море пижамчиња златни и цел ден во кревет, сега у шема ми е travel & living ништо не пропуштам, ама во секој случај кај и да сум низ дома по пижами ми е и најудобно, мераци
Морам да признаам дека внимавам, несакам во било кој дел од денот да изгледам како да ме исфрлила поплава. Не дека се дотерувам, далеку од тоа, туку се облекувам во работи кои ми се комотни и кои одговараат со боите, и не се стари и испокинати. Најчесто сум во некои комотни маички на кратки ракавчиња и хеланки, тренерки или шорцеви -стајлинг за лете и зиме, понекогаш во долни пижами со некоја маичка што одговара на пижамите а е комотна. Некогаш и со некоја маица на Петко и со хеланки... Косата се трудам да ми изгледа уредно, најчесто ми е или собрана или ако ми е тазе пеглана тогаш фатена со штипка. Лицето ми е чисто без ништо на него, освен кога ни доаѓаат некои побитни гости па се шминкам по малце (течна пудра и маскара). Иако да признаам најчесто кога имам менстрација или ме фатил ПМС, не се мрдам од кревет, а и да сакам неможам, е тие неколку дена не сум за во јавност, тогаш сум бушава, развлечена, лоша, грда, со еден збор ужасна... Но некогаш знам да си средам тип-топ, да се поднашминкам така малку, да си облечам некое поново маиче и суќничка, ама тоа е оние денови кога се будам среќна и кога денот ми е убав.
Voopsto ne vnimavam na izgledot i oblekata koga sum doma...Recisi sekogas sum vo pizami bidejki taka mi e najkomotno i najprijatno a nedajboze da dojdat gosti [mod-kirilica:3icud3s0][/mod-kirilica:3icud3s0]
па баш и не внимавам во тренерки го поминувам поголемиот дел од денот а во пижами никако не седам по дома (само за спиење)
По дома секогаш си седам по тренерчина со кој можам да одам до продавница , косата секогаш ми е фатена во репче или во пунче бидејки кај нас не се знај кога можи да ти дојдат гости
Секогаш сум средена,во чиста облека(најчесто тренерки),исчешлана,налакирана,искубана...Пропуст може да се најде кога вежбам,обично носам постари алишта (секако,не некои парталави,едноставно - демоде ) и едни стари патики ,кои ми се најудобни.
Најчесто пижами или пак некои лабави тренерчиња... Не се замарам воопшто бидејќи гости не ни идат ненајавени
Само дома си е дома... тренерки пижами .. сеедно дома сум да сум сама и гола би седела хахахаха Косата собрана секогаш !
најчесто тренерки или пижами кога ме мрзи дури и да се преоблечам, да не треба да излезам од дома цел ден би го поминала во пижами, а косата секогаш за дома мие собрана долга мие и ме нервира разлетана на сите страни.
Ццц. Неможам да сватам како пред 2-3 години сум се шетала по фармерки дома, со маички кои убаво ми стојат. Шмизла мала. Сега е друга приказна. Косата соберена во нешто што неможе да се нарече репче или пунџа. Нешто вака Spoiler Долу или шалвари, или шорцеви, а преку зима тренерки. Маица 2 пара поголема и терај!
По дома, лежерно Хеланки или шорцеви, маичка некоја која има етикета :" за по дома!" и косата како на сликата ^^ погоре ете така за по дома
po doma najcesto trenerki ili nekoj pantaloni ama komotni a vo leto denovi suknicki karatki pantaloni maicki najcesto odbiram nesto posiroko pokomotno pa i dodeka sam doma ne planiram da stiskam i da vrijam haah [mod-kirilica:1owyz7s2][/mod-kirilica:1owyz7s2]
Воопшто не внимавам на изгледот дома, во пижами или тренерки цел ден, без шминка на лице, косата фатена некако незнам ни јас како....страшило ама кој ме гледа