Два пати дневно ги мијам забите,како што видов требало 8 минути да се мијат забите,сега ја незнам колку време ги мијам,ама мислам не се осум,незнам не сум сигурна,покрај миење на забите,го чистам и јазикот затоа што сите бактерии,отрови се на јазикот,нормално останува и дел од храната,исто така е добро за самите заби и се спречува ширењето на бактериите,а и свеж здив се има после тоа Така да џабе ако ги миеш забите а не го чистиш јазикот,тоа е исто како да не си ги миела забите.
ГИ мијам секое утро откако ќе станам и секоја вечер пред легнување. Ги мијам со две пасти - една обична и амино флорид, обично по 4-5 мин што мислам дека е сосема доволно, 8 минути се многу!
Забите терба да се мијат најмалку 2 пати на ден, но пожелно е после секој оброк. Иначе треба да се мијат по 3 мин. 8 се многу. Лично јас уживам воо миење заби и си ги мијам по 10 мин, а некоаш и појќе
Забите ги мијам кога ќе станам и пред легнување и обавезно пред секое излегување по 3-4 минути.Сто пати денеска да излезам сто пати ќе се измијам Иначе користам медицинска паста препорачана од стоматолог
кога ќе станам после секое јадење кога сум во можност и навечер. Обично ќе си пуштам некој песничка што трае 5-6 минути, како ориентација колку време ги мијам и коа треба да прекинам
Забите ги мијам обавезно два пати на ден, кога ќе станам и пред да легнам, а инаку и секогаш пред излегување ги мијам забите. Обично ги мијам по 4-5 минути, со тоа што имам четкичка и за јазикот, така што и јазикот го мијам, а еднаш дневно и устата ќе ја поминам со малку паста и четкичка(посебна). Користам Colgate Max Fresh.
zabite gi mijam od sabajle i navecer obavezno,a isto taka i pred sekoe izleguvanje(na pr da odam na nekoja mala prosetna preku den ili navecer ili bilo kade)nemozam da iskocam bez da gi izmijam zabite kako navika mi stana toa.Ednas vo denot koristam pasta za beleenje na zabi,a potoa koristam obicna pasta i tonik za usta.a isto taka koga sum na dieta po poveke pati gi mijam zabite zatoa sto toa mi pomaga da vnesuvam pomalku hrana i da neam apetit
Јас носев протеза една ипол година, и знаете кога носиш протеза после се ставено во уста мора да се мијат забите. И ми прерасна во навика.
Наутро, навечер и по секој оброк ако имам можност, ако не орбит мастики. Времетраење на ‘‘ритуалот‘‘ е одприлика 3-4 минути, но ако ги земам во обзир конците за заби, и течноста за исплакнување на устата, тогаш би дошло 8 минути.
Два пати дневно обавезно, значи наутро и навечер , по 5 минути ги четкам. И секогаш после пиење кафе, доколку не сум во можност да ги измијам , зимам мастика.