Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Порано седев по пижами по цел ден и дури вечер ќе ми текне да се пресоблечам за 2 саати и ајт треба да си легнам па пак пижамите. :lol: Ама многу ми се удобни пижамите затоа,но веќе не правам така.Еднаш си реков ајде срмаота е кога и да дојде една другарка(моја и на сестра ми) јас стално во пижами бев,дење ноќе ма нема везе..Језда сме блиски ама страмота е,си ставив прст на чело еднаш и одтогаш пижамите само за спиење и сабајле понекогаш може со нив пред компјутер да седнам и кога станувам одма се пресоблекувам.Моментално носам едни плави фармерки не им е избледена бојата у возна состојба се :lol:
    тие ми се само за по дома,и не ми е срам ако со нив се појававам во јавност мислам до продавница,на шетање.Баш како за низ населба се.После,носам една розева блуза во риги со сиво и одозгора еден темнозелен дуксер.Не ми се баш усогласени боиве али сега и за дома..Не дека не сакам ама што се вика се радувам на ново парче облека што ќе си го купам за низ град/школо,па сега уште и за дома,немам баш услови тоа е тоа..Инаку би си купила тренерки и би си ги изнаносела.За се штедам ама за тоа никако да заштедам :lol: .Косата ми е со 2 шноли колку да не ми го покрива лицето зошто мразам да ми е неудобно во своја кожа цело време да ја тргам косата и сл.
    ПС: неудобно ми е малку да носам хеланки низ дома незнам зашто,носам ама епѕтен кога другото ми е за перење или пред перење и слично,инаку си носам хеланки за по физичко и тогаш ми е неудобно ама неам тренерки затоа..

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Обично кога сум дома седам по пижами,освен секако ако не се најави некој да дојде...а ако дојде не најавен ќе ма нјди по пижами :D ,а кога веќе морам да се облечам за дома носам тренерки,најудобно се чувствувам во нив...

3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Не внимавам.Често се случува цел ден да бидам во пижами така да и да дојде некој кој често го гледам или некоја пријателка не ми е проблем.Навикнати се. :lol:

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Нонстоп во пижами, а и некогаш носам хеланки, некако најубо се осеќам во нив. :D

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Воопшто не внимавам, па кој ме гледа по дома :D освен моите и брат ми :D по цел ден сум во пижами, понекогаш ќе облечам некоја постара блуза, ама доле обавезно носам пижами :!: :wasntme:

6. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Ич не внимавам за изгледот за по дома :lol:

7. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Ооо...у што не сум облечена...пижами ...па коа ќе ми застуди трк до кај баба ми по некој елеци нагрни бре право македонче :D па и што има везе :rofl: :rofl:

8. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Јас ич не внимавам за дома.Не носам пижами,ама носам хеланки... :)

9. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    По дома сум секогаш во пижами.Кога ќе се вратам од школо,од пракса,од искачање секогаш се пресоблакам во пижами.Во нив едноставно најкомотно си се осеќам. :)

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не ми е јасно како цел ден го поминувате во пижами, со нив седите во дневна, минувате време во кујна каде што се готви и потоа со истите пижами си легнувате да спиете.
    Мене пижамата ми е синоним за нешто пријатно, меко, чисто и сакам кога ќе ја облечам да мириса на омекнувач а не на манџата која дента се готвела, или на компирот кој што мајка ми го пржела.

Ми се случувало да поминам така некој ден во пижами, ама потоа кога ќе легнам токму од овие причини не се чувствувам убаво во нив и ги менувам со некои други.

Јас кога сум дома најчесто сум во тренерки, освен на лето кога си носам некоја лесна облека, фустанчиња, сукњи и сл.
    Внимавам да ми е усогласена гардеробата, сакам и чорапите да ми одговараат со тренерките :angel: ,и се да биде чисто.
    Косата најчесто ми е собрана во пунџичка или сплетена во плетенка бидејќи ми е долга и ми смета, а шминка не ставам, освен некогаш ако ме фати мерак да си ставам малку пудра бидејќи ми здодеало да се гледам светната како лампион во лицето :D

На Doozy, ViktorijaMari, cigarce и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Има и полошо од тоа, да видиш некој до продавница идат со пижами, а после спијат со нив, бактерии во кревет си внесуваш |(

Ретко ретко да останам во пижами по дома, освен ако не лежам во кревет пола ден и гледам серии...
    Не внимавам баш да ми одговараат до толку многу, сакам само се да ми биде чисто и да ми се здрави, а не како што викаше баба ми како циганка со скинати тренерки.
    Најмногу ги сакам оние over-sized маички што се долги како фуснтанчиња
    Имам таква маичка со твити голем, и од напред го има и од позади на маицата :D
    И сега го носам, баш :lol:
    На нозе не носам влечки, оние калчинчиња со животни во зима,лето боса :)
    Косата пунџа, репче, ретко пуштена, ми смета е и не ја чепкам толку многу и не мрзам безпотребно

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    58
    Јас обожавам да сум дотерана по дома... :)

13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Порано знаев по цел дн да дремам во пижами,ама веќе не.Сега носам тренерки најчесто :)

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    И јас тоа не можам да го сфатам, сум пишувала и на темава за тоа. А сум гледала и во маалава, по пижами во продавница. :^) :fubar:
    Едвај чекам кога ќе се разбудам да се преслечам во тренерки, дали горната е лилава, а долните сини не ми е нешто посебно важно, битно да се чисти и перени.
    А во постела кога легнувам сакам со чисти пижами, нема шанси да се шетам низ цел стан со нив, седни овде, легни онде, ете што викаш и јадење се готви... не фала. Бактерии и мириси директно в постела. :D

На sesilija и thinkerbell им се допаѓа ова.
  15. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Во целост се согласувам со тебе :rofl: И ја да можам пижамите нема да ги соблечам од мене :rofl:

16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Порано по цел ден носев пижами ама сега ретко кога сум цел ден во пижами.

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Еве јас кревам два прста како некоја од тие што го преседуваат цел ден во пижами :lol:
    Обично само долен дел пижами носам а горе или рамбовка или маица на кратки ракави ама никако не легнувам во кревет со истите пижами што сум ги носела цел ден, јас не можам да легнам во постела со немиена коса а камоли со пижами нечисти.

Кога не носам пижами сум во тренерки долен дел и горе маица на кратки ракави, косата собрано во реп или плетенка да не ми смета, чорапи никогаш не носам без обзир на годишното време и без шминка.
    По дома може да се случи да сум во некои стари исфлекани алишта кои ги чувам само за кога чистам да не упропастувам и други алишта, инаку сум во чисти испеглани алишта, не ми е убаво да се шетам по дома како парталка.

18. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    преку зима сум во тренерки и плетено елече од баба :lol: а преку лето најчесто мајци, сукњи и сл. косата ми е соберена, иако имам долга коса ни за излегување не ја ја пуштам, секогаш ми е вржана.
    во пижами неможам да се замислам по цел ден да ги носам, но затоа татко ми и брат ми нон стоп се во нив и дење и ноќе :lol:

19. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    На некој може му је пријатно............ и неможе да заспије без мирисот на запршки и манџи :rofl:

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Се облекувам да ми биде удобно со цел да се тргнам од фармерките кои барем половина од денот ги носам. Си носам исклучиво тренерки ( ретко и пижами :wasntme: ). Во нив ми е нај нај удобно :) ;)