Јас мислам не е важно колку време се мијат забите,туку како се мијат. Јас порано ги миев 2 пати дневно ( кога ќе станам од спиење и пред да си легнам ) ама сега се научив после секој оброк А што се однесува до тоа колку време ги мијам, секогаш различно некогаш 3 минути, некогаш 5
Забите ги мијам два пати дневно, а понекогаш и три... Времетраењето е некои 2 минутки. Знам за тие препораки олку минути онолку минути, ама не можам. Побрзо ќе повратам отколку четкичката да ја држам толку долго во уста, До сега не сум имала проблеми со забите поради пократкото миење!
Два пати на ден, сабајле и навечер пред излегување. Ако јадам нешто на излегување тогаш ги мијам уште еднаш пред спиење и мислам дека е сосема доволно
Колку јас што знам и што се сеќавам имавме стоматолози во школо ни доаѓаа и ни кажуваа како треба, знам дека по 3мин се мијат а не по 8..ама нева врска колку подолго толку подобро..искрено 1 во ден ги мијам забите пред легнуванје..ни 3 мин не ги четкам а камо ли 8 колку да не ми остане храна на забите
Наутро не ги миеш? Неможам да замислам да излезам од дома наутро а да не ги измијам Инаку ги мијам забите наутро обавезно, сега летото пошто сум дома после ручек не секој ден но зависи од храната и навечер .Секако пред секое излегување обавезно!!
Обавезно наутро-после првиот оброк, пред спиење, и пред излегување.... 2 до 3 пати дневно, околу 4/5 минути.
Е убаво ни кажуваат тие стоматолозите а што не им текне да ни кажат да купуваме помеки четки оти 90% од четките во маркетите се со толку груби влакна што и ја уништуваат глеѓта и го рварат непцето. Е од таквите четки се миев со цел страв забче по забче миењето заби ми беше смрт. Знаејку го мојот проблем другарка ми од америка ми донесе неколку четки ама ептен меки влакна ќејф ми е да си ги мијам забите а не тие рибачки четки кај нас шо ги има. Мислиш со низ теписи ке перам. Два пати на ден мијам заби, наутро обавезно и навечер. Ми се случува и измеѓу некогаш но ми се случува и да си легнам без да се измијам, ама наутро обавезно ми е, и тоа се заборавам , си излегувам на тераса сосе четката си зејам лево десно.
Наутро само ппраам онакво гаргара.. Спојлер ставам малце паста во уста и после мучкам а навечер ги мијам со четка..имам проблеми со непцата и морам така.