Јас ги мијам забите обавезно 2 пати на ден со електрична четка. Навечер користам конец и течност за плакнење. Кога сум во можност и после секое јадење ги мијам, само тогаш пократко. Ако не можам да ги измијам (пр сум на работа) тогаш џвакам мастика.
Забите ги мијам 2 пати на ден обавезно, а ако имам време си ги мијам и по секој оброк, ги мијам по 2-3 минути и плус користам течност за плакнење и секако неизбежните мастики, без мастики од дома не излегувам
2-3 pati vo denot po 4-5 minuti..a za 8-te minuti prv pat slusham..majka mi e stomatolog i taa mi veli po povekje pati da gi mijam vo denot po 3-4 minuti..a za 8min. ne sum slushnala..
јас ги мијам забите два пати наутро и навечер ама пред да излезам а посебно со дечко ми имам плус миење....така да повеќе пати во ден можеби оклу 2-3 мин...а за 8-мин ми е смешно,можеби е правилно ама со добра техника,битен е и начинот на кој ги миеш забите така да и 2-3 мин се доволни
сабајле и пред легнуванје обавезно некогас и во текот на денот кога сум во мозност ако не орбитот е тука
Најчесто после секое јадење,ретко пропуштам,но се случува,а кога сум надвор од дома,користам конец за заби.
2 пати минимум! задолжително наутро и навечер пред спиење, тоа ми е навика која уште од мала си ја имам стекнато! настојувам да ги мијам и после секој оброк, се разбира кога имам услови за тоа!
Сабајле и пред легнување. Иначе читав дека не е убаво да се мијат забите повеќе од 2 пати дневно поради тоа што се уништува глеѓта од пречесто миење.
ги мијам 1 во денот,навечер повеке ги плакнам со течност,за миење заби уште имам трауми од бременоста
Сабајле обавезно меѓутоа и пред излегување за било каде макар за до кај другарка,е сега тоа не е длабинско миење како сабајле,ама ете навика се чувствувам поубаво ако ги измијам пред да излезам негде.