Ај важи да одам до библиотека да издвојам па тебе лично ти објавам ќе ме почекаш малку, а ако не ти се чека сама пребарај си. Имај убав ден
Потреба се мисли како што е и потребата од љубов/заедница и сл. Како и потреба во врска/брак/однос (во кој има блискост)Не е секој љубител на one night stands/вези без обавези и сл.А денес и раскинувања/разводи фрчат насекаде, не како некогаш кога било еден ама вреден за цел живот Што треба овие што не се во врска/брак да се рокаат со некој/било кој чисто за да "задоволат потреби" а доколку ги немаат (јер читај погоре)правец на лекар да проверуваат либидо? Евентуално влегуваат во нова врска/брак исклучиво од оваа причина?Добро фер,ова и не е толку фар феч денес.Али не секој е за тоа. А и уствари се спомна прво по недоразбирање ова за цел живот членкава мислеше цел нејзин досегашен 20годишен живот така @Kimberly11 ?
Зошто исмевате некој, кој поради намалено либидо се обратил на доктор?? Знаеш ли дека може да има и здравствен проблем поради кој се јавува тоа намалено либидо?? Не можам да ви ја разберам поентава. Од вакви затупавени размислувања и да си има некој мака нема да отиде и онака сме нација со конзервативни сфаќања.
Да. Не знам што ви е со пуритансково размислување, ама не сте во право во секој случај.И помалку преправање, ве молам.
Добро, ама не значи па и дека намалено либидо по дифолт е сериозен знак на болест па мора да оди да се лечи. Или тие што немале дека се разболуваат одма во постела Некогаш со месеци не ми се сака и тоа е нормално за мене, не паѓам у несвест оти умирам или ќе умрам
Хм? Не знам како дојде до овој заклучок.Ова буквално нигде не го спомнав.Поставив реални прашања и мое гледиште околу темава. Или мора да се иде/ од крајност до крајност ? За мене не за вас незнам.Ова ми е малце идеолошко и незрело гледиште искрено.
Ок, твое мислење. Јас не се согласувам. Супер се и оние што живеат без секс. Посебно овие што спомнав, си имаат духовна храна со која телесното задоволство не може ниту да се спореди.
Не е мое мислење...факти се. Најнормална потреба е сексот, нема да умреш ако немаш ама нема ни да се осеќаш 100% најубаво.Ама добро сите вие сте станале стоици и духовно издигнати па не осеќате потреба за вакви прљави потреби.
Ок, факт е и дека на монах не му се потребни интимни односи за да се чувствува добро и нормално. Немате поим каков им е нив животот. Не знам што потреба да се објаснувате овде за еден секс, што било нормално или здраво а што не, си знае секој за себе дали и колку му е доволно.
Божем ве мачат или ве тераат боси по жар да одите, па треба да ИЗДРЖИТЕ... Не е до издржувањето работата, туку до (не)сакањето
Еве што мислат монасите и калуѓерките во однос на сексуалното и репродуктивно здравје и за тоа колку е важно. Само ние уште сме со некој чуден ментлитет. https://www.unfpa.org/news/nuns-and...ual-and-reproductive-health-and-rights-bhutan
Прашање е дали