Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    Исто, старата облека ја носам кога чистам и правам ручек, се туширам и си се пресоблекувам.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.888
    Обожавам убави пижамки, кози чорапчиња и домашна облека ми е истата за во било кое време да излезам од дома. Не сакам стари алишта за по дома.

На hermosa и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.984
    Никад не сум имала навика да седам во пижами, може едино само викендишки саат време дур пијам кафе, после нема шанси, не ми е згодно.
    Зимски период носам доле тренерка, горе дуксер или блузон. Летно време лабав шорц и маичка.
    Нема шанси уфлекана да седам, не судам, ама не знам како не ви смета. Не дека ако ми капне у истиот момент ќе сменам блуза, ама во одреден момент во текот на денот дефинитивно ќе ја стаам у корпа за перење. Ама ме нервира флека или миризба, не можам да се поднесам.
    Ама дефинитивно не би ни седела дома по фармерки, панталони, џемпер, кошула, ноу веј, не ми е удобно.
    Исто ко и за надвор, така и за дома, доволно е исчешлана коса, шнола/репче ако треба. Шминка апсолутно нема потреба. Јас сум серум човек, најубаво си го осеќам лицето такво, тоа е мојата рутина и мислам дека е доволно.
    Што знам, освен ако не си во депресија или имаш претерано многу обврски, мислам дека не е ништо особено тешко да изгледаш солидно средено во секое време, и да ти е удобно и коузи истовремено.

Последна измена: 17 декември 2023
    На Emy867, hermosa, Erika.greeneyes и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    13.061
    Знам и ја да дремам у пижами, иам такви периоди ама поарно некако ми е у тренерки па и хеланки ете нека се, тие и најудобни се па и најсекси. :$

Браво за вас што се средувате и за по дома, со шминка што викаш, коса итн.

Ја за дотерување по дома само ако мерак ме фати да пробувам некои работи пред огледало ама за брзо се пресоблекувам пак како што сум била. :lol:

Стварно дома и надвор ептен различно се облакам.
    За излегување нема шанси оверсајзд нешто, не е мој стил уопште, глупо се осеќам, дома е друго.

А каква е комбинацијата со долни пижами, а нагоре со облеката за надвор, пример блуза, кошула? :D

Џемпери нешо нејќам у последно време, за по дома па ретко или ич, поише дуксери или од тренерки горен дел.

Пижамите мора комплет да се, иначе не носам распар, нервоза ме фаќа.:|

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.188
    Допаѓања:
    125.320
    Ај, овие што работат од дома и мора да имаат вклучено камера, ги сфаќам.
    Ама, некој/а да седи дома со облека наменета за надвор?
    Како? :^)
    Се гужва, се флека. :D
    Иначе, јас само едни фармерки понекогаш ги носам дома (ако дента немам испрани или суви тренерки/пижами) дека се бајаги еластични.
    Најудобно ми е во тренерки. Особено оверсајзд горен дел.

На Anyshka и Mrs. right им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    13.061
    Појма неам како седат, како изводливо им е.

Ја обожавам кошули ама не можам дома така да седам, шо викаш, се гужва, се прља, па и не е баш најкомотно ама секој си знае за себе.

Порано седев со фармерки, сеа не можам никако, ептен ако ме мрзи да се пресоблечам и да поседам ама воглавно одма облекувам облека за по дома.

Ја верувам дека има и луѓе кои седат и со кондури низ дома, што све нема.:smirk:

На Anyshka и nextredstyle им се допаѓа ова.
  7. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.343
    па имам доста обврски ама па сите работи ги ставам на прво место освен јас.... да не се раз. погрешно ако се накапам со флека, ако е мала ја тргам со вода и ако не мирис си подолжувам да ја носам облеката ама знам да бидам доста несмасна....членката убаво пиша погоре, да тргнам се што не чини и што е старо а го носам по дома и пола саат да си се средувам како за на денско кафе.... што да кажам луѓе, некако лошо се справувам со стрес и премнг обврски очигледно и мнг лошо изгледам

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    39.010
    Па искрено внимавам. Не дека се дотерувам, туку воопшто не можам да бидам продуктивна и не ми е удобно во пижами или вреќасти стари работи, освен што се осеќам како партал немам ни мотивација за денот.
    Онака хеланки/тренерки + џемпер/блуза, во лето фустан или шорцеви и маица. Можат многу ефтини а удобни работи да се најдат за по дома. Косата ми е обавезно фатена, нормално не се шминкам.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.188
    Допаѓања:
    125.320
    Јас седам само ако за брзо треба пак да излезам.

На Anyshka и Mrs. right им се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.984
    Обврски и стрес може да те стават во чудна состојба да се осеќаш како да нема фајде ни косата да си ја исчешлаш, ама штом ти смета, од некаде мора да почнеш. Ете добра идеја е да исфрлиш сè што не ти се допаѓа, да го немаш за избор за облекување. И да си ја наштимаш перспективата дека некои работи мора да ги направиш по секоја цена, исто како што на пример миеш заби.

