Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Discussion in 'Мода и стил' started by rossonerka, Jan 6, 2011.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Само со тренерки си седам. Најудобно ми е :)

2. Sara123

Sara123 Популарен член

По дома никогаш ама баш НИКОГАШ не носам пижами.Тоа ми е нивика.Секогаш сум прибрана пристојно облечена во трењерки.Ноктите секогаш средени и секогаш сум во така по лежарна облека. :)

3. Alesii

Alesii Популарен член

Па не внимавам баш..бидејки имам куче имам облека за со него,бидејки пушта влакна најчесто носам нешто од материјал кој не ги прима влакната :^) :D

4. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

тренерки или најчесто по пижами... па така ми е најкомотно :)
    некогаш ако ми е досадно и немам што да правам по дома ќе си правам флизури и ќе се шминкам во тон со пижамите :D

5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Исклучиво хеланки или памучни шорцеви во лето и комотни тренерчиња во зима. :D
    Секогаш сум во онаа 'опуштена' варијанта, никогаш не би седела дома по фармерки. И прслуче никако дома, само бејби дол :$ Кога сум негде надвор едвај го поднесувам, а не пак низ дома. :P
    Тогаш и имам најмногу време за себе. Обавезно се под конец да сум. Косата исчешлана, со стегаш околу глава, случајно да не ми се залепи некое влакненце за лицето додека имам крем за лице ставено. Абе церемонии! 8)
    И секогаш си го велам тоа : Кој е среден дома, среден е и во јавност ;)

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

понекогаш внимавам да сум убаво среден и се тоа..
    али понекогаш онака си седам растурено :^) па ако ми е мака или зависи од располозението...

7. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Па обично носам хеланки и некоја маичка/блуза или пак тренерки :) Така нешто полесно :D

8. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Хеланки,тренерки а може и пижами :)

9. ocila

ocila Истакнат член

Тренерки,пижами,но никако облека пред фрлање,а некогаш и кога ме мрзи да се пресоблечам таква каква што сум била облечана.внимавам но и тоа во границите на нормалата а најмногу внимавам на тоа да ми е комотно.

10. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

за по дома само по пижами и не внимавам на изгледот освен ако не ни доаѓа некој на гости бидејќи кога сум дома само седам лежам учам и ништо друго е сега ако треба некој да ми доаѓа или негде да идам тоа е друга прича :D

11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

У пижами седам, евентуаааално некое парталче да нагрнам за до продавница, или да се облечам ако доаѓаат гости или искачам. Само по дома дефинитивно пижама рулс :rock:

12. macefeminka

macefeminka Активен член

kako partaal sum:)) maicka i nadolu, sto ke najdam toa:)

13. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

По дома сум си облечена онака како што ми е најудобно. :) Некогаш и по цел ден седам во пижами. :D

14. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

За низ дома носам постара облека, секако не пред фрлање туку онаа што повеќе не ја носам кога одам некаде. Тренерки скоро никогаш не носам, наместо тоа носам хеланки и фармерки (многу пријатно се чувствувам во фармерки) а летно време шорцеви и фустанчиња. Но, секогаш внимавам облеката да ми е уредна и честа, дури и за низ дома. Знам неколку часа откако ќе станам од спиење да си поседам во пижами, но не ми се случило цел ден да го поминам така.
    За изгледот за дома секако дека се грижам, но тоа не значи дека се шимнкам. Косата најчесто ми е собрана во репче или пунџа и ноктите секогаш ми се средени.

15. Ubavataa

Ubavataa Истакнат член

Mnogu vnimavam na izgledot osobeno koga iskacam nadvor sekogash gledam da sum ubavo oblecena nalakirana nashminkana i drugi raboti a koa sum doma isto taka se doteruvam ama ne tolku mn po komotno doma

16. Vik4e

Vik4e Популарен член

За дома може да ми се случи цела ден да сум во пиџами, а за да одам до продавница да наметнам било што пример :D црвени хавајки,зелена мајчка и плави влечки и тоа пластични.. :D:D:D:D

17. meU

meU Популарен член

Ич не внимавам, посебно ако сум сама дома, или уживам во пижами, или во последно време по цел ден гола(жешко ми е ,збудалев), а ако дојде некој облекувам нешто пристојно, но не се дотерувам.

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Кога сум дома по пижами сум цееееел ден и цела ноќ бидејќи така си се чувствувам комотно и опуштено, дури и на продавница по пижами одам(оти ни е блиску де :D :D )

19. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Ич !! :)
    Или сум нешо лесно облечена или у пижами :)

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Не внимавам!

Кој внимава и сам кога е по дома, или со неговите да е тип-топ среден за мене е будала. Што, да не треба и дома да усогласувам бои ко за излегување надвор?! :^)
    Бог да чува!
    Јас земам тоа што прво ќе ми се фати и така си стојам цел ден. Летно време, т.е сега, сум во широка голема маица, и кратки панталончиња.
    За до продавница, само сменувам маичка некоја поарна, оти продавницата ми е на 1 минутка одење. Ако дојде некој, а обично се најавуваат, тогаш јбг, ќе облечам нешто поускладено. Али по дома да се замарам за изглед, пфффффф, дај молимте! |(