Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. Hilly

Hilly Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Воопшто не внимавам :D

2. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Воопшто не се замарам, најчесто си седам во пижамки, најудобно ми е така. :D

3. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Јас сум како оние дами од шпанските серии кои седат по дома со најубавите фустани, најскапиот накит, гламурозна шминка и штиклите на нив. :D :D
    Се шегувам, :lol: си седам најчесто по хеланки и маичка. :D :*

4. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Па сакам да бидам уредена ама не како по оние на филмовите, мислам обично како за дома, се разбираме :lol:

5. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Да бидам искрена како партал сум низ дома освен ако се најави некој дека ќе дојде па се облакам да личам на човек :lol:

На LittlePinky и I.want.to.sleep им се допаѓа ова.
  6. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    По пижами, и косата нонстоп фатена, ко сељанче. :lol:

7. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Пижами и косата фатена :D

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Не внимавам воопшто.Се знае лежерна облека-мислам на пижами :lol:

9. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Не внимавам. Носам пижами или тренерки. Косата најчесто не ни е ниту исчешлана. Тоа само ако сум сама со семејството дома. Ако има некој друг во куќата, тогаш внимавам на изгледот.

10. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    јас по дома сум најчесто во пижами или во тренерки,инаку кога бев помала замислете по фармерки си дремев по цел ден дома,се чудам како сум издржувала...инаку,косата ми е собрана секогаш кога сум дома,бидејќи ми смета,понекогаш ја пеглам бидејќи наредниот ден на пример,ако сум за одење некаде,шминка никогаш за дома,а за нокти да не кажувам поарно(јас немам нокти,ми се лупат, многу суви ми се изгледа и никако неможам да ги пораснам :( )

11. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Aбе какво внимавање! Облечи тренерчиња, косата во репче и готово. Дома треба најкомотно да се осеќаш!

На Barca-Gril, sweet-star и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.293
    Допаѓања:
    17.813
    Зар сељанчето седи по пижами и коса нонстоп фатена? :?: Тогаш сите ние сме селанчиња |(

13. tejjaam

tejjaam Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Косата ја носам секогаш фатена за низ дома и седам по тренерки.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Дома кога сум обожавам да седам по пижами. Но мајками пуста не ми дава вели ако било за така сите ќе сме седеле. Ме мрзи да се пресоблекувам по 3 пати дневно. Се знае дома си е најубаво да се отпуштиш во пижами.

15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Тренерки за по дома,косата секогаш фатена реп или разбушавена како станувам од спиење.

16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Хаха и јас до пред некое време по цел ден дома си седев по фармерки :D :^)
    А сега по хеланки или по пижами и косата пуштена(како и обично)

На FeminkaDoKraj и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Иста е ситуацијата дома во родниот крај со моите, и тука со дечко ми во нашето дома.
    Со најголема Желба го чекам моментот кога ќе стигнам дома, ќе го мавнам прслукот, хулахопките, штиклите, чорапите и се од мене!
    Порано по дома седев у пижами, буквално цел ден, ама пошто на крајот од денот - од јадење и од сите активности, не мирисаат пижамите на чисто и свежо, менував нови, па некако во Скопје мрза ме фати да си перам сама, и се решив конечно да го сменам начинот на дотерување низ дома. :lol:
    Дуксери широки од брат ми си зедов, му украдив 3-4, нема ни да примети, и удобни хеланки (со по некои дупчиња) или па тренерки долни, ги имам милиони, најудобни се, со закон!
    И така спортски и удобно можам да си живуцкам низ дома пред лаптоп со сериите, добри неколку дена, никој не ми треба, само јас и моите дуксери и хеланчиња/тренерки и секако - бушавата лабава пунџа на коса со некое венче.

18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Најчесто носам пижами надоле а горе маичка, косата пунџиџка некоја или репче.. шминка избегнувам да се ставам кога сум дома.

19. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Се облеквам како шо ќе ми текни и не внимавам на изгледот ,смо гости ко ќе идат.Немам другра работа по дома ќе се средвам :D

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Е па вака.

Не внимавам. Секогаш сум по пижами. Едвај чекам кога ќе се вратам дома, да извадам тоа фармерките, бодињата, блузите... и да си облечам пижамчиња, слатки пижамчиња мои. На раката секогаш си носам стегач и штом стапнам дома, веднаш ја собирам косата. Порано кога доаѓаа гости, се извинуваа затоа што не` фатиле во спиење. Ама најпосле сфатија дека јас секогаш по дома си носам пижамчиња. Евентуално ако дојдат некои роднини што ги гледаме еднаш во 5 години, па глупаво ќе ми дојде... и ќе си се облечам.
    Иначе најчесто доле имам пижами, а горе дуксер и маичка или пижама. Поради тоа што цело време сум по пижами, некогаш не ми стигаат, мајка ми не може да стигне да ги испере сите. Ама си наоѓам по дома некои широки маички, од мик свети николе, некој ракометен клуб и слично.
    Косата секогаш ми е собрана со стегач или штипка. Иначе ме нервира, ако е пуштена, ми смета. А штом излезам од дома, веднаш ја пуштам. Навика ми е...
    Не можам да замислам да седам по дома со фармерки. Со нив сум седела во автобуси, на клупи, на цименто... и во кревет сега да си легнам. А дома сигурно нема да седам по столици.
    Едно време, имав посебен „аутфит“ за по дома. Тренерки и мачка. Ама што?! Нема десет пати на ден да се пресоблекувам. Посебно ако навечер ми се приспие, немам намера да се пресоблекувам. Вака сум секогаш спремна за спиење. А и демек секој ден ни доаѓаат гости.
    Ама затоа, чорапчињата мора да ми одговараат со пижамите! Мора да сум во тон. Иначе, ништо не правиме...

Само што ми дојдоа ненајавени гости!
    Си седам сега свиткана ко кифла со лаптопов. :worried:hock:
    E TAKA ми е кога се силам. :D

На sweet-star и Lella им се допаѓа ова.