Сум слушала треба да се мијат после секој оброк. Е сега сигурно нема да одам во ресторан и да мијам заби! Јас ги мијам 2 пати дневно(сабајле и пред легнување) по 3-4 мин. А за 8 мин. прв пат слушам
Како и сите останати и јас забите ги мијам 2-3 пати на ден по 2мин.А тоа за 8 минути не ми изгледа логично
А јас да прашам има ли врска тврдоста на четката (medium, hard...) со возраста малце акоможе да ми го објасните тоа? Иначе 2 пати насабајле и навечер секој ден, но со претходно намокрена четка, ако не ја намокрам како сува ми се чини пастата и четката ми е некако потврда.
не мијам заби ХАХАХАХ мала шала..еднаш до двапати дневно доста ми е и пред да излезам некаде без разлика каде, срамота инаку
Наутро и навечер обавезно, и секогаш пред излегување (кај роднини, денско кафе, вечерно, друштво, дечко - сеедно )
Браво девојки! Ако навистина толку редовно миете заби, баш ми е мило, бидејки оралното здравје е многу битно за една особа. Не само од аспект на тоа да не ви мириса здивот туку и од аспект што подолго да си ги сочувате забите во добра форма Сите напоменавте дека ги миете насабајле и навечер што е секако доволно а исто така е пожелно ако одите некаде или некој ви доага на гости а во мегувреме сте јаделе нешто пожелно е да ги измиете забите, бидејки сепак можно е да остане од храната мегу забите, што не е баш уава глетка. Но никоја од вас не напомена дали ги миете забите, после орален секс, бидејки тоа е многу важно бидејки на половиот орган има многу бактерии кои ги внесуваме во устата кога пружаме орален секс а кои можат негативно да влијаат на нашето здравје.Затоа пожелно е да се користи четка која е на само за миење заби туку и за чистење на јазикот. Исто така одењето на стоматолог нетреба да преставува баук, туку то треба да ни бие нормална работа на 3-4 месеци да посетиме стоматолог. Бидејки нема ништо полошо од девојка со расипани заби на која и мириса здивот, џабе ти е и згодно тело и се ако здивот ти смрди тогаш ниту едно машко нема да сака да води љубов со вас. Незнам дали сте биле во можност да бидете до соба на која и смрди здивот од тоа нема полошо нешто, дури полошо е од пота или смрдливи нозе.
Јас колку што знам забите се мијат по 2-3 минути,а иначе јас порано ги миев после секое јадење и секако одсабајле и навечер,а сега сабајле и наечер и после нкое јадење кога-како