Колку добро ве познаваат луѓето околу вас?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Unfaithful18, May 18, 2010.

1. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

само јас самата си се познавам најдобро, дури ни мајка ми и татко ми не ме познаваат најдобро а уште помалку другарките си фурам fake smile и ајт со здравје

2. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Мислењето на Жапче како од моја душа со нејзина рака да е напишано. Целосно се пронајдов во нејзините карактеристики.

Не ме познава никој. Дури ни јас себеси не се познавам. Си ја знам душата да, ама се изненадувам кога во некои ситуации постапувам на начин кој претходно сум го осудувала. И тогаш ги сфаќам луѓето зошто и тие постапиле така...
    Сите ме знаат како срамежлива и молчалива девојка. И во право се. Срамежлива сум до некаде, во одредени ситуации и пред одредени луѓе.
    И молчалива сум, ама си ја сакам таа карактеристика. И кога душата ми гори, и кога ме мачат илјада проблеми, секогаш пред домашните и пред другарите изгледам стабилно и вообичаено. Си ги чувам проблемите во себе.
    Порано се и кажував на најдобрата другарка, ама од пред некоја година се повлеков во себе.
    Сега сум само слушател.
    Обожувам да ги слушам луѓето како зборуваат а во себе ги анализирам и им ги откривам душите.
    Голема желба ми е да станам психолог и професионално да го проучувам човековиот мозок и душа.

И да не забегувам од темата. Одговорот е - многу малку. Само површниот дел ми го знаат, оној за кого можам да зборувам пред другите.
    А внатрешноста на мојата душа си ја знаеме само јас и мојата потсвест.

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Многу малку луѓе ме познаваат навистина. Всушност, многу малку луѓе можат да ме разберат, а и среќна сум што е така. Тоа е само доказ дека сум генијалец :angel: :P .

4. Rama

Rama Форумски идол

Ме познаваат онолку колку ќе дозволам јас, секогаш имам резерва која си ја чувам само за себе, никој не ме знае вистински во сржта каква сум бидејќи не сакам да го злоупотреби тоа, ако на човек му даддеш прст ке се обиде да ти ја земе цела рака, така и со ова не смееш на никој да му се ставиш на повели и да може да управува со сите твои маани или квалитети

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Добро ме познаваат. Знаат што сакам, а што не. Никогаш не сум се преправала пред нив.

6. manja666

manja666 Популарен член

Речиси воопшто и да не ме познаваат.
    По природа сум премногу затворена личност и ретко кога сум расположена да разговарам за својот живот или пак за проблемите кои што моментално ги имам. Дури ни моите дома не ме знаат во потполност затоа што навистина не сакам да си го покажувам вистинскиот карактер пред никој. Не го правам тоа намерно туку едноставно таква сум. А луѓето околу мене, другарки и познаници за мене верувам дека имаат мислење дека сум најпозитивната и најсреќната девојка што ја запознале и дека немам воопшто проблеми. Вистината е далеку од тоа, но мене едноставно ме плаши да се отворам пред некој дури и за многу банални работи, не сакам луѓето да имаат претстава за тоа каква личност сум јас.
    Дури чудно е, ама никој не ме знае ниту потполно, ниту вистински. Знаат само еден мал дел од мене за кој сама сум дозволила да го откријат.

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Никој не ме знае онака како шо јас се знам себе си.
    Има личности кои ме знаат доволно, и тоа е доволно за нив.
    Има други личности кои мислат дека ме познаваат, а всушност, воопшто не се во право. :)

Rama likes this.
  8. cherry-on-top

cherry-on-top Истакнат член

Ме знаат во право светло, но дефинитивно знаат малку работи за мене. Дружељубива сум и се отварам лесно, но не за некои по приватни работи, такви што ги чувам само за себе или ги споделувам со само 1-2 личности. Ми има кажано една личност дека луѓето неможат а да не ме сакаат затоа што секогаш сум пријатна со сите и сум расположена и насмеана. За тоа колку јас умеам да ги проценам луѓето, не сум сигурна, некогаш сум била потполно во право, додека во други случаеви, целосно сум погрешила со моите впечатоци, и тоа за луѓе коишто сум ги сметала за многу блиски.

9. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

не ме познаваат добро,така е и подобро!! ;)

Rama likes this.
  10. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Ме познаваат толку колку што јас им дозволувам да знаат. Всушност сите знаат еден мал дел од мене,никој не познава ни половина од тоа што сум всушност. Подобро !

11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Многу малку ме познаваат навистина. Можеби мислат дека ме познаваат убаво, но не е така.
    Моите дома и уште неколку блиски личности (3-4) ме познаваат во вистинско светло каква сум.
    И маани и доблести , све.
    Никогаш не сум се преправала поради X причини, едноставно сум по-затворен тип за тие работи.
    А тешко човек од некој разговор да ме запознае како што треба.

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

само мојата сестра ме познава највеке иако не целосно :^) малце и мм а другите не толку :)

13. Rama

Rama Форумски идол

Колку и да мислиш дека те познаваат, не те познават онолку колку што ти се познаваш самиот. И така е најдобро ;)

14. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се согласувам потполно со тебе.Никој подобро не може да те познава колку што ти се познаваш самиот себе!
    Е сега пред другите ние нормално дека и помалку глумиме,не искажуваме се што ни лежи на срце.
    Нема човек кој целосно се предал и кажал се некому.
    Еве јас највеќе разговарам со мајка ми,но сепак си имам некои работи сочувано за мене,бидејки само јас ги разбирам и знам да си ги протолкувам.
    Понекогаш,а може да се рече и секогаш глумам дека се ми е супер иако може во себе душава ми плаче.
    Тие што ми се поблиски до некаде па и препознаваат кога нешто не е во ред со мене,значи не можам изгледа до толку да си ги сокријам чуствата и да глумам расположение. :worried:

Rama likes this.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Така е, има поговорка дека тајната е тајна се додека не ја кажеш некому :) така да, некои работи се за себе да останат. Колку и да те познаваат луѓето и колку и да имаш ти доверба, секогаш треба да се остави простор за мало чуство на несигурност бидејќи никој на никого до толку не му е верен за да не би го издал натаму на било кој начин запомни го тоа ;)

Anne15 likes this.
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Сите што ме опкружуваат мислат дека сум премногу јака, позитивна и безгрижна личност. Малкумина кои ми се ептен блиски знаат колку всушност одвнатре сум чувствителна, нежна и кревка како мало дете. Сама сум се поставила така и супер ми е, бидејќи според мене не секој заслужува да ме познава комплетно, а и нема зошто секој да ги знае моите слаби точки, тие што треба ги знаат. Досега сите кај и да сум отишла ме виделе само насмеана и таква и ќе си останам. На сите им ширам само позитивна енергија и затоа секаде сум добредојдена. :sun:

17. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Мислам дека ме познаваат доволно добро ;)

18. zalosna

zalosna Форумски идол

само мм и дечките ме познават многу добро :) на другите не им успева да ме запознаат доволно

19. Marossa

Marossa Популарен член

Најверојатно никој не ме познава до детал.Моето семејство знае една добра,примерна страна од мене,но исто избувлива и нервозна.Моите пријатели пак знаат една луда,откачена личност,секогаш спремна за забава,ама и да помогне.
    Неретко знаат да ми кажат дека не престанувам да изненадувам и дека знам да бидам и таинствена и отворена како книга :D

20. skygirl

skygirl Истакнат член

Ме познават онолку колку што им дозволувам. Малку сум интровертна, затворена и не искажувам многу лесно чувства. Се држам на некоја дистанца, особено на почеток кога ќе запознаам некој. Тоа донекаде е добро, ама па толку е и лошо. Значи многу често лошо ме проценуваат (од прва), па дури по некое време ќе ми кажат дека имале сосема различен впечаток за мене на почеток.