На Anyshka, KittyAgnes и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    Џемпери носам за надвор кога е многу ладно, по дома топло ми е, по кратки сум и зимно време или тенка блуза и комплет пижами и јас носам, ама не по цел ден, ете додека пијам кафе, велам пример ако сум во фармерки веднаш се пресоблекувам во тренерки или хеланки, ако е доцна облекувам долни пижами додека се измијам раце, едно друго, инаку не би седела така доле во тренерки или долни пижами, горе во кошула или џемпер.

На Mrs. right и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    23.405
    Јас сум апсолутен хаос кога сум дома. Облеката не ми е нечиста, но испоцепана, стара, широка, лесна... апсолутно. Сакам да се осеќам скоро како да немам облека, и за жал тоа се секогаш најрендом парчиња облека кои изгледаат преружно и не се совпаѓаат. Косата никогаш не сум ја средила за домашна атмосфера (освен најосновно чешлање, што кај мене не значи ништо хаха).

Некогаш посакувам да бев средена девојка која секогаш е спремна да излезе до продавница, но не сум, преудобно ми е на мој начин. И не мислам дека е потребно секогаш да сум средена, го сфаќам моментот да се осеќаш убаво сам со себе, но сега за сега мене ми е поубаво да се пуштам да изгледам како од река фрлена и да се скоцкам потоа за излегување.

На Marymay, Ketchup и nextredstyle им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.014
    Јас сум човек што практично нема ,,лежерна" облека и сите ми се смеат за тоа. :D Имам само еден долен дел тренерки што ги сакам и тоа е сè (не ги носам често). Немам одредени алишта за по дома. Ако некој ден сум принудена да носам некоја чудна блуза од длабочините на плакарот, го одбележувам денот за пропаднат. Исто така кога се враќам дома не се пресоблекувам инстантно (@Ketchup квалитетно ме има испердашено за ова во многу наврати). Многу големо влијание ми има како изгледам за тоа каков ми е денот, затоа секогаш настојувам да си ги носам омилените парчиња без разлика дали надвор или дома.

На Ketchup и Malesia им се допаѓа ова.
  14. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.888
    Јас ти подржувам став, обожавам дотерани луѓе и дома и секаде и во секоја пригода. Тоа ми е толку силен опис за дама

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    23.405
    Ок чекај. Да речеме цел ден треба да учиш или ако не си особа што има безвезе денови само внатре во куќа/стан, имаш минимални обврски кои не ти се далеку од кај што живееш. Се будиш и се облекуваш во комбинации направени за пинтерест и така си седиш? Многу ме интересира како функционира ова. :D

На Angie1432 и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  16. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.343
    Колку години имаш и дали живееш со сопруг и деца? Ме интересира, дека некад влијаат и овие работи

17. Change.

Change. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    436
    Само што влагам дома одма облакам пижами, така се осеќам најкомотно и опуштено

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.014
    Па не како од пинтерест, туку би облекла фармерки и маица, обетки, парфем можеби, битно да ми се свиѓаат работите што го носам и да се осеќам убаво во нив. Единствен начин да коупнувам со купишта обврски што бараат цел ден да сум пред екран ми е да си го романтизирам животот. :D Не знам, некако логично ми е ако си купувам убави работи да ги носам постојано, а не да ги чувам само кога излегувам од дома. Отсекогаш вака правам, ама по пандемијата уште повеќе.

22 години сум, така што не, со цимерки живеам. Инаку за тоа што го праша, совет од мене ти е да одбереш што да носиш претходниот ден и да си ги извадиш и наредиш работите, па дури и до најмал детаљ. Следниот ден нема да треба воопшто да мислиш на тоа, само ќе ги облечеш како да се првото нешто што ти се нашло.

На Srckata28 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    Знам и да носам обични тренерки но знам и да се дотерам .Не се запуштам,мое тело мој дом така?Мирис ,флека се тоа гледам да се среди во текот на денот и често менувам долен веш ,облека ,држам основна хигиена и тоа.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    10.687
    По дома дотерана никогаш.
    И пиџами не сакам да носам. Станувам, облекувам тренерки секако чисти, сакам да ми е комотно, ако се задржам еден час во пиџами секогаш сум со наметка.
    Од излегување кога доаѓам дома веднаш се преоблекувам, тоа ми е задолжително.
    Чисто лице морам да имам кога сум дома, макар и цела недела да сум дома секое утро и навечер си имам рутина со миење, чистење, креми и серуми.Никогаш не ме мрзи тоа ми е нешто задолжително како миење заби. Шминка за по дома ретко ставам, ако некој доага па само камена пудра поминам со четка на лице, коректор на подочници и еден тенок слој на римел,или ако тркнам до маркет, за до маркет имам и посебни тренерки :tmi:
    Не можам дома да седам накитена, освен што чиста морам секогаш да сум.