Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    И јас сум од групата пижамчиња, само јас уживам да ги носам пижамите на сопругот, зашто се едно 5 броја поголеми и пошироки.

2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Пунџа, венче и пижами. Единствено ноктите ми се средени иначе ич не се замарам за дома. И другарки да ме видат големо чудо...

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    таман работа и за дома да внимавам на изгледот -.-

4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    19.923
    обично дома сум по пижами. Ептен ретко ми текнува да облечам тренерки.А ако дојде некој, ако сум расположена се облекувам,ако не сум по пижами и пред гости.

5. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Па не се замарам баш многу. Секогаш носам нешто што ми е удобно. Најчесто тоа се пижами или некои постари тренерки. Е сега не сум до толку да не се чешлам, мијам и слично, само лесно ја фаќам косата и не се грижам дали ми е добро испеглана или не :) Инаку никогаш не ја носам за дома облеката со која излегувам, штом се вратам веднаш се пресоблекувам

6. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Не се замарам премногу како ќе изгледам по дома, секогаш носам нешто комотно, тренерки, пижами, шминка-никако, врзна коса... тоа

7. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Повеќето време сум во пижами, само кога се најават гости нешто, се облекувам во тренерки. Никогаш не седам во облеката што сум ја носела по надвор, а косата секогаш ми е или во репче или исчешлана и пуштена.

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не се замарам многу, дома сум по пижами или тренерчиња ама сакам да ми бидат убави :) Секогаш купувам на изглед убави пижами, и удобни, најмногу ги сакам оние со ластик на глужд и на ракавите, најудобни ми се, не ми бегаат :) Шминка нема шанси, кога влезам дома одма влажи марамици и вадам шминка па се пресоблекувам. Се осеќам многу грдо да седам со шминка дома, некако нечисто се осеќам. Ниту облечена неможам, нема шанси да седнам на кревет во фармерка :D
    Инаку најмногу сакам да мирисам убаво и по дома, па цело време се мачкам со млeко за тело или спрејови за тело. Има еден мисрис што го обожавам и веќе зависна сум од него. Косата врзана, да не ми се мота по лице
    * Зимно време обожавам да носам дебели и широки дуксови од дечко ми :D

9. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Дома не се ни погледнувам во огледало како изгледам(освен ако ми дојдат гости или другарки) :lol: .

Сакам да се чувствувам удобно, а не стегната во некои фармерки па да не можам кога ке седнам на кревет да качам нога на маса :D .

Доаѓам од училиште и ако веќе немам активности во текот на денот си облекувам пижами - меки, топли, широки. И :!: за викенд си легачам цел ден во пижами.
    Освен до продавница или до кај комшиите носам тренерки, некогаш и дома носам тренерки и тие :!: ми се само за такви т.н ‘пригоди‘.

10. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Удобно ама не и запуштено. Сега носам панталони, што ми се за по дома и блуза. Косата и така ретко ја пеглам или виткам, природна ја носам. Ако сум излегла таа ден и сум се нашминкала таа ден ќе бидам нашминкана. Ноктите ги мачкам со безбоен лак сега повеќе бидејќи од бои имам само темни. И така :)

11. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Искрено и не внимавам премногу, не обраќам внимание за тоа како сум облечена... Обично носам алишта ко за дома, т.е. зависно од тоа што имам за правење през денот... :)

12. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Ја си имам мака :D :D :D За по дома се шетам со пижами и ништо друго. Дали дека ми се комотни дали дека сите и зимски и летни ми се шаренки и среќни незнам ама само по нив се шетам.Може и пошто не сум ич спортски тип па немам тренерки асални. Е сеа ова е мука ако треба на некој врата да отворам или ако ни дојде некој на гости обавезно сум таква..пижаместа..а не е баш пристојно :^) :^) :?: :?:

13. chocolate-girl2

chocolate-girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    14
    Пуштена коса, шминка НЕ! Секогаш сум во тенерчиња или пиџамчиња..:D

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кога сум дома, најчесто ме мрзи да се пресоблекувам одма, па останувам пола ден со истата облека :rofl:
    А кога сум повеќе денови дома, најчесто си се шетам боса, по пижами, без грам шминка, со собрана коса и нокти секогаш налакирани :D

15. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Дома не внимавам многу се облачам во тренерки,а и кога ме мрзи(кога станам од спање)Па и во пижами си седам :$ :lol:

16. HeartlySmile

HeartlySmile Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    50
    Зависи како сум расположена, некогаш сум средена некогаш како од контенјер да сум испаднала :D
    а косата дома скоро секогаш ми е прибрана а надвор ми е пуштена :)

17. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    По дома носам и пижами понекогаш, но почесто сум во така некоја ,,облека за по дома,,,
    постари алишта што вика росонерка. Едино не носам тренерки, значи никогаш !
    Онака удобно ми е во фармерки си седам почесто, и исто прслук многу мразам за по дома.
    Ме стега. :(
    Косата скоро секогаш ми е соберена.

18. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Коа станам од спање аууу чевек да се исплаше од мене :D разбушавена, озбилна :!: не е нормално тоа за мене :D ама после се средам. :D епа треба на скајп на свршенико да се покажам да не се исплаше (божем се нема плашено ама ај ) :lol:
    Кога е топло си седам у бекини нагоре а надоле у кратки панталони (толку доста е) а коа е ладно...се шо имам дома се облечам :D
    Дома си е дома, како сакам така сум си, како ми прдне хаха ако сакам и гола ке шетам (е за тоа мало морген ама ај да се каже)

19. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Дома носам тренерки и широка маица или дуксер,пижами,во лето-шорцеви и маичка. Не ми се случило да останам цел ден во фармерки,а ме фаќало и тоа каква мрза за соблакање.
    Знам некогаш да си седам и по долна облека :)

20. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Тренерки и широка маица.. а преку лето кратки панталони и пак широка маица.. :D никако да се откажам од удобноста која ми ја пружа :D :D