Првиот пат, царски, после 4 дена (ужасни) со потпис си заминав, за 5 дена завршив на детско, после три дена и од таму со потпис си излегов, детето со хиперманган го измив и за два дена супер беше ( целото се нафрла од нехигиената во болница, а на детско со инфузии во главче бебе од 9 дена, остаени во соба ни сестра ни бутур, па кожен лекар не упати дома) Вториот царски пак 4 дена Третиот царски пак 5 дена
Четврток ме примија сабајлето во 6:00, се породив петок во 14:30, си заминав во среда во 12:00 на пладне. 6 дена.
Поучена од првото искуство за второто дете не ќутев, се породив понеделник савајле, излегов вторник на пладне не бев ни 30часа во болница
Се пoрoдив пoнеделник пoплaдне , требaше четвртoк, нo зaрaди бебуш петoк пoплaдне искoчивме. Јaс веќе бев спремнa уште втoрникoт дa си oдaм, дoктoрoт рече штo е дo мене слoбoднa си, нo денoвите ми беa плaтени a и битнo ми беше бебе дa имa сooдветнa грижa и негa првите денoви
Vo cetvrtok se porodiv, vo nedela si otidov. So ogled deka vo pravo carstvo bev i kako vistinska carica tretirana i jas i beba mi se sedese uste nekoj den, ama nemase potreba da se ostanuva, plus sekoj den se doplakase. Eh sega kako bi se vratila da otspijam nekoj saat, sosema sama
Во вторник 21:20 се породив со царски, а наредниот вторник во 13:00 не пуштија. Ќе се шекнев тие 7 дена.