Не има овде некои што сме поблиску до 50 отколку до 30, па не мислам дека нешто без ум сме останале. Ко ќе бидам на 50 рамното, ќе пишам апдејт. Ако ме држи умот. Умот ќе те држи онолку, колку што ќе го тренираш, а насоката на твоите дејства не зависи од годините. На темава- немам коментар.
35-39 Би посакала многу повеќе, ама не сакам да си ја изгубам младоста, тешко би ми било да живеам без неа.
Језива ми е малце темава. Ја, ако исполнам шо иам замислено од аспект на маж, фамилија, деца, внуци, би сакала да живеам доволно долго за да можам да уживам у сето тоа. Секако, освен ако не сум некој смор, шизофреник и се додека не ми купи некој метла за 8ми март. Ако не го исполнам ова, сакам да живеам додека сум способна да се грижам сама за себе. Под ‘способна’ подразбирам витална како физички, така и со сите гулаби на број. Ако одлетаат, а сум сама, не би да се мачам.
Bi sakala da doziveam dlaboka starost. Da stignam do moite 90ti godini, pa moze i do 100ka ili nad nea. Koga imav 15 godini mojata depresija stana pointenzivna... Si dadov rok za zivot do 21 godina, sega imam 22. Vo Avgust polnam 23... Interesno e sto dojdov do stadium kaj sto Se obiduvav mnogu da sum po pozitivna, mozam da kazam deka donekade i uspea. So pojavata na korona virusov (od koj momentalno Se zaraziv oficijalno) za prv pat vo zivotov ne sum po sopstvena vina vaka down i podrastazena. Sepak Se obiduvam da imam open mind I da teram ponataka so zivotov kolku sto mozam so povesela misla.