По 100 пати на ден. Обавезно ги мијам после секое јадење и после секое кафе, какао и слични пијалоци. Неможам да поднесам да не се измијам заби после некое јадење па било што да и било каде да е, да, дури и кога сум во ресторан се мијам заби, т.е. одам во тоалет и ги чистам со конец и жабуркам со течност. Некоја психа ме има фатено за ова, мислам дека забиве ќе си ги истенчам од толку миење, некогаш знам и толку многу крвнички да ги тријам што ми потекува и крв. Ова ми е опсесија и незнам како да се одвикнам!
Сабајле и навечер обавезно, пред искачање исто. И 30 пати ако треба ќе ги измијам ама конец за заби не можам да смислам, ме ежи просто самата помисла на конец а не па да го допрам до забите
Ги мијам забите по 2 пати на ден по околу 3 минути. Па се знае дека е 3 минути. Сите стоматолози го велат тоа, а и не се малку рекламите за пасти за заби на кои се напоменува ова. 8 минути е предолго.
Ко ќе станам обавезно, после ручек, пред излегвање, и после пред легнување ко ќе ја вадам шминката Бтв незнаев каде да го поставам прашањево, денес заприметив многу ме болат непцата при триењето, од шо можи да е?
И мене ми се случувало ова,најверојатно премногу стегаш со четката при миењето и затоа те болат.Треба понежно да се тријат со четка,за да не дојде до ова.