Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Па не дека нешто многу внимавам, но секогаш сум средена, затоа што на секој 5 мин излегувам во двор или до комшии, па несакам да ме гледаат ко издуван балон, а имам и комшии пред кои се фрцкам така да... :$
    Домашниот аутфит ми се состои од хеланки или тренерки, дуксерчиња, блузони и џемпери, секако постари но секако уредни, и долги џемперчиња со компчиња носам периодов многу по дома зошто ми застареа.
    Косата ми е секогаш собрана по дома, не можам да поднесам да ми е пуштена и да ми се пафта низ дома, ме нервира :devil:
    Не се шминкам, освен ако не сум била претходно од сабајлето нашминкана па така да си седам цел ден со шминката :lol:
    Исчистено лице, крема, лабело.. ништо повеќе.
    И да, највеќе мразам алиштата да ми мирисаат на некое јадење, одма се пресоблекувам, и никогаш не седам со истите алишта со кои што сум била излезена :emo:

2. Nana22

Nana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    За дома највеќе си носам комплет тренерки со некоја блузичка, или пак само долен дел тренерки а нагоре некој дуксер.Косата најчесто врзана, но понекогаш и пуштена ;)..Обавезно си носам и папучки :D

3. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    За низ дома секогаш тренерки комплет, се осеќам онака комотно, и влечки или патики обавезно :)

4. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Еве во моментов сум во маслинеста долга и широка маица со брат Љубе и црни хеланки, врзана коса (миена љољ) и без шминка.

Домашен стил :D

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Си седам по пижами за дома ми важи удобноста е најважна. :lol:

6. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Хахах воопшто не внимавам,го носаам онаа во кое се чувствувам најудобно,многу често сум во пиџами за кои бабами секогаш ми се смее дека ги носаам еден ден од правата страна а утреденка бидејќи како што ги соблекувам се пребраќаат,од другата (наопко) хаха :lol: и многуу ми е убавкоо :D

7. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Вообичаено дома сум опуштена и секогаш сум во тренерки или пижами и не се замарам како сум облечена. Освен ако знам дека треба да ни дојдат гости тогаш може и да се средам :lol:

8. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    кога доаѓам од надвор обавезно се пресоблекувам,нема шанси да седам во истата облеак,некако неудобно ми е.За дома пак,кога сум си слободна уфф ептен си го правам кеифот :D по цел ден во долна пижама а горе маичка :D најдобра комбинација !!! Денес цел ден си го преседов така.Инаку,кога искачам во дворче да си пијам кафе со комшиките се облакам најчесто во тренерки,маичка,дуксер и сл.Баш кежуал :lol: Косата ми е скоро секогаш средена,испеглана,но има денови кога немам доволно време или ме мрзи па само ќе ја зберам во пунџа :lol: Единствено никогаш не ми се средени ноктите :( зависник сум од грицкање :sweat: за другото сметам дека сум си тип-топ ;)

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Кога се враќам дома од некаде никогаш не останувам во истото што сум го носела и веднаш си облекувам тренерки или пижами. Тренерки многу сакам да носам, кога би можела цело време така би се облекувала. Кога сум дома најважно ми е да ми биде удобно, да се опуштам, па не се замарам многу со изгледот.
    Косата ми е најчесто собрана, но не е правило. И никогаш не сум нашминкана, си го одмарам лицето. :)

10. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ич. Облакам што ми е најудобно, али ако знам дека треба да дојде некој, припазувам да бидам уредна :)

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Нормално, ако ми дојде принцот на бел коњ, баш во моментот кога сум си со маската на лице, половина коса смотана во пунџа половина расштркана на сите страни, пак и некои хеланчишта и широка блуза, што ќе правам :lol: . Џаст кидинг, никогаш не се стегам нешто посебно околу тоа што носам по дома, макар што можеби треба, но јас не сум фина мала дама, сакам да ми е фино и удобно по дома... нормално не изгледам ко Јети, ама па побогу не можам да седам скоцкана ко секој ден да е вечер за гирлс ин таун. Баш, така сум си со пунџа, со хеланки или тренерки, широка некоја блуза, маица и боса :rofl: дал е зимо, дал е лете, јас шетам боса и се караме со мајка ми обично за босите ми стапала и болештините кои ќе ме фатат, бидејќи шетам боса. То је то у глобала.

12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Тренерки и дуксерки, ретко знам по хеланки да се мавам. Колку пошироко толку покомотно и од таа причина со хеланки по дома не. А чудо едно за надвор ми се екстра, ама од врата влезам ли, се нешто ме чеша кај нив, ме стега.. :lol: . За шминка, пудра никако, може само маскара и тоа ако претходно сум ја нанесла за некаде, а пуста таа водоотпорна па оди извади ја сега. :tmi: . Зимно време често знам да си носам и мало ќебенце со мене, ко Линус од Чарли Браун. :lol: . Во коса неќете да ме гледате, пеатрада фризура,врзана ама кое на каде тоа репчето. :$ .Ама па дома си е дома бре.. :inlove:
    П.С. Во ретки случаи знам и да го извадам поштарот од ум со мај хоме лоок. :D

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Ју ар нот алоун :rofl:. Еј и овој период си шетам со ќебенцето, не се ограничувај :lol: само да не е 40 степени надвор иначе ви ар бест бадис

На macence85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marrs

marrs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Дома сум во пижами :D

15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    И јас, по цел ден сум во пижами.
    На сите незгодно им паѓа кога ќе ме видат во пижами, мислат ме разбудиле. А јас цел ден сум во пижами, имам едни за спиење, кога станувам ги соблекувам тие и облекувам пижами за по дома :D

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Не внимавам многу на изгледот по дома :D По тренерки сум по дома и косата во репче ја фаќам :D Веѓите секогаш ми се средени безразлика дали сум дома или излезена :)
    По дома по опуштено релаксирачки :wink:

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Не внимавам :D дома сум си во стари тренерки некогаш и различен горен, различен долен дел :D (баш сега во моментов сум вака ) дома си седам во што ми е најкомотно

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Секогаш ама баш секогаш сум по пижами, и да дојде некој на гости, само некогаш се пресоблекувам. :lol: Одма, прво од кога доаѓам од школо, право одам во тоалет и таму ќе си облечам пижами, и после тоа дури утре на сабајле кога ќе одам повторно во школо. (единствено ако не одам некаде надвор, со другарките). Некогаш дури и одам надвор по горна пижама со дуксер одозгоре или јакна ако е ладно. :lol:

Исто, мрзам кога ќе дојде некој и ќе ми рече: се наспа? :^)

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Како и повеќето и јас најчесто дома сум во пижами или тренерки.Налето во маички и некои шорцови.Косата ја факам или во репче или пунџа.А шминка имам само ако сум одела некаде пред тоа и ми стои оти претежно ја ваѓам навечер :)

20. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    како и повеќето не внимавам многу на изгледот и облеката дома... нормално како и секоја девојка низ дома носам тренерки и некое блузе...а исто така обожавам да сум цел ден по пижамииии :D :D :D шминка не доаѓа во предвид да ставам за низ дома.. :D :D