Колку време да се поминува во теретана?

Дискусија во 'Фитнес' започната од ELLen, 6 јули 2010.

1. cute12

cute12 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    47
    зависи ако си почетник помалку зашто после многу ќе те болат мускулите ќе неможеш од кревет да станеш ако претераш ,јас веќе се навикнав и често идам :muscle: :!: има таму тренери јас првите денови кога отидов со нив вежбав и они ќе ти кажат колку можеш, али сега сама вежбам и колку сакам и колку можам :rofl:

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The Beast

The Beast Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам 15 години, килажата ми е 88kg, а висината 185cm, на што справи би требало да вежбам и колку време би требало да поминувам во теретана?

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.133
    Допаѓања:
    174.813
    @The Beast ќе си одбериш теретана и таму мора да има најмалку еден тренер кој ќе те насочи. Тренерот ќе ти одреди програма по која ќе работиш која е соодветна за тебе.
    Јас сум на програма за губење килажа, која е многу успешна, па од прилика еден ден се задржувам точно еден час, а следниот ден ми иди околу 40-50минути, и така наизменично 6 дена неделно. Еден ден вежбам кружна програма на неколку справи каде има минутка одмор меѓу последната и првата плус уште две вежби по желба. 50 минути ми е без тие вежби, плус последните две 10 минути, и следниот ден кардио најмалку 40 минути, но препорачливо повеќе. Горе долу, и други луѓе колку што имам забележано, се задржуваат 50-60 минути. Ретко да имам забележано некој подолго да се задржи.
    Дури и кога почнав, првиот месец, се задржував исто по еден час, разликата беше што имав малку повеќе паузи и работев во серии. Тренерот рече дека тоа било како прилагодувачка програма.
    Накратко, одбери теретана и остави на тренерот да ти постави програма. :)

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    505
    јас сакам да ослабам 25кг и да се запишам во теретана, кои вежби сметате дека треба да ги правам и на кои справи да одам и за колку време би имала резултати?

5. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Прво треба да почнеш со кардио , за вежбите и исхраната најдобро да се консултираш со личниот тренер таму и да ти даде програма за вежбање и исхрана според тоа какви резултати сакаш да постигнеш. :)

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    45 минути се доволно. Битно е колку поминуваш во кујна после :D