Забите ги мијам откако ќе станам и пред да си легнам. Обавезно по миењето користам и течност за плакнење. Многу сум задоволна од Lacalut Aktiv (и пастата и течноста). По оброк, забите ги чистам со конец. 24\7 џвакам мастики.
Претерано.Некогаш навистина ама НАВИСТИНА претерувам. Мајка ми и татко ми се дерат само,`ајдеее,ќе си ги оштетиш така бе`.
И јас двапати дневно. Можам да кажам дека мноогу почесто ги чистам со конец. Имам премногу нежни непца, така да секое миење на забите мене ми е проследено со премногу разранети непца и секако, количински многу исплукана крв, па конецот ми е каде каде подобро решение. Инаку, да признаам, некогаш пред спиење заборавам, се случува и има денови кога сум премногу уморна, кога се враќам ептен доцна па не сакам да тропам за да не ги разбудам моите и сл., ама затоа утрината надокнадувам. А, три пати дневно, нема шанси, ќе треба да шетам цела со рани во устава.. се чудам и како имам сеуште толку здрави и чисти заби искрено.
Наутро, навечер и пред излегување. Измеѓу имам и вода за плакнење по потреба. Користам и забен конец, откако го користам, не можам без него (секоја 2-3 вечер го користам).
Наутро обавезно и после секое јадење ( ама некогаш заборавам ) важно ми се средени забите бели убави си џвакам и мастика по цел ден
ја кога ми текне мн ретко (коа иам време) забиве ми се како од камен ем ми се убави ем едно 5 години неам отидено на забар и коа ке отидам еднаш ај на проверка кеми речат супер ти се друг пат не доаѓај иам само една пломба и + секој ден јадам сончоглед ко луда семките од пуканки