^Ниту ние се цениме самите себе. Прво и основно колку пати чисто ради реда сме си дале една на друга погрди имиња. Зошто? -Епа ете бе, така ни се сака. Не сум експерт за да кажам, да, така е сигурно, ама од она искуство што го имам и те како сум во право. Второ, зошто толку се осврнувате на неценењето од машкиот род? А што сме ние толку совршени и мили што треба да бараме друг нас да не цени? Вреднувајте си се самите себе, а другите ќе го прават тоа ако има потреба. Не сме ниту полоши како род од машките, ниту подобри. Секој си е посебна индивидуа за себе, а место за жртвени јариња нема. Со барањето почит од машките добивате спротивен резултат, се претставува полот како послаб, нестабилен и беспомошен.
Јас мислам дека текстов е убав и се, но сепак сум против ваква генерализација на работите и сметам дека ова е карактер на силна личност, а не на жена. Не се сите жени исти. Секој си е различен на свој начин. Зарем машките не се силни и не се борат за она во што веруваат? Зарем машките не се смешкаат кога им е најтешко? Затоа мое мислење е дека се е до личноста, а не до полот на кој припаѓаме.
Од моја гледна точка вредноста на жената не може да се измери, секој пат е таа која се жртвува дали се работи за деца, за мажот, за родителите, едноставно за се. Порано и царства се рушеле за жена. в-лиијателна р-аботлива е-легантн д-оверлива н-ежна о-бична с-латка т-ажна
Секој си ја поставува цената и никој немозе да ми ја симне круната од глава,ако вредам како личност ке ме вреднуваат а јас сум таа сто се поставува во околината и лугјето ке ме вреднуваат според тоа сто го приказувам,џабе и лице да правис вистинското лице излегува кат тад. е сега дали зената вреди повеке од мазот не би сакала да одговорам на тоа прасање немозе така да се класифицираат вредностите,ако си човек чесен,вредис а ако си хипокрит и на неморален начин ги добивас нестата или друг случај ти си факултетски образован ја не,ти си од град јас од село ме прави то помалку вредна од тебе?(само да казам дека никому не му се обратив онака опсто написав)
Леле ме засрами текстов, толку многу комплименти одеднаш не сум добила никогаш... Али чисто за да не тежи вагата само на едната страна, да ставам нешто и на другиот тег... Жената... Заради материјални добра спремна е да си го продаде своето тело, чест и достоинство... Заради љубомора, завист и лични комплекси знае да уништи неколку животи, вклучувајќи го и својот... Солзите често ги користи само за манипулација... Заради сопствена слабост, или сопствено добро, спремна е да го напушти сопственото дете...
Ми се допадна текстот, не е лош, но малку е преувеличено. Тоа колку вреди една личност, нема врска со полот, има други квалитети кои треба да ги цениме, без разлика дали станува збор за женскиот или за машкиот пол.
пред се ние жените не се цениме самите, па како очекуваме да не ценат другите.. и да, секогаш заборава ме колку вреди ме..
жената секогаш има една мана...ЗАБОРАВА КОЛКУ ВРЕДИИ...!!!! жената вреди многу за онај што знае да ја процени нејзината вредност..!!!
Колку што ќе понуди и колку што се цени самата себе си. Него како ми падна у раче случајно,само што го видов насловот на темава. http://www.youtube.com/watch?v=imFb2Bsd ... re=related Мња за филмчето и све тоа.
ИНТЕРЕСЕН ФИЛМ Малена ....вредноста на жените е различна не се сите исти Јас лично можам да казам мајка ми е вредната жена(не мислам само за работа) значи непроценливо богатство ми е
Текстот не дека нешто посебно ме одушеви ама ова цитираново ми боде очи Жените и те како знаат колку вредат не од нарцисоидни и феминистички причини туку поради фактот дека го вртат светот на малото прсте
Секој вреди онолку колку што мисли дека вреди, како во сопствените очи, така и во очите на другите. Без разлика дали е маж или жена.