ме насмеа, да не мислеше 2 пати дневно? јас ги мијам кога ке станам,пред да легнам и послем секое јадење
2 пати обавезно...и пред излегување обавезно...несакам некој додека му зборувам да му се повраќа..како што ми се има случено мене така да се почувствувам после 5 минутен разговор
Па после секој оброк и секако пред искачање обавезно дека имам осетено така луѓе кои во ми збореле нешто важно а мене во моментот само ми се повраќало а и не би скакала да се најдам во толку непријатна ситуација
Најважно е пред спиење да ги измиете забите, тоа мислам дека сите го знаеме. Ама гледам сите пишувате дека после секој оброк ги миете забите веднаш, а баш тоа не треба да го правите. http://www.zazdravje.com.mk/upload/...е-мијат-триесет-минути-по-оброк-никако-порано
Сабајле кога ќе станам, во текот на денот после јадење и навечер кога ќе си легнам! ептен не можам да ги поднесам наслагите што се лепат на забите од храната и здивот што ми мириса на јадењето што сум го јадела
Грешка е да се јаде овошје после миењето заби, треба обратно. Ако јадеш овошје после миењето, шеќерите од овошјето се обработуваат од бактериите во усната празнина и се создаваат киселини кои ги нагризуваат забите, односно доведуваат до појава на кариес.