Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку деца сакате-планирате да имате?

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. QueenB

QueenB Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Кога бев помала секогаш велев дека неќам да имам близнаци :) сега се повеке сваќам дека нешто наубаво би било тоа да се момче и девојче, без разлика само да се здрави и живи ;)

2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да имам 2 или 3 :D Без разлика дали се машки или женски, само нека бидат живи и здрави :)

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    2, само здрави и живи да бидат,без разлика какви се. :)

4. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас лично сакам да имам две кои ке бидат на блиска возраст,а може и за трито да се размисли,ама тоа понатаму здравје.

5. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    би сакала 2 ама да се погодат машко и женско :)
    а ако не ќе одиме и на трето ;)

6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    6.542
    Би сакала 3. Две женски и едно машко ама рано е уште за деца.. понатаму ќе видиме :D

7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Да не урочувам-деца уште долго не сакам да имам, ама кога ќе ги имам би сакала 3 да бидат и тоа, со мала разлика во годините.Би сакала три девојчиња или две девојчиња и едно машко... :emo:

8. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    2 фазла не би сакала

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Ако некогаш бидам мајка би сакала еден син да имам најубав на мајка хахахахха :)

10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    За ова мала сум уште од сега да размислувам, ама којзнае кога ќе ми излезе среќата на патот. За деца три доста се . Првин да се здрави и живи, па дали машки или женски не е важно. Си сакам две девојчиња и едно машко. ;)

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Веќе имам едно, другото е на пат, а здравје боже во план е и уште едно. Тројца мускетари по дома да ми се мотаат ;) сакам

12. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Се` зависно од финансиската состојба. Навистина не планирам да изродам три деца, па и две еве, ако имам финансии едвај за едно. Мислам дека мачење ќе биде тоа, едноставно не секогаш љубовта е доволна. Вистина е дека парите не се се` во животот, но не сакам да се ставам себеси во ситуација кога ќе го гледам сопственото дете како плаче затоа што една обична играчка не можам да си дозволам да му купам. Љубовта не ги задоволува сите човечки потреби, а од воздух и вода - не се живее реално гледано.

Јас сум голем обожавател на деца и ако го ставиме на страна ова прашање (финансиите), тогаш сум сигурна дека ќе имам најмалку три деца. Првото сакам да биде машко за да го штити второто (девојчето) од несовесните деца пред зграда :D , а третото не е важно воопшто што ќе биде. Секако, како и на сите останати така и на мене ми е најважно да бидат живи, здрави, прави, па останатите коцкици сами ќе се наредат. :)

13. k-i-t-t-y

k-i-t-t-y Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Во завистност од финансиската состојба ке одлучиме колку деца да имаме, јас би сакала 2 или 3 :) Инаку обожавам дечиња !!!

14. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    2 близначиња машки :angel:
    плави,со плави очиња..

15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Иако сеуште ми е рано сакам да си имам две деца синче и ќерќичка ако дозволат финансиии здравје боже може и ако се погоди мажето да ми биде мајсторче :lol: може и трето детенце и тоа пак синче ;)

16. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Две: едно машко и едно женско. :)

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    3 или 4 .. 2 женски сигурно морално мора да има :rofl: :rofl: здравје боже :D

18. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Колку што ќе даде Господ :).

Најважно знам дека никогаш нема да престанам да раѓам, додека Господ не ми ја затвори утробата. Ако треба и десет деца да имам, ќе ги гледам. Ако треба ќе бидам и изморена и збрчкана и да немам време здив да земам од безбројните обврски и работа, сепак би се сложила за тоа.
    Иако знам дека сега за сега тоа не се случило ( да бидам мајка и покрај многубројните обиди), но едно е сигурно дека ако не сакам повеќе деца, нема да живеам во полови односи со мажот ми, ќе си живееме како брат и сестра.
    Може малку чудно,нелогично, нерзбирливо посебно од оние кои веќе ги имаат децата покрај себе и не можат да се справат со едно, па камоли со 10 деца, ама не се откажувам.
    Ако не ги родам тие 10 дечиња :( , сигурно ќе ги посвојам :) .
    Ова е повеќе од сигурно :inlove:.

На tessie и Srekicka им се допаѓа ова.
  19. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Баш би сакала машко и женско. Баш како јас и брат ми. Машкото да е постаро од девојчето, по можност :)

20. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Си имам едно и нека ми е живо и здраво,со маж ми не планираме друго дете.Сакаме да си имаме само едно.