Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    81.244
    Кога сум дома, единственото нешто кое го сакам е да се чувствувам удобно, а тоа сигурно не би го постигнала доколку сум тип топ средена, во не дај боже фармерки, или пак тренерки.
    Навистина, тренерки освен за вежбање, не носам, некако не сум си јас во тренерки и не се ни чувствувам удобно во нив, можеби дека не носам често, којзнае.
    Најудобно ми е да си седам по хеланки, екстра широка маичка од оние моите апла рокерски и дебели термо чорапки доле на нозете - ама не од оние обичните, имам едни ко пуфкасти во пруги - ма да ти е мерак да ги носиш, ко да имам по едно персиско маченце под стапалата! :D
    Косата обично ми е во плетенка или пунџа, а доколку ми е пеглана и' посветувам големо внимание, небаре е златна, ама шта чеш, све за љубав, само да не се извитка.
    Не се шминкам, скраја да е, а не ни можам да ја смислам улогата на шминката во сета таа кежуал комбинација - уат д фак? :^) Буквално ми делува ко да сум облекла патики на ноќно излегување низ град и згора на тоа сум ставила смоуки ајс шминка - не чини.
    Голем љубител сум на пижамите, ама сепак најчесто во летниот период може да се случи како станам од сон и така да останам облечена во пижамите, а сега, конкретно кога веќе почна школската година и ''движењето'', ритуал ми е после школо да ги наденам маичката и хеланките и готова сум за - зграпчи го денот со легачење/учење итн активности. :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    кога сум дома сакам да сум си удобно облечена, маичка, тренерчиња, собрана коса, не се комбинации црвено со розово или зелено портокалово, секогаш си е во тон.
    и за по дома не се шминкам.
    инаку многу пати знам денот да си го поминам во пижами :D

3. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    по дома само тренерки и блуза или пак некогаш седам дотерана кога ќе си дојдам од некаде дури не се пресоблечам во пижами за спијање :)

4. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    воопшто не внимавам у пижами или тренерки :D

5. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Ууух, пижамчиња златни! Секогаш си сум или целосно со пижамчиња, или долни пижами, а горе дуксер ;) Море гледам само да ми е комотно. Косата пуштена најчесто си ја држам :) A пак шминка, апсолутно не! Јас не се шминкам толку за излегување итн, а камоли за дома :D

6. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Дома цело време сум по пижами, тренерки и маички најудобни што може.
    А во лето да можев, по гаќи ке се шетав низ дома, али срамота е.
    Ич не сакам да се замарам да пазам како изгледам за дома, тоа е местото каде ми е комотно и удобно и сигурно, често сум со различни чорапи на пример, од толку што не ми е галје :)
    Кога ке ни дојдат гости, најмногу што облекувам е тренерки ако сум по пижани, и исти чорапи :)
    Шминка по дома не трпам, истиот момент кога влегувам дома, уште во тоалет ја вадам.
    Имам една другарка, за по дома цело време е нашминкана, со пудри со триста чуда, блузички тесни, во исти бои, и седи ко кокона, за до продавница фармерки, патики :) многу ја зафркавам, иако не е лоша особина да си среден и пријатен за гледање цело време, но јас едноставно никогаш не би можела, и не сум тој тип, барем за по дома.

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Прва работа што ја правам откако ќе дојдам дома е пресоблекување и вадење на шминка. Безразлика дали доаѓам од факултет, од шетање или од вечерно излегување.
    Најчесто дома си седам по пижами и топлинки :) Многу ретко облекувам тренерки.
    Косата секогаш ми е исчешлана и вообичаено ми е фатена во репче.
    Не дека којзнае колку внимавам на тоа како изгледам, ама што и да имам облечено, сакам да е чисто.

8. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    По дома секогаш сум по тренерки. :angel:
    Неможам да замислам да седам по фармерки, прво не ми е удобно во нив.
    Косата ми е исчешлана и ми е фатена во репче или пунџа ( сеедно ).
    Лицето ми е измиено и на него имам ставено крема. :)

Неможам да ги сватам луѓето што се дотеруваат којзнае колку по дома и лицето го трупаат со шминка. :shake:

9. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Како сум дома па и не сум нешто посебно се разбира. Елегантно, нормално, секојдневно. Не посвеувам некој посебен изглед за дома, не ми е потребен :D

10. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    По пижамчиња сум претежно и со соберено репче.Така најубаво се чувствувам и најкомотно ми е :P

11. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Со пожами или пак со тренерки, многу ретко седам дотерана.

12. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    па и за дома обавезно се средвам ,лицето мора со лесна пудра и маскара,облека тренерки обавезно за по двор,а за дома пижами и бањарче црвено и по тоа шетам целден

13. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Искрено, воопшто не внимавам. По пижамчиња си седам, или тренерки, како што ми е комотно, така. Зошто да не? Е сега, ако дојде ненадејно гостин трчам како будала :D

14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Кога сум дома,најпрво сакам да се чувствувам удобно,но и убаво :) Обично сум во долни тренерки,блуза и џемперче.Но,често знам и да го поминам денот и во пижами :$ Косата обавезно собрана во репче.Шминка никако!

15. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    по дома комотно нормално,хеланки и дуксер,или тренерки ,можеи дуксер од дечко ми ептен ми е убаво кога му ги носам така големко,мириса на него ,си уживкам :) многу често знам и да сум пола ден во пижами ,убави ми се како тренерки ми се повеќето така да немам проблем а,косата ми е во пунџа фатена ,шминка нема шанси :) и во папучи нормално ,многу си ги сакам неможам без нив :)

16. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Долни тренерки или хеланки и некое пошироко блузиче да се чуствувам удобно.
    А овој перидо постојано си носам и пантофки :)

17. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    Најчесто тренерчиња или пижами...и воопшто не се замарам со изгледот кога сум си дома :)

18. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Јас немора да опишувам се е дадено во вашите коментари хахахах. Значи без шминка, пижами или тренерки и пантофли и такаа! и си лежам цеел ден и ако дојде гостин одма во веце и се местам хахаха! :D

19. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Кога бев немажена си шетав и цел ден во пижами а сега морам да се пресоблечам бидејќи не ми е згодно да се шетам така пред свекорот и најчесто сум во тренерки или хеланки.

20. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    59
    Обично сум во тренерки,или долни тренерки,блуза и дуксер (важно мене да ми е удобно).А,ако некој ненадејно дојде,трчам ко будала да се преоблечам. :lol: