Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    113
    По домче обично дремам во тренерки или хеланки :)
    Косата обично ми е фатена во репче или пунџа бидејќи кога ми е пуштена ми смета..
    Никогаш не се шминкам кога сум дома, ноктите секогаш ми се налакирани и средени без разлика каде се наоѓам :D

2. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Кога сум дома го облакам она што ми е најудобно :) Најчесто носам хеланки со некоја тренерка или дуксер.Кога знам дека никој нема да ми дојде си се облакам во пижами без разлика колку е часот.тогаш се осеќам најслободно.Косата како ќе ми дојде така ја фаќам зошто ако ми е пуштена рацете ми се во коса цело време.Доколку сум била излезена пред тоа шминката ја чистам пред легнување,а ноктите обавезно ми се средени :)

3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Поголемиот дел од денот додека сум дома си носам тренерки, ама сега зимава некако ладно ми е па цело време сум во пижами бидејќи си се греам со креветот. А преку лето боксерици или хеланчиња и поширока маичка да се осеќам полепршаво. Лете - зиме постојано си носам чорапи и влечки, тие ми се како моден додаток :D Косата ми е средена, т.е. собрана со штипка/ластиче или во пунџа, ноктите постојано ми се средени, а шминка и не толку многу обожавам :)

4. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Како ќе станам, како ќе се вратам ;)

5. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Нај - лежарно што може :) Дома си е дома :) сега моментално носам долен дел пижами и памучен џемпер. Па што е покомфртно од ова? :D

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.221
    Допаѓања:
    157.048
    Мојот денешен изглед е ваков,ама баш. Само шо немам толкава сензуалност ко женскава на сликава. Пижама у угг,над пижамите џемпер. Абе за на црвен килим сум денес! Се спремам за оскари вечер.

На ana.ubavkata, sanjalica, Cence и 2 други им се допаѓа ова.
  7. franky

franky Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    12
    Скоро секогаш сум во пижами, ако ми е ладно тогаш врз нив носам џемпер или тренерка, долу обавезно собни патики со крзно, а ако два дена не сум излегла од дома како на пример сега, подобро да не ми доаѓа никој на гости, ќе се разочара каква сум ужасна :lol:

8. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    928
    По пижами all day long :D Секогаш сум во пижамки кога сум дома, а косава пуштена, како што ми е виткана, на сите страни е :D ама па убаво ми еее, барем тогаш да ја одморам од шноли. Најсмешно е кога ќе заѕвони некој на врата, и одма бегам во соба да не ме види некој, чекам моите да отворат, па ако се гости, одма се преоблекувам во тренерчиња :)
    Што значи, воопшто не внимавам на мојот изглед по дома, и ми е гајле :D

9. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Јас па си мислев само јас седам по цел ден по пижами кога сум дома,можам и два дена ако не излегувам :lol: :lol: :lol:

10. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    ^ Јас пак 3 дена не ги слеков пижамиве зимава :tmi:
    Ладно беше, не сум јас крива, затоа не излегував :D
    Инаку, во предходниот пост заборавив да кажам дека косата најчесто ми е во обична плетенка (гледам да не ми смета) и многу внимавам на лицето, никогаш не сум нашминкана по дома, секогаш го чистам со тоник и со камилица 2-3 пати во денот. :)

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Па не внимавам многу, си носам хеланки со дукс или тренерки, а може и пижами. Косата си ја врзувам или ја фаќам со штипче. Шминка ретко носам, кога ми е досадно и се шминкам. :lol:

12. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    јас по дома сум во тренерки ако не ме мрзе да се пресоблечам а ако ме мрзе да се облечам .Јас по дома никаде не носам стара облека па тоа важи и за дома.Јас дома внимавам на изгледот и секогаш сум изчешлана или врзана репче а за дома не се шминкам

13. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.226
    кога како.. :D зависи од расположение. ако ми е досадно тогаш се шминкам, се средувам а ако сум во период во кој мрзата ми е најголем пријател или за време на колоквиумска недела тогаш не внимавам воопшто ни на облеката ни на изгледот и тогаш си носам пижами. А за по дома заборавив да кажам секогаш носам тренерки или хеланки.

14. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Па да внимавам на изгледот. Никогаш не носам облека што е за фрлање, сосмирисана, исфлекана.. Често сум во тренерки, хеланки, дукс. Косата ми е средена. Никогаш не седам во пижами, се чувствувам како болна и сл. :)

15. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Никогаш, ама баш никогаш не носам дома облека која ја носам надвор.
    Првата работа која ја правам кога влегувам дома е да се пресоблечам.
    Бидејќи на работа се бара од мене да бидам секогаш дотерана,нашминка и со средена коса, кога сум дома гледам да се опуштам.Косата обавезно ја собирам и носам тренерки или хеланки со некоја маица.
    Најчесто тоа се работи кои си го ,,отслужиле,, своето.Не дека се искинати,ама не ги користам повеќе за надвор.Јас дома имам куче, што значи дека неизбежно, колку и да се чисти по дома-ќе се налепам со влакна од моето срцуле.Башка, по дома најчесто седам со свиткани нозе,па тоа дополнително значи ,,коленици,, на тренерките.
    Така да, све у свему- тоа што го носам дома, никако не го ,,шетам,, надвор.

16. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Не внимавам многу ;)
    Обично трњерки носам или некоја блузичка и хеланки..ретко во пижами :)
    Косата ми е секогаш средена исфенирана или пеглана.., некгаш се случува и собрана или во пунџиче..
    Ноктите скоро секогаш ми се средени.. многу ретко се случува да ги запоставам.., но брзо ми иде паметот
    ХОхОхоО :rofl:

17. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Па најчесто не внимавам нешто многу многу за изгледот по дома. Сеа не дека одам со мрсна коса, со облека што е за фрлање и слично, туку најчесто сум или во тренерки, или во хеланки и маичка. Порано дома скоро секогаш бев по пижами, ама некако во последно време таа навика ми ја снемува, а тоа е добро.Косата ми е секогаш ок, зошо никогаш не се знае, кај ќе треба и кога ке треба да излезам, па за тоа у тој поглед гледам секогаш да бидам спремна. Ноктите исто така ми се секогаш средени, а шо се однесува до шмика, некам а и неможам за по дома да седам нашминкана. Секогаш кога си идам дома, одма си ја вадам шминката :)

18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Кога сум дома се обидувам секогаш да бидам во најлежерна комбинација. Секогаш си носам трењерки и некоја поширока блуза, добро не да пливам во нејзе еми да ми е покомотна. Шминка никогаш не носам по дома, само што ќе се вратам од некаде нашминкана одма ја вадам бидејќи неможам да ја трпам на себе. Косата ми е секогаш средена дури и многу ретко ја собирам во реп.

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Најчесто во тренерки, ама некои удобни, не да ме стегат и нервират :wasntme: На косата најчесто користам трака за да не ми паѓа во очи, а никогаш не се шминкам :)

20. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Тренерки, пижами, стара облека пред фрлање? ДА!
    фармерки или пак си го носите она што сте го носеле во школо/работа/некое излегување и ве мрзи да се пресоблекувате ... Да и тоа, али не многу често некогаш со маицата останувам или хеланките :D

-И дали внимавате на изгледот дома?
    Ако сте неколку дена по ред дома знаете ли и да не се исчешлате, не се средувате воопшто, не се замарате и онака никој не ве гледа.
    Или напротив исчупани, налакирани, исфенирани сте секогаш па и кога со денови седите дома.

не не се средувам, само ако не одам негде :)