Колку деца сакате-планирате да имате?

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.119
    Се разбирам и желба и убавина ,ама моментот кога некој ќе рече непланирано,не го сфаќам,за жени што родиле не за тинејџерки.Глупа сум ептен,нека ме просветли некој?Или можеби се мисли дека од прва фатило?Стварно не разбирам кога ова ќе каже некој.?

На mariz, eliesaab, Cinnamon Bun и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    598
    Помалку важно ми е колку ќе имам, поголема желба ми е ќерка да имам. :inlove:
    А ако бирам како бројка би сакал 3 деца да имам, ама ако во тие 3 нема ќерка ќе имам ако треба и 10 за да имам ќерка.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    922
    Се мисли на тоа дека не било планирано :)
    Во нашиве краишта ретко се користат контрацептивни апчиња, ретко се става спирала и ретко се има секс со кондом во брак. Значи заштитата најчесто е во свршувањето надвор, ама некогаш се провлекува сперма во предсемената течност.

4. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    1.438
  5. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    6.506
    Исто еве и мене ме интересира! Знам дека постои можност од предсемената течност, од "втора партија" и ред други ствари и згора на тоа сево ова треба да се деси во тој фертилен прозорец и мала премала е шансата така, а според ова што слушам "непланирано бебе" е пречеста појава. Не знам дали ја или ептен среќа сум имала толку години без контрацепции или па стерилна сум. :D

6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    9.436
    Јас тоа го сфаќам, непланирано од страна на жената, ама од мажот испланирано. (facepalm)
    Намерно не го вадат на време.

На Sun&Moon, Mumoftwo30 и naturally им се допаѓа ова.
  7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.423
    Ни мене не ми е јасно, ама подобро да си ќутиме да не ни се деси па да ни се разјасни:worried:.

На HappyMom86 и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.954
    Пред да останам трудна со првото сакав 3 деца да имам. Ама откако се породив и видов колку е тешко мајчинството/родителството, едвај се наканив за второ. Здравје боже да се роди второво, да биде се во ред и доста ми е :lol: За трето некам ни да чујам. :lol:
    Во врска со ова непланирано. Единствено непланирано е ако пукне кондомот. Се друго е со план, дали на едниот или другиот партнер.
    Најчесто идат на ако се фати се фати па као непланирано ама се фатило.(facepalm)

На Yowannty, mariz и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.249
    Допаѓања:
    10.750
    И мене не ми беше јасно како на тебе и исто реагирав кога некој ќе речеше непланирано.
    Ние планиравме второ да правиме, кога ќерка ми ќе има 2 ипол години, а го направивме кога имаше 2 г и 1 месец, непланирано. Како? Со кондом. Отпосле прашував гинеколози како е можно, двајцата беа на став дека не се 100% сигурни за заштита и има врска лошо наместен кондом.
    Инаку пред да ги направиме децава, имавме 10 години секс, некогаш со кондом, некогаш со pull out и никогаш немавме "непланирано". :)

На Elenpelen и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.951
    Допаѓања:
    77.614
    И мене не ми е јасно :D 3 имам, сите планирани. Третото намерно и на поголемка разлика ни е... дека доста млади ги имавме првите две, третово како освежување да ни дојде. 10г сме во брак, несакајќи не сум забременила.. кондоми не користиме, ниту апчиња не пијам. А баш брзо и забременив, особено со третово.. од прв обид :D Да не зборам пак мн мн (да не се појавам со несакајќи 4то во темава), ете може се случува... Ама пак е тоа од невнимание на мажот, не верувам со забременување од предсемена итн :D

На naturally и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Точно, овака беше :) рековме што ќе биде нека биде уште една година и после ставам спирала. И бидна. Значи, не планиравме ајде ќе правиме дете ама не се пазевме 100% свесно дека и тоа има ризик но доколку се случи добредојде:) и се случи.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Баш така. Ни мене не ми беше јасно, дури и се чудев кога ќе кажеа ама ми се случи :) иако искрено не верував зошто веќе 40 години сум ама ете :) Првото 3 години го "планиравме" и затоа после рековме ќе се опуштиме во тој поглед. А за тие погоре што осудуваат и се исмејуваат секоја чест.

Последна измена: 9 септември 2025 во 08:38
    На Rozevata, Калатеа, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.249
    Допаѓања:
    10.750
    Епа видиш има жени со генетски митации на тромбофилија кои не смеат да примаат пилули за контрацепција и дефект на матка за да стават спирала.
    Ама ај ќе речеме дека ме силувал маж ми со кондом за да ми го направи второто дете.....мисламммм:drunk:

На Rozevata, HappyMom86, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    17.782
    Ако си во брак, може да биде непланирано.
    Што го сфаќате тоа толку страшно. Непланирано не значи непосакувано или дека ќе биде несакано. После близнаците, не ни размислував дека може да останам пак бремена лесно, по малку потешкиот пат првата бременост. Ама ете се случило, непланирано. Тоа беше дете во време на ковид. Се породив на почеток на ковид сезона. Најголемиот смешко и среќко. Некогаш знаеме да се нашалиме со него, кога правевме планови за новата куќа,дека не беше планиран со првиот план, нашата спална ја оставивме за него :D
    Срцки се сите, што убаво би било уште едно "непланирано" бебе, па да биде повесело. Ама не може више, стари коски како што викаат :D

На Tulip023, EarthFire, Larea и 5 други им се допаѓа ова.
  15. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Е ти благодарам што пиша. Како ми се нафрлија погоре жениве.. нека се живи и здрави само

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.454
    Бреееј жени бре све со рогови еј! Кој ги љути толку само не знам. :rofl:

Не планирано или планирано - животот си има свои планови.
    Камо за убавини да се радуваме. Да ви се живи и здрави! :inlove:

На EarthFire, mariz, HappyMom86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    17.782
    Какви глупости се изначитав, до силување од мажот со/без кондом...Кои трилер филмови еј :D во вака убава тема.
    Не знаат што зборат.(facepalm)

На EarthFire, HappyMom86, Rozevata и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    3.145
    Две,и толку имам :D

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.119
    Па кажи така,во брак си и кога нема заштита ,може,ова баш е планирано и посакувано,и убаво.Знам жени многу од мината генерација ,лично што после кога родиле -абортус им е средство за контрацепија.Јас сум против ова ептен многу.Кога бев дете комшики на мајка ми, во брак низ кафе си раскажуваа колку пати абортирале.Која неодговорност кон себе и сите.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.