ги мијам сабајле коа ке станам и навечер пред легнување,а некогаш може и во текот на денот зависи што ке јадам
8 минути?! Јас си ги мијам најчесто по 2 пати на ден, ептен некогаш ако ми текне и по 3-4 (зависи што сум јадела). И ги мијам по 2-3 минути за што сметам дека е во границите на препорачаното време за миење на забите. Ова за осумте минути незнам кој ти го кажал, ама кај сите стоматолози кај кои што сум била досега викаа дека треба да се мијат по околу 3 минути. Мене многу ми е и ова време со оглед на тоа што кога бев помала не ги миев многу, многу.
Пречесто, кога сум дома сама и немам работа знам и по секоја испушена цигара, ми смета мирисот во уста.
2, некогаш и 3 пати дневно. Наутро, откако ќе се разбудам. Попладне, после ручек, пред да излезам. Навечер, откако ќе се вратам, пред спиење.
Забите ги мијам пред спиење, кога станувам од спиење, пред да излезам од дома, кога сум во можност по секое јадење, а кога не можам да се измијам заби (кога сум излезена) си носам конец и џвакам мастика. Ги мијам 2-3 минути. Исто така имам слушнато дека забите не треба да се мијат веднаш по јадењето, да почекаме прво 15 минути.
Ги мијам секое утро, и кога излегувам негде. Некогаш ако јадам нешто потешко и ми стои аромата во уста ги мијам и тогаш.
Два до три пати ги мијам, а пред спиење плус употребувам и конец за заби и еднаш дневно ја исплакнувам устата со Colgate течност..
Навечер пред спиење и сабајле по станување - задолжително. Освен тоа, секогаш со мене си носам Орбит бомбони и кога не сум дома, ги користам наместо миење на забите. Моите омилени:
Кога ќе станам и пред легнување Искрено, не сум мерела, ама мислам дека 3 минути и не ги четкам баш.Максимум минута ипол-две, па еве немам проблеми
Насабајле и навечер....Ја да мијам заби повеќе од 2 пати дневно..No way!!!! Свака им част на тие што се навикнале на тоа....