Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Порано не се замарав за изгледот по дома. Најобична маичка, тренерки, а понекогаш може пижамки, ако планирам да сум во кревет.
    А сега, бухуу, ни тренерки не носам. Ако тренерките се убави, да ме стегнат, тогаш може. Ако не, тогаш фармерки (посебни си имам за по дома), или хеланки. Понекогш, кога сум среќна, како летото расположена, тогаш може и фустанче. :D
    А нагоре си носам маичка, ако е ладно и дуксер врз неа. Но, никако скинато или искашкано. Компјутерот ќе ми се смее ако сум нечиста. :D
    Фризура, порано ми беше пуштена, неисчешлана, нели дома сум и никој не ме гледа. Но, сега ново време. Обавезно убаво, високо коњско опавче (ако не е убаво може и пола саат да го правам).
    Собни влечки, или како и да се викаат, никако не носам. Многу ми се потат нозете од нив, па затоа само кратки чорапчиња.
    Ако дојде некој, малку подруга маичка облекувам, демек ќе излегувам некаде...
    Б`т, ај донт кер бич. ;) :* Сакам и дома да сум убава. Јао, жими нарцисот (уште да бев нарцис тешко мене)...

2. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Исклучиво пижами, ама секогаш ги комбинирам убаво, друго не признавам и бела кратка чорапа (абе на све иде) :rofl: Косата на сабајле ја врзувам, до вечер не ја чепкам(можете да замислите каква е). По ова можете да приметите дека не внимавам ама воопшто :D

3. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Тренерки или пижами.Никогаш не носам фармерки по дома,не ми е удобно.

4. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Епа многу многу не се замарам со тоа, дома сум кој ќе ме гледа. Кога е поладно носам тренерки, а кога е лето шорцеви, фунстанчиња, така некоја полесна облека за дома :)

5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.963
    И јас како и сите трењерки,пижами,шалвари, бушава во коса никој не ме гледа дома :lol:

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ај по дома кој ќе ме гледа. Најотпуштено во пижами,тренерки, фустанчиња со коса врзана во репче и без шминка. Па на крај краеви луѓе сме :D

7. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    си имам оделено кои ми се за по дома алишта така да тоа најчесто си носам тренерки понекогаш пижами и тоа опуштено :D

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Фармерки за низ дома или хеланки да ме стегат?нема шанси :tmi: никако сакам комотно и опуштено само косата обавезно фатена или тренерки или долни пижами со обична црна или бела маица максимално опуштено...

9. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    312
    За што да внимавам,дане треба и да се нашминкам.. :P
    Најнормално дома си е дома опуштено по памучни шорцеви,рамбовка и репче.

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    23.405
    Home,sweet,home.

Дома си е дома,и не замерувам воопшто каква сум.На секого му е дозволено дома да биде со фризури на перницата,со облека од канти,што се вели.

11. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    По дома сум како некоја селанка, ама не ми е гајле. :D Дома сум и имам право да се облечам онака како што се чувствувам комотно. :!:
    Фала богу не сум како комшика ми, шета низ улица и до продавница со пижами. Си велам, она пак нека си шета, ама си внела во главата дека никој незнае дека тоа се пижами бидејќи и биле од Италија.Пфф, и се изнасмеав за ова. :D

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Нај лежарно што може, или пижами, или нешто ептен комотно, косата во репче, шминка никако, па дури и без градник хахаха :D :D

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Воопшто не внимавам кога сум дома :lol: Нема зошто да се оптеретувам со средување за дома.

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.438
    Обично носам пижами и тренерки со репче. :)

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Воопшто не се припотресувам. Облеката ми е поделена на облека за излегување и облека за низ дома. Дури и тренерки имам кои ми се за излегување, односно прошетка, кошарка, пешачење, и тренерки кои ми се само за низ дома. Никогаш не сум се дотерувала, гледам да ми биде комотно, а не да се стегам во фармерки само зашто треба до продавница да отидам.

Од друга страна пак нешто што најмногу пазам е облеката да ми биде чиста, испеглана и здрава. Можам и најстарата маица да ја облечам и најшироката за низ дома ама мора да ми биде чиста, испеглана и никако искината. Сепак на тоа пазам најмногу. И исто секогаш, ама буквално секогаш и за излегување и за спортување и за низ дома пазам на боите. Тоа ми е некоја навика уште од мала. Нека се постари тренерки, нека е и постара блуза ама да ми одговараат боите колку - толку. Да личам на човек кога ќе ме види некој од далеку, а не на папагал. Повеќе од две бои никогаш не облекувам на мене, освен кога се работи за излегување па внимателно и соодветно одберам уште некоја трета боја на мене.

Исто правам и со чорапите. Имам чорапчиња за низ дома и чорапчиња за кога ќе излезам. Всушност и тие и тие се нови и здрави (искинати чорапи не ни имам и никогаш нема да облечам, најмногу мразам кога ќе видам дека некој носи искинати чорапи) ама разликата е во тоа кои ми се поубави, а кои по обични на изглед. Е така си ги делам.

Исто и градниците ми се поделени на: За излегување и за дома. Тие што ми се за дома ми се помеки, по комотни, не ги ни осеќам на мене. Затоа и секогаш носам градник и дома кога сум. Не оправдувам што некои не носат градник дома, мене би ми било срам пред татко ми така да се мавтам, да се шетам, нит па оправдувам стегнати хеланки од кои се' се отцртува или пак екстра кратки панталончиња од кои се' ѕирка. Ама ок, тоа е веќе друга тема.

П.С. Пижами во никој случај не носам за преку ден. Многу ми е нехигиенски вечерта да легнам со истите, а и не се чувствувам убаво низ дома цел ден да се влечам по пижами. Како тогаш да сум станала од спиење ќе се чувствувам. Срам ми е некако. Не знам зошто.

16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Најчесто во тренерки косата ми е врзана. По дома не внимавам многу на изгледот ама па ни не дозволувам да бидам несредена. Некогаш се случува до 11/12 во пижами да си седам а инаку после тоа си облекувам тренерки за по дома. А едно доаѓање од училиште прва работа се пресоблекувам.

17. Fashion.n.a.d.e.44

Fashion.n.a.d.e.44 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    па по дома најчесто сум во пижами,а на изгледот ама воопшто не внимавам што наоѓам тоа облекувам,секако ако имам гости трењерки или некои куси панталони со блуска :lol:

18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Не внимавам нешто посебно. Сакам битно боите да ми ускладени. Не сакам да изгледам ко кловн.Најчесто сум во пижами, шорцеви, рамбовки, маички по кратки, хеланки или тренерки за зима. Прслук се одвикнав одамна да носам по дома и послено ми е. Шминка не, косата прибрана бо репче или некоја тортеста пунџа :lol:

19. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    кога сум дома ич не ми е гајле како сум облечена или како изгледам ако ми е удобно :D :D некогаш носам пижами цела ден . само кога ќе излагам од дома се средувам :D

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Најчесто носам хеланки со пижамка/едноставна маичка. А понекогаш може да ми текне и фармерки да облечам (не тие што ги носам за излегување и училиште, туку посебни и за по дома имам :tmi: :D ) до некоја слатка маичка, само колку да не изгледам дека сум станала од спиење. :tmi: 8) :D Зимно време,1 пар хеланки, а врз нив тренерки или пижами + маичка на кратки ракави+ врз неа пижама или блуза. :D