Па пожелно е после секој оброк ама тешко дека некој тоа го прави барем јас не пошо се дешава во денот и повеќе од 5-6 оброка да имам, ама обавезно 2 - 3 пати дневно ги мијам забите а што се однесува до времето мислам дека 8 мин се премниогу не можам да издржам толку попрво ќе јас практикувам да ги меијам некаде околу 3-4 мин и мислам дека тоа е сосема доволно барем ова го имам прочитано секаде, но нели важна е и техниката.
Насабајле и навечер не ги мијам долго пошто ме тера на повраќање ни сама незнам милион пасти сменив дури и оние детските што се пак е исто
Ги мијам забите најмалку 2 пати на ден и јазикот обавезно‼ Барав четка специјална за јазик ама не најдов, ти од кај ја купи твојата?
Забите ги мијам најабајле и навечер,пред искачање и понекогаш во текот на денот по некој оброк.Инаку ги мијам доста долго едно 5/6 минути ако не и повеќе ,без никаква препорака сама почнав така.Ги мијам забите од двете страни(надворешната и внатрешната) на џвакалните површини,јазикот а понекогаш и горната вилица ќе ја поминам. Инаку немам посебна четка за јазикот со таа за забите го мијам и јазикот. (малку ми се жолтеникави бидејќки мене малку касно ми текна дека треба да се одржува и орална хигиена кај ми бил паметов )
2 пати на ден, некогаш и повеќе. Насабајле обавезно и навечер. Кога одам кај некоја другарка или пред излегување обавезно пак.
Сабајле и навечер и пред излегување задолжително. Во меѓувреме секогаш кога имам четка и паста при рака, ако сум на ручек негде надвор мастики си имам.
Јас мислам дека нема потреба од 8 минути миење и здодевно триење на забите, едноставно миење до 3 минути и доволно е, ако се мијат редовно доволно е и 3 минути,нема да пожолтат ако не се мијат по 8 минути
Забиѕе ги мијам по 2 пати на ден кога ќе станам и пред да си легнам...кога не сум во можност да ги мијам после јадење ги џвакам Airwaves Extreme
2 до 3 пати на ден ,наутро-послем ручек (ако сум дома)-пред спиење,по 3-4 минути додека стоматолог ми има речено дека забите требало да се мијат по 7 минути........само тогаш биле добро исчистени инаку добро е послем миењето на забите устата да се исплакнува со антибактериска течност,ем пријатен мирис,ем целосно отстранување на бактериите од устата
Јас ги миам 2 пати на ден...Прво кога ќе станам,ќе помине некое време па ќе јадам и ќе ги измијам забите..И навечер пред да си легнам..