожавам да се шеткам по пижами, ама тоа само во викеди, така релаксирано до кај 12 саат и со :coffee: во рака.
    Инаку штом се вратам од работа, обично облекувам тренерки или летно време кратки тренерки со така покежуал маички. АКо планирам нешо да готвам или чистам, обавезно облекувам партиска мајца, пошо одма оди на перење :D :D.
    Инаку да, незгодоно е некој да те пречека во пижами.
    И исто така практикувам малце поубаво да се облечам кога чекам гости. не го облекувам најновото костумче :D , туку нешо попријатно за очи.

18. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Секогаш пазам облеката да ми е чиста!

19. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    244
    Па гледам да е чиста. Косата секогаш ми е врзана и обично носам хеланки и маица некоја долга , по пижами онака најубаво ми е, тренерки ова она :P онака не се оптеретувам многу многу

20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Воопшто не се грижам за изгледот кога сум дома. По пижами си седам по цел ден :D најкомотно, најлежерно...Или ако не пижами, тренерки.

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.