Јас се нервирам што имам осетливи непца и многу често ми се случува кога ги мијам да ми се раскрварат.. и тоа напред кај првите заби.. Иначе гледам да ги мијам што почесто (два пати минимум) бидејќи сакам многу бели да ми се (иако коската на забите и не ми е баш бисерно бела, плус многу бел тен имам...) А иначе последно ја купив од Colgate Max White и преубава е, многу сум задоволна. Иако е доста поскапа од другите пасти, а и помала. Многу брзо ја потрошив јас, скоро за месец дена. Ама вреди во секој случај
Се извинувам шо го цитирав моето мислење, но не било здраво да се мијат по 5-6 минути. Забарот барем така ми кажа две минути до три, а ја па се чудам зошто толку многу ми теече крв од забите кга ги мијам.
Јас сум опседната со миење заби..едно време имав крварење на непцата и стоматологот кажа дека не било здраво за забите да се мијат толку често ..така да сега намалив и ги мијам три пати дневно. Иначе кај мене проблемот беше и сеуште е тоа што имам преголем страв од забар и си мислев колку повеќе ги мијам толку е подобро за нив , нема да ми се расипат и и ќе немам потреба да го посетувам забарот.. ама не било така , сега ги мијам само трипати дневно и сеуште немам ниту еден расипан заб ( пу пу да не ми е урок )
Насабајле и навечер задолжително, освен ако не си дојдам малку со претеран алкохол во мене, секако го прескокнувам миењето заби зашо мислам дека ќе повратам тогаш! А може и 3 пати, ако испаѓам поручек, обавезно и тогаш ги мијам, a обично испаѓам, така да 3 пати е точниот одговор.
Заболекарката ми рече дека доволни се само 2-3 минути, а не 8 Јас ги миам забите обавезно 2 пати на ден, а понекогаш се случува да ги измиам и 3-4
Кога носев протеза знам дека подолго ги миев забите затоа што има повеќе ритуали и ги миев после секое јадење,а сега ги мијам 2 до 3 минути два пати во денот т.е. кога ќе станам и пред да си легнам -гледам некои од вас ги мијат забите до 5 минути што не е препорачливо,прашав стоматолог и ми кажа дека за забите е доволно 3 минути да се четкаат со кружни движења,доколку ги миете 5 минути или повеќе непцата ќе се раскрварат ии да една половина од четката треба да е на непцето а другата половина од четката на забите
Наутро и пред спиење секој ден, но понекогаш и после оброк доколку сум јадела нешто што има невообичаен мирис или вкус. Ги мијам по 3-4 минути, а сум слушнала дека стоматолозите препорачуваат по најмалку 5 минути, но имам многу чувствителни непца така што тоа ми е многу време и лесно ги раскрвавувам непцата.
Ги мијам два пати.. Насабајле и навечер.. Што се однесува до времетраењето на миењето, па некаде околу 3,4 минути.. И да сакам подолго, насабајле времето не ми дава.. Мењам четка на секои 2,3 месеца... Пааа, тоа би било тоа
Си ги мијам навечер и наутро. Околу 3 минути гледам да биде некогаш може да промашам Инаку четката си ја менувам на 2 месеци тука негде може и 3-4
Обавезно навечер кога ќе ги ставам протезите и наутро кога ќе ги иставам. Значи двапати на ден, ако има потреба и три. Забите ги четкам околу 5 минути.
Насабајле, навечер обавезно и пред излегување од дома. Познавам луѓе што мијат заби еднаш во два три дена и не ми е јасно како самите можат да се поднесат, а па камо ли некој друг да ги трпи
Насабајле, навечер и пред секое излегување, така да најчесто во денот ги мијам 3-4 пати, временски не знам колку ама сигурно 2-3 минутки.
Ги мијам 1-2 дневно но задолжително пред спиење(тогаш е најважно!) темелно околу пет минути, четкичката ја менувам на 3 месеци, а задолжително после секое јадење или пиење сокчиња си ја плакнам устата 2-3 пати со обична вода. Ова ми го препорача стоматолог, и навистина од тогаш нема проблеми со кариес.
Паа ги мијам два пати до три дневно..околу 3,4 мин..четката си ја менувам додека не пошне да ми се ''расцветува'' обицно на секој 2,3 месеци..после миење јадам некое овошје ради свежина во устата..и такааа...
Нез околу 5-6 пати на ден(имам протези)по секое јадење, ужинка, десерт си ги мијам МОРАМ така ми рече ортодонтот И ги мијам по 3-4 минути