Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    И јас сум од групата пижамчиња, само јас уживам да ги носам пижамите на сопругот, зашто се едно 5 броја поголеми и пошироки.

2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Пунџа, венче и пижами. Единствено ноктите ми се средени иначе ич не се замарам за дома. И другарки да ме видат големо чудо...

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    таман работа и за дома да внимавам на изгледот -.-

4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    19.675
    обично дома сум по пижами. Ептен ретко ми текнува да облечам тренерки.А ако дојде некој, ако сум расположена се облекувам,ако не сум по пижами и пред гости.

5. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Па не се замарам баш многу. Секогаш носам нешто што ми е удобно. Најчесто тоа се пижами или некои постари тренерки. Е сега не сум до толку да не се чешлам, мијам и слично, само лесно ја фаќам косата и не се грижам дали ми е добро испеглана или не :) Инаку никогаш не ја носам за дома облеката со која излегувам, штом се вратам веднаш се пресоблекувам

6. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Не се замарам премногу како ќе изгледам по дома, секогаш носам нешто комотно, тренерки, пижами, шминка-никако, врзна коса... тоа

7. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Повеќето време сум во пижами, само кога се најават гости нешто, се облекувам во тренерки. Никогаш не седам во облеката што сум ја носела по надвор, а косата секогаш ми е или во репче или исчешлана и пуштена.

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не се замарам многу, дома сум по пижами или тренерчиња ама сакам да ми бидат убави :) Секогаш купувам на изглед убави пижами, и удобни, најмногу ги сакам оние со ластик на глужд и на ракавите, најудобни ми се, не ми бегаат :) Шминка нема шанси, кога влезам дома одма влажи марамици и вадам шминка па се пресоблекувам. Се осеќам многу грдо да седам со шминка дома, некако нечисто се осеќам. Ниту облечена неможам, нема шанси да седнам на кревет во фармерка :D
    Инаку најмногу сакам да мирисам убаво и по дома, па цело време се мачкам со млeко за тело или спрејови за тело. Има еден мисрис што го обожавам и веќе зависна сум од него. Косата врзана, да не ми се мота по лице
    * Зимно време обожавам да носам дебели и широки дуксови од дечко ми :D

9. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Дома не се ни погледнувам во огледало како изгледам(освен ако ми дојдат гости или другарки) :lol: .

Сакам да се чувствувам удобно, а не стегната во некои фармерки па да не можам кога ке седнам на кревет да качам нога на маса :D .

Доаѓам од училиште и ако веќе немам активности во текот на денот си облекувам пижами - меки, топли, широки. И :!: за викенд си легачам цел ден во пижами.
    Освен до продавница или до кај комшиите носам тренерки, некогаш и дома носам тренерки и тие :!: ми се само за такви т.н ‘пригоди‘.

10. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Удобно ама не и запуштено. Сега носам панталони, што ми се за по дома и блуза. Косата и така ретко ја пеглам или виткам, природна ја носам. Ако сум излегла таа ден и сум се нашминкала таа ден ќе бидам нашминкана. Ноктите ги мачкам со безбоен лак сега повеќе бидејќи од бои имам само темни. И така :)

11. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Искрено и не внимавам премногу, не обраќам внимание за тоа како сум облечена... Обично носам алишта ко за дома, т.е. зависно од тоа што имам за правење през денот... :)

12. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Ја си имам мака :D :D :D За по дома се шетам со пижами и ништо друго. Дали дека ми се комотни дали дека сите и зимски и летни ми се шаренки и среќни незнам ама само по нив се шетам.Може и пошто не сум ич спортски тип па немам тренерки асални. Е сеа ова е мука ако треба на некој врата да отворам или ако ни дојде некој на гости обавезно сум таква..пижаместа..а не е баш пристојно :^) :^) :?: :?:

13. chocolate-girl2

chocolate-girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    14
    Пуштена коса, шминка НЕ! Секогаш сум во тенерчиња или пиџамчиња..:D

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кога сум дома, најчесто ме мрзи да се пресоблекувам одма, па останувам пола ден со истата облека :rofl:
    А кога сум повеќе денови дома, најчесто си се шетам боса, по пижами, без грам шминка, со собрана коса и нокти секогаш налакирани :D

15. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Дома не внимавам многу се облачам во тренерки,а и кога ме мрзи(кога станам од спање)Па и во пижами си седам :$ :lol:

16. HeartlySmile

HeartlySmile Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    50
    Зависи како сум расположена, некогаш сум средена некогаш како од контенјер да сум испаднала :D
    а косата дома скоро секогаш ми е прибрана а надвор ми е пуштена :)

17. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    По дома носам и пижами понекогаш, но почесто сум во така некоја ,,облека за по дома,,,
    постари алишта што вика росонерка. Едино не носам тренерки, значи никогаш !
    Онака удобно ми е во фармерки си седам почесто, и исто прслук многу мразам за по дома.
    Ме стега. :(
    Косата скоро секогаш ми е соберена.

18. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Коа станам од спање аууу чевек да се исплаше од мене :D разбушавена, озбилна :!: не е нормално тоа за мене :D ама после се средам. :D епа треба на скајп на свршенико да се покажам да не се исплаше (божем се нема плашено ама ај ) :lol:
    Кога е топло си седам у бекини нагоре а надоле у кратки панталони (толку доста е) а коа е ладно...се шо имам дома се облечам :D
    Дома си е дома, како сакам така сум си, како ми прдне хаха ако сакам и гола ке шетам (е за тоа мало морген ама ај да се каже)

19. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Дома носам тренерки и широка маица или дуксер,пижами,во лето-шорцеви и маичка. Не ми се случило да останам цел ден во фармерки,а ме фаќало и тоа каква мрза за соблакање.
    Знам некогаш да си седам и по долна облека :)

20. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Тренерки и широка маица.. а преку лето кратки панталони и пак широка маица.. :D никако да се откажам од удобноста која ми ја пружа :D :D