Колку деца сакате-планирате да имате?

Discussion in 'Бременост' started by prettygirl, Nov 27, 2009.

1. ani23

ani23 Популарен член

Се разбирам и желба и убавина ,ама моментот кога некој ќе рече непланирано,не го сфаќам,за жени што родиле не за тинејџерки.Глупа сум ептен,нека ме просветли некој?Или можеби се мисли дека од прва фатило?Стварно не разбирам кога ова ќе каже некој.?

mariz, eliesaab, Cinnamon Bun and 2 others like this.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Помалку важно ми е колку ќе имам, поголема желба ми е ќерка да имам. :inlove:
    А ако бирам како бројка би сакал 3 деца да имам, ама ако во тие 3 нема ќерка ќе имам ако треба и 10 за да имам ќерка.

Ladyme likes this.
  3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се мисли на тоа дека не било планирано :)
    Во нашиве краишта ретко се користат контрацептивни апчиња, ретко се става спирала и ретко се има секс со кондом во брак. Значи заштитата најчесто е во свршувањето надвор, ама некогаш се провлекува сперма во предсемената течност.

4. angel4444

angel4444 Популарен член

5. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Исто еве и мене ме интересира! Знам дека постои можност од предсемената течност, од "втора партија" и ред други ствари и згора на тоа сево ова треба да се деси во тој фертилен прозорец и мала премала е шансата така, а според ова што слушам "непланирано бебе" е пречеста појава. Не знам дали ја или ептен среќа сум имала толку години без контрацепции или па стерилна сум. :D

6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Јас тоа го сфаќам, непланирано од страна на жената, ама од мажот испланирано. (facepalm)
    Намерно не го вадат на време.

Sun&Moon, Mumoftwo30 and naturally like this.
  7. naturally

naturally Популарен член

Ни мене не ми е јасно, ама подобро да си ќутиме да не ни се деси па да ни се разјасни:worried:.

HappyMom86 and Cinnamon Bun like this.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Пред да останам трудна со првото сакав 3 деца да имам. Ама откако се породив и видов колку е тешко мајчинството/родителството, едвај се наканив за второ. Здравје боже да се роди второво, да биде се во ред и доста ми е :lol: За трето некам ни да чујам. :lol:
    Во врска со ова непланирано. Единствено непланирано е ако пукне кондомот. Се друго е со план, дали на едниот или другиот партнер.
    Најчесто идат на ако се фати се фати па као непланирано ама се фатило.(facepalm)

Yowannty, mariz and Snowflake97 like this.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

И мене не ми беше јасно како на тебе и исто реагирав кога некој ќе речеше непланирано.
    Ние планиравме второ да правиме, кога ќерка ми ќе има 2 ипол години, а го направивме кога имаше 2 г и 1 месец, непланирано. Како? Со кондом. Отпосле прашував гинеколози како е можно, двајцата беа на став дека не се 100% сигурни за заштита и има врска лошо наместен кондом.
    Инаку пред да ги направиме децава, имавме 10 години секс, некогаш со кондом, некогаш со pull out и никогаш немавме "непланирано". :)

Elenpelen and Mumoftwo30 like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

И мене не ми е јасно :D 3 имам, сите планирани. Третото намерно и на поголемка разлика ни е... дека доста млади ги имавме првите две, третово како освежување да ни дојде. 10г сме во брак, несакајќи не сум забременила.. кондоми не користиме, ниту апчиња не пијам. А баш брзо и забременив, особено со третово.. од прв обид :D Да не зборам пак мн мн (да не се појавам со несакајќи 4то во темава), ете може се случува... Ама пак е тоа од невнимание на мажот, не верувам со забременување од предсемена итн :D

11. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Точно, овака беше :) рековме што ќе биде нека биде уште една година и после ставам спирала. И бидна. Значи, не планиравме ајде ќе правиме дете ама не се пазевме 100% свесно дека и тоа има ризик но доколку се случи добредојде:) и се случи.

EarthFire likes this.
  12. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Баш така. Ни мене не ми беше јасно, дури и се чудев кога ќе кажеа ама ми се случи :) иако искрено не верував зошто веќе 40 години сум ама ете :) Првото 3 години го "планиравме" и затоа после рековме ќе се опуштиме во тој поглед. А за тие погоре што осудуваат и се исмејуваат секоја чест.

Last edited: Sep 9, 2025
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Епа видиш има жени со генетски митации на тромбофилија кои не смеат да примаат пилули за контрацепција и дефект на матка за да стават спирала.
    Ама ај ќе речеме дека ме силувал маж ми со кондом за да ми го направи второто дете.....мисламммм:drunk:

14. Abeja

Abeja Популарен член

Ако си во брак, може да биде непланирано.
    Што го сфаќате тоа толку страшно. Непланирано не значи непосакувано или дека ќе биде несакано. После близнаците, не ни размислував дека може да останам пак бремена лесно, по малку потешкиот пат првата бременост. Ама ете се случило, непланирано. Тоа беше дете во време на ковид. Се породив на почеток на ковид сезона. Најголемиот смешко и среќко. Некогаш знаеме да се нашалиме со него, кога правевме планови за новата куќа,дека не беше планиран со првиот план, нашата спална ја оставивме за него :D
    Срцки се сите, што убаво би било уште едно "непланирано" бебе, па да биде повесело. Ама не може више, стари коски како што викаат :D

Tulip023, EarthFire, Larea and 5 others like this.
  15. HappyMom86

HappyMom86 Истакнат член

Е ти благодарам што пиша. Како ми се нафрлија погоре жениве.. нека се живи и здрави само

Abeja likes this.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Бреееј жени бре све со рогови еј! Кој ги љути толку само не знам. :rofl:

Не планирано или планирано - животот си има свои планови.
    Камо за убавини да се радуваме. Да ви се живи и здрави! :inlove:

17. Abeja

Abeja Популарен член

Какви глупости се изначитав, до силување од мажот со/без кондом...Кои трилер филмови еј :D во вака убава тема.
    Не знаат што зборат.(facepalm)

SURF, EarthFire, HappyMom86 and 3 others like this.
  18. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Две,и толку имам :D

Anaroz1 likes this.
  19. ani23

ani23 Популарен член

Па кажи така,во брак си и кога нема заштита ,може,ова баш е планирано и посакувано,и убаво.Знам жени многу од мината генерација ,лично што после кога родиле -абортус им е средство за контрацепија.Јас сум против ова ептен многу.Кога бев дете комшики на мајка ми, во брак низ кафе си раскажуваа колку пати абортирале.Која неодговорност кон себе и сите.

mariz likes this.