Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас сум цееел ден во пижами. Најубаво ми е. Се враќам од работа и пижами облекувам. Само ако дојде некој, па ајде тренерки. Дечко ми само вика по мене, не било убаво, што е тоа цел ден пижами ова она. Е арно ама кај и да е за некој месец почнуваме заедно да живееме. И уште сега се чудам како ќе правам. :^) Јас 20 години вака, а него му смета, башка не иде запуштена по дома да се шетам, да ме гледа. Ќе биде интересно :)

2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Порано не ми беше битно како изгледам кога сум дома.Пижами или тренерки, без шминка, косата во репче или пунџичка и тоа е тоа :lol: Ама, после неколку ситуации кога ќе дојдеше некој ненајавено или ќе требаше да излезам неочекувано, сфатив дека така веќе не оди.Сега, се трудам кога сум дома да сум облечена како да ќе излегувам, да имам барем пудра и креонче и косата да ми е средена 8)

На Dala му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    па повеќето време го поминувам во пижами онака најкомотно ми е :D
    ама косата секогаш ми е средена шминка не ставам за по дома а тренерки облекувам кога доаѓа некој или пак кога сум слободна цел ден па не спијам средувам по дома чистам и така. :)

4. zoya

zoya Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    273
    Кога немам најавени гости, знам ептен да се опуштам...по тренерки, со мрсна коса,без прслук, шминка јок :D Е сега проблем е ако некој ѕвони на врата, што побрзо: дали да се исчешлам, да ставам прслук.... тогаш настанува вистински хаос :D

На teddytea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    -Како си се облекувате по дома?
    Хеланки, маици, тренерки & пижами... :inlove:

-И дали внимавате на изгледот дома?
    Нашминкана не сум никогаш по дома, ноктите секогаш ми се налакирани, понекогаш ако ме мрзело да вадам ми останале моите омилени обетки (белите бисери)(не вистинки 8) :!: :lol: ), косата секогаш ми е во пунџа или репче. Ете толку...аа да и топлинки си носам :)

6. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    ...... :!: .....по дома.......најчесто сум по тренерки или некои стари пантолони,хеланки ,маици или блузи...ретко сум по пижами,затоа што поголемиот дел од времето го поминвам во кујната,со готвење,чистење,така да во едно сум облечена до ручек а во друго послето...се преслекувам ради мирисот од готвењето....
    .....дали сум средена по дома........не сум секогаш топ од главата до петиците,ама сепак сум исчешлана,малку сјајче на усните и понекогаш креонче,колку да имам некоја боја на лицето затоа што сум бледолика....хахаха.. :clap: .

7. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Опуштено по дома можам цеееел ден у пижами да си го поминам,ама ич не му ја мислам :rofl: нормално ако ми се најави некој ке заличам на чоек иначе јок..

8. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Јас пижами носам само додека пијам кафе, после се пресоблекувам обавезно.
    Ако сум дома облекувам хеланки или тренерки а горе некоја постара блуза и врз неа дебел џемпер/дуксер, ова за во зимо.
    На изгледот дома не внимавам воопшто само кога сум болна или ми е прв ден менструација :drunk: инаку обично не можам така да седам во пижами и да се влечам како партал дома.

9. Shaaggy

Shaaggy Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Тренерки најчесто, многу ми епоубаво опуштено отколку стегнато онака во фармерки :)

10. monii91

monii91 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    najcesto sum oblecena vo trenerki , no ponekogas i vo pizamki taka se custvuvam udomno

11. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Пижами нонстоп ,по цели денови со пижами , бушава , без елече . :D

На AloneM и DjinTonik им се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Колку се може пошироки пиџами, мрсна коса врзана во колку се може побрлив хибрид на реп и пунџа.
    Шминка едино ако претходната вечер сум била на излегување па ми останало креон и римел и ме мрзи да се бришам. А богами, чак-пат и саглам цицкотрес праам. Па ако некој дојде, ќе натегнам прслук врз бодито. :tmi:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па не многу :$ како на пример во моментов-црвена маица,зелен дуксер и розеви долни пижами :$

На GordanaL му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Прашање: „Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?“
    Одговор: „Уште малку па ич!“ :rofl:

На Elennaa, Torte19 и GordanaL им се допаѓа ова.
  15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    многу ..мислам девојката во поголем дел од времето треба да е убаво облечнена , не во стил скапо и сличноо и да е најефтино со вкус :)
    инаку ми се случува и ми се случило да не внимавам па баш некој да дојде тогаш па после ми било срам
    има исклучоци и денес , сепак треба и опуштено .
    инаку сестра ми на работа оди секогаш средена а дома и низ маало се шета со прилично лош изглед е тоа не го поддржувам :!: :!: :x

16. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Кога сум дома не се многу замарам со тоа што ќе имам на себе и колку ќе сум средена.Ипак во моја куќа сум си што сакам тоа ќе си облечам.Најчесто носам пижами или тренерки и си ја врзувам косата во некоја бушава пунџа.

На GordanaL му/ѝ се допаѓа ова.
  17. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Внимавам. Зошто би седела цел ден во пижами? Не сум наконтена за по дома, со брендови не знам што, но секогаш сум чиста и неизгужвана. Шминка не ставам, но сакам да сум средена и исчешлана. Не се знае кој може да налета на врата.

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Некогаш знаам за дома да си носам цел ден пижами :lol:
    Инаку си носам тренерки.. комотно, удобно..
    Косата, собрана некогаш пуштена.. Не се дотерувам за дома..
    Најудобно се чувствувам така, спортски облечена :)

19. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    тренерки, косата врзана :rock:

20. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Паа внимавам :) обично носам тренерки или пижами, косата најчесто ми е врзана.. не се дотерувам за по дома ама си внимавам како изгледам и како сум облечена ;)