Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    не внимавам баш по пижами најчесто,по тренерки и дуксер а косата во кок :)

2. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Па и не внимавам баш...Сега дека поладничко ми е најлесно..Тренерки било каква маица и дуксер некој поширок

3. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Најчесто во тренерки, ама убави тренерки, комплет. Не една ваква друга таква... :D
    Во тренерки ми е покомотно, а и по средено делува. Внимавам да сум убаво облечена и средена зашто никогаш не се знае кој може да ти дојде... :)
    Летен период си комбинирам шорц со некоја маичка, ама и на тоа внимавам какви се што се...
    Некогаш знам да останам и во пижами, ама со оглед на тоа дека пижаните ми се убави, тесни и слатки исто ми доаѓа дали сум ви тренерки или во пижами.
    Никогаш не останувам во истата облека од училиште или од излегување бидејки мразам цел ден да сум во иста облека и уште тоа да се тесни фармерки и прилепена блуза... :shake:

4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Кај мене кога ќе заѕвони врата, се кријам во соба, а ако сум сама не отварам.
    Па на ништо не личам.
    Прво што правам кога ќе се вратам дома, се пресоблекувам во тренерки. Не ми се сите убави тренерки
    (со тешки маки си фрлив едни многу стари тренерки со олабавен ластик, дупка меѓу нозе и флеки што не се перат)..
    Потоа наредно-одам во купатило и си го мијам лицето од пудра, ја собирам косата и ставам креми.. Си имам шема која крема кога да ја ставам (често сум дома така што не ми е проблем ова). Некои од кремите ми се бели креч, не дај Боже, некој да ме види....

Е сега, кога очекувам гости, е сосема друга приказна.

На aprokovic му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    нормално дека косата ми е секогаш средена , не дека имам фризура правено меѓутоа исчешлана во реп прибрана или плетенка, а облеката ми е најлежерна тренерчиња со некоја маичка , а искрено и во пижами знам да си седам , нормално без шминка . Па дури и да ми дојде некој дома не гледам потреба да се шминкам макар и другар да е :)

6. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Кога сум дома најчесто сум во некои постари тренерки или по пижами. Така како што ми е најудобно си се облекувам, барем за дома знам дека никој не ме гледа :)

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Секогаш комотно облечена. А стигнувам дома, прво нешто што правам се облекувам во тренерки, блуза или дуксерка и после тоа одмарам. Гајле ми е ако се различни. Па дома сум ебаго, местото каде што можам да се опуштам, па и со дупка да шетам на тамбурчето едноставно гајле да ми е, дали тренерките биле лилави а блузата портокалева не ми е гајле, битно да се чисти. :)
    А за гости, не ми доаѓаат ненајавено, сите ме имаат научено и знаат дека ненајавени гости многу многу не сакам. :D Па се најавуваат пред да дојдат. Па правилно бе, од кај знаат како ќе ме начекаат?
    Можда немам што да им извадам на маса, можда не сум расположена, можда имам други гости...
    А за по пижами лежарење по цел ден не можам. Се осеќам како да сум станала доцна и не ми е убаво. Башка и пижамите сакам да ми се чисти само за во постела, а не цел ден со нив седни ваму, легни таму и после да спијам со нив. Ноу ноу :x

8. lady-red-riding-hood

lady-red-riding-hood Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    30
    Во нешто комотноо :D нема потреба да се стегаме за по дома :D

9. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    по комотно нешто да не ме стега и косата средена да не ми смета на очите :)

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    По дома нонстоп сум облечена во тренерки или пижами.Али повеќе време сум во пижами :D

11. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Кога сум дома, да ви кажам право ич не се замрам како изгледам. Обично сум во тренирки, а косата ми е заврзана во репче или пунџа. Најкомотно ми е така :)

12. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Иако сум дома, јас сакам да бидам средена. Не можам да седам со неисчешлана коса или со некоја стара искината облека. За ноктите, не можам да кажам дека ми се секогаш лакирани но секогаш ми се чисти и средени. :)

13. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Дома најчесто сум си во пижами. Обожавам да си седам во пижами има ли нешто поудобно од нив? :D Друга варијанта ми се тренерките кога ке дојде некој на гости. Инаку нормално косата секогаш или во опавче или пунџа. Нема што многу да се внимава бре дома сме си, како сакаме ке си бидеме облечени :rofl:

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Паа моментално сум во новогодишен џемпер, што не се устручавам да го носам и во лето ако ми залади, и дебели хулахопки имам облечено. Не излегувам од соба во вакво издание, ама ми е комотно и убаво, па дома сум си како сакам ќе си се носам :)

15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Моментално тренерките ми се во чорапи пикнати и плетените чорапи (калци) одозгора! оу јеа, ако нозете ми се топли, се е толку добро :D
    Блуза дебела и елек (од баба плетен) обавезно! :)

Колку и да е смешно, мене важно ми е топло :wasntme:

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Бидејки сум дома постојано, се трудам да сум средена. Униформа ми се удобни тренерки, секогаш искоординирани чорапчиња, приберена коса и обавезно си прскам парфемче :!: Не се шминкам за дома, освен понекогаш карминче а ноктите ми се средени без исклучок, понекогаш и налакирани.

17. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Ако не излегувам нигде можам цел ден да го поминам во тренерки некои поудобни што ги користам и како пижами... Ако некој треба да дојде одма се пресоблекувам во хеланки и блузичка ...
    А кога живеев со бившиот беше друг муабет... тогаш се средував секое утро .. не нешто претерано , но сепак друго е, а знаев многу пати и да му спремам во кујна на штикли и во секси облека , едноставно уживав во тоа , или му шетав облечена а одоздола ми ѕиркаат црвени секси чорапи и си знае што му следува :P Поважно е според мене за тој што го сакаш да се средуваш отколку за непознатите надвор а за тој да е неважно....А и мажите какви се ... го знаат само тоа што го гледаат :lol: па ако некоја се запоставува дома , тој кога ќе излезе и ќе ја спореди со некоја на улица :| не знаат да проценат :!:
    Малце забегав од темата, ама јас таков совет добив како девојче од жена што поминала се во бракот и верувам дека сум во право ...
    Баш ме интересира дали некоја од девојките која живее со дечко го дели моето мислење

18. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    По дома сум секогаш во тренерки со средена коса и парфемче обавезно без шминка .

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Обично сум средена...онака, тренерки, хеланки, со совршено несредено фризурче, без шминка.
    ....но, вчера кога се погледнав во огледало и кога видов што се имам на себе и како тоа се едно со друго нема врска, сама се изнасмеав кога се сетив на темава и како би било да закачам една фотка од лежерниот хаос што го гледав во огледалото :tmi:

20. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    скоро секогаш сум средена.косата ми се секоаш фатена да не ми смета по дома