Ги мијам забите секој ден, по 2-3 пати дневно, што е и нормално. знам дека се мијат после секој оброк, но не секој тоа може да си го овозможи, затоа што сме во школо, на работа итн. иначе за тоа дека се мијат 8 минути не сум слушнала ни прочитала некаде. мислам дека највеќе е 5 минути, јас ги мијам околу 2-3 минути
Јас мислам дека треба да се научите правилно да ги миете забите, а инаку по повеќе од 4 до 8 минути, сметам дека се добива крварење на непцата, што водат до други проблеми, исто така битно е да ја менувате чектичката за заби на 2 до 3 мсесеци, бидејки откако поминува подолг временски период таа ја губи структурата и четката постанува како турпија со што го уништува забниот глеѓ.
8 минути Не, не то е премногу. До 5 минути е дозволено, а 8 минути можи да предизвикаш некои други проблеми...
Наутро и навечер ги мијам забите,а често знам и после секој оброк(доколу имам трет оброк, се разбира кога сум дома)отприлика по 3 мин.
ги мијам 2 пати на ден..некогаш има и 3 пати....е сега треба се знае повеке минутки четкајне на забите,али кај мене е 1 до 2 минутки
2 до 3 пати кога како ,пред работа,и пред спиење,а ако можам всушност ако не сум на работа и после ручекот,ако не сум во можност орбит тука е
Зависи кога како..ама два пати сигурно.Понекогаш ако јадам три пати дневно три пати ги мијам забите. По 3 минути.