Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Само со тренерки си седам. Најудобно ми е :)

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    По дома никогаш ама баш НИКОГАШ не носам пижами.Тоа ми е нивика.Секогаш сум прибрана пристојно облечена во трењерки.Ноктите секогаш средени и секогаш сум во така по лежарна облека. :)

3. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Па не внимавам баш..бидејки имам куче имам облека за со него,бидејки пушта влакна најчесто носам нешто од материјал кој не ги прима влакната :^) :D

4. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    тренерки или најчесто по пижами... па така ми е најкомотно :)
    некогаш ако ми е досадно и немам што да правам по дома ќе си правам флизури и ќе се шминкам во тон со пижамите :D

5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Исклучиво хеланки или памучни шорцеви во лето и комотни тренерчиња во зима. :D
    Секогаш сум во онаа 'опуштена' варијанта, никогаш не би седела дома по фармерки. И прслуче никако дома, само бејби дол :$ Кога сум негде надвор едвај го поднесувам, а не пак низ дома. :P
    Тогаш и имам најмногу време за себе. Обавезно се под конец да сум. Косата исчешлана, со стегаш околу глава, случајно да не ми се залепи некое влакненце за лицето додека имам крем за лице ставено. Абе церемонии! 8)
    И секогаш си го велам тоа : Кој е среден дома, среден е и во јавност ;)

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    понекогаш внимавам да сум убаво среден и се тоа..
    али понекогаш онака си седам растурено :^) па ако ми е мака или зависи од располозението...

7. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Па обично носам хеланки и некоја маичка/блуза или пак тренерки :) Така нешто полесно :D

8. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Хеланки,тренерки а може и пижами :)

9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Тренерки,пижами,но никако облека пред фрлање,а некогаш и кога ме мрзи да се пресоблечам таква каква што сум била облечана.внимавам но и тоа во границите на нормалата а најмногу внимавам на тоа да ми е комотно.

10. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    за по дома само по пижами и не внимавам на изгледот освен ако не ни доаѓа некој на гости бидејќи кога сум дома само седам лежам учам и ништо друго е сега ако треба некој да ми доаѓа или негде да идам тоа е друга прича :D

11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    У пижами седам, евентуаааално некое парталче да нагрнам за до продавница, или да се облечам ако доаѓаат гости или искачам. Само по дома дефинитивно пижама рулс :rock:

12. macefeminka

macefeminka Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
    kako partaal sum:)) maicka i nadolu, sto ke najdam toa:)

13. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    По дома сум си облечена онака како што ми е најудобно. :) Некогаш и по цел ден седам во пижами. :D

14. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    За низ дома носам постара облека, секако не пред фрлање туку онаа што повеќе не ја носам кога одам некаде. Тренерки скоро никогаш не носам, наместо тоа носам хеланки и фармерки (многу пријатно се чувствувам во фармерки) а летно време шорцеви и фустанчиња. Но, секогаш внимавам облеката да ми е уредна и честа, дури и за низ дома. Знам неколку часа откако ќе станам од спиење да си поседам во пижами, но не ми се случило цел ден да го поминам така.
    За изгледот за дома секако дека се грижам, но тоа не значи дека се шимнкам. Косата најчесто ми е собрана во репче или пунџа и ноктите секогаш ми се средени.

15. Ubavataa

Ubavataa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    Mnogu vnimavam na izgledot osobeno koga iskacam nadvor sekogash gledam da sum ubavo oblecena nalakirana nashminkana i drugi raboti a koa sum doma isto taka se doteruvam ama ne tolku mn po komotno doma

16. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    За дома може да ми се случи цела ден да сум во пиџами, а за да одам до продавница да наметнам било што пример :D црвени хавајки,зелена мајчка и плави влечки и тоа пластични.. :D:D:D:D

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ич не внимавам, посебно ако сум сама дома, или уживам во пижами, или во последно време по цел ден гола(жешко ми е ,збудалев), а ако дојде некој облекувам нешто пристојно, но не се дотерувам.

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Кога сум дома по пижами сум цееееел ден и цела ноќ бидејќи така си се чувствувам комотно и опуштено, дури и на продавница по пижами одам(оти ни е блиску де :D :D )

19. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ич !! :)
    Или сум нешо лесно облечена или у пижами :)

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.146
    Не внимавам!

Кој внимава и сам кога е по дома, или со неговите да е тип-топ среден за мене е будала. Што, да не треба и дома да усогласувам бои ко за излегување надвор?! :^)
    Бог да чува!
    Јас земам тоа што прво ќе ми се фати и така си стојам цел ден. Летно време, т.е сега, сум во широка голема маица, и кратки панталончиња.
    За до продавница, само сменувам маичка некоја поарна, оти продавницата ми е на 1 минутка одење. Ако дојде некој, а обично се најавуваат, тогаш јбг, ќе облечам нешто поускладено. Али по дома да се замарам за изглед, пфффффф, дај молимте! |(