Околу 80 Па сакам да си поживеам, бре За мене 60 се малку, мојата баба е 67 и толку се издржува и е полна со енергија, вели и дека сега и се најубавите години од животот.
40 години ми се доволно, а и не верувам дека ќе издржам повеќе. Ама најсигурно ми е дека во болница ќе си умрам, млада, дотерана. Не ми треба смрт дома, па внуци и деца да ме оплакуваат. Па и секакви адети да ми прави некој, ауу не. А и ако поживеам сиурно и јас ќе ги научам, а тоа н го сакам. Така да, млада смрт ми е поарно мене
Доволно за да ги доживеам сите среќни моменти во животот, свадби на децата, внуци и слично, а недоволно за да им сметам и да им бидам на терет кога веќе нема за ништо да ме бива.
Би сакала да ме послужи здравјето да проживеам, да дочекам деца, внуци, правнуци... Додека ќе можам сама да се издржувам. Пример баба ми има 82 години нека е жива и здрава си дочека и правнуци си порасна, а сеуште е на нога, готви, би сакала да сум на неа
Κолκу ми е пишано, толκу. Добρо што господ одлучил да дојдам на овој свет, па за умиρањето, паκ тој неκа одлучи. Κаκо што не пρатил, таκа и неκа ме земе
Аκо бидам здρава и можам да се гρижам за себеси до κај 80-90 а аκо не сум способна да се гρижам за себе κолκу поρано толκу подобρо и за мене и за дρугите.