Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    По дома сум стандард во тренерки, маичка или дуксерче..:) Мразам да се стегам за по дома..

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Секогаш сум во пижами, дури некогаш и блиски гости кога ми доаѓаат и тогаш не ги соблекувам. Лоша навика.
    Според ова може да се каже дека не внимавам на мојот изглед по дома.

3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Внимавам на изгледот и на облеката.
    Во пижами не помислувам да го поминам денот.Тоа е за мене тотална запоставеност и непристојност.Носам тренерки и памучни блузи со апликации.Косата ја носам пуштена или собрана во опавче.Никогаш не се шминкам за домашна атмосфера.

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Многу. Кога сум средена и дотерана, тогаш е најкомотно :)

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.390
    Допаѓања:
    126.589
    Воопшто не внимавам,секогаш сум во пижами горе дуксерка,косата во репче сите најблиски кои ни доаѓаат дома се навикнати на тоа така да воопшто не ми менува тоа дали има гости или не,знам неодговорно е но бидеќи цел ден на работа сум во фармерки одвај чекам да си појдам дома да се опуштам.

6. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Секако дека внимавам и на изгледот и на облекувањето, затоа што јас не се облекувам за другите па да изгледам добро само кога сум на улица а дома ни миена, ни чешлана, затоа што никој не ме гледал. Нормално по дома носам комотна облека тренерки, пантолончиња, долги сукни..... горе маичка, блуза... зависи од годишното време, но во никој случај пижами. Пижамите се за мене интимна облека и затоа се носат само во кревет а не и на улица и по дома во дневна. Неможам себеси на 22 години да си го дозволам тој луксуз на секое ѕвонење на ѕвончето да бегам во соба или недај боже да се појавам пред луге по пижами.
    Исто така неможам да си дозволам цел ден или цело попладне да бидам во пижами и со истите да си легнам, тоа ни под разно. Да резимирам, водам сметка и дома што носам и како изгледам, никогаш не се знае кој може да се појави на врата, а и сакам себеси да сум си секогаш средена, кога ќе се погледнам во огледало тоа што ќе го видам е да биде средена девојка соодветно на годините. Исто така не поднесувам маици со излупени натписи, полу изветени работи несоодветен број (широки). Косата се разбира дека треба да е измиена, исчешлана, без разлика дали сум била некаде или цел ден сум дома. Обична крема за лице за хидратација, нивеа, бекутан, даф..... Значи според мене, секоја девојка треба да биде уредна и средена дури и кога е дома. Небитно дали одоздола ке носиш прслуци или нема да носиш, дали ке носиш гакички бокерки или нема да носиш ништо, но надворешниот аутфит секогаш треба да биде соодветен за периодот од денот и приликата. Се знае како треба да се биде средена за дома, како за излегување....

7. Pelikan

Pelikan Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Воопшто.

8. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Зависи од расположение.
    Некогаш и за дома знам да се средам,а некогаш ако ме тепа досада најудобно ми е во тренерки или пижами.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Внимавам и по дома.. тоа што го носам мора да ме прави да се чувстувам убаво, комотно и пред се да ми одговараат боите секако :lol: Од чорапи до долен веш |( Мора да се внимава 8)

10. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Воопшто..носам хеланки,тренерки,дуксерка,блуза ии обични работи :)

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Најчесто сум во пижами или тренерки.
    Не сум нешто посебно средена, фатена коса, парфемче и тоа е тоа.. па дома сум си :)

12. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    најубаво ми е во пижами или хеланки/тренерки :D

13. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Најчесто тренерки,хеланки,понекогаш и пижамки :)Абе дома си е дома! ;)

14. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Внимавам и тоа доста. Најчесто сум во панталони и дуксер со некоја апликација. Обично гледам и боите, од чорапи до стач на глава да ми се исти. Косата ми е секогаш врзана во репче или пунџа. Еднинствена разлика е што кога сум дома не се шминкам. :)

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Па не внимавам нешто превише. :)
    Вообичаено носам тренерки/пижами и косата ми е фатена во репче/плетенка/пунџа.
    Нормално-заби миење 3 пати и секогаш крема за лице.
    Дома си е дома.Затоа преферирам опуштена варијанта на облека.

16. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    6.530
    најчесто опуштено и удобно, освен ако не треба да ми дојдат некои по специјални гости :)

17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    воопшто не внимавам, облекувам комбинации што реално една со друга не се совпаѓаат, може и некоја маска да имам ставено или да сум си правела третман-не минувам многу време дома освен недела ,па времето кога сум дома гледам целосно да си го посветам на себе, па не се замарам...и не дај боже некој неочекувано да ми се појави на врата :envy: :devil:
    добро е што најблиските знаат дека е така па секогаш ми даваат пола саат пред да дојдат

18. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Воопшто не внимавам на изгледот.Пижамчиња лете зиме тоа ми е за дома..Косата нонстоп во репче без ни грам шминка на мене.
    Не ги разбирам луѓето што си ја уништуваат облеката за излегување и дремат така скоцкани,дотерани без комоција.
    Кога има гости секако дека се пресоблекувам но ставам тренерки,да не сум ептен некултурна.Ако ми се блиски луѓе не се грижам и не се замарам си останувам по пижамчиња.Низ град кога ќе ме видат дотерана ме зафркаваат кај ми е униформата :lol: и сите поблиски роднини што ми идат на роденден ми носат пижами за подарок :D

19. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    По дома сум секогаш опуштено и удобно облечена и најчесто носам тренерки. :)

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084
    Онака лежерно сум облечена по хеланки или тренерки, косата ми е собрана, малку парфемче и тоа е тоа. Па за дома не треба шминкање и елегантно облекување :P