Кога сум дома најбитна ми е комотноста. Така да, косата собрана, без шминка, многу често пижами или тренерки/хеланки/шорцеви со некоја маичка/блуза/џемпер зависи од времето.
Без разлика дали сум дома или надвор во косата сум секогаш средена, најчесто за по дома ми е во две внатрешни плетенки или во репче, за по дома нормално не сум нашминкана туку имам хидратантна крема за освежување на лице. Облеката ми е или пижами ако сум одсабајле дома а ако не сум тогаш шорцеви со рамбовка или некоја лесна маичка со хеланки. Ноктите ми се секогаш средени бидејќи секои 3 недели одам на маникир.
Не се замарам многу со тоа како изгледам кога сум дома. Најкомотни алишта, пижами, тренерки, памучен шорц
Некогаш внимавам, некогаш не. Се случува цел ден по пижами да седам, а кога се средувам се средувам за самата себе, поубаво се чувствувам. Некогаш носам тренерки, некогаш обични панталони и блузичка, хеланки.
Koga sum doma voopshto ne mi e bitno kakov mi e izgledot najcesto nosam nekoi siroki bluzi so helanki ili sega koga e toplo nekoi kratki pantalonki posiroki za da mi bide komotno,ponekogash i trenerki
Воопшто не внимавам на изгледот по дома. Носам пижами,тренерки,евентуално хеланки и некоја маичка. Косата ми е пуштена или собрана во некоја несмасна пунџичка колку да не ми смета. Шминка не доаѓа во предвид,ама затоа често се шетам низ дома со креми или маски на лицето.
Најважно ми е облеката што ја носам да биде чиста и пеглана,не е битно дали се пижами,тренерки или хеланки.Шминка за дома не користам,а со кремчиња,лосиони,млека за тело морам да бидам намачкана.Тоа ми е најголема мана...
Се трудам да изгледам пристојно. Не се знае во кој момент некој ненадејно може да ме изненади со својата посета. Или пак сега ми падна на ум летото кога следеше онаа серија од земјотреси и кога по социјалниве мрежи се вртеа разно разни смешни фотографии од луѓе излезени надвор по гаќи. Сепак треба да се внимава и по дома.
Воопшто не внимавам како изгледам дома, затоа и толку лошо изгледам и така поголем дел од времето сум сама дома
Повеќе ми е важно да ми биде комотно, а не да се стегам. Највеќе носам тренерки, а некогаш и хеланки.
Пижами!!!!! Го обожавам слободниот ден и сакам да го поминам токму во нив. Инаку, штом дојдам од работа се пресоблекувам и одма ги облекувам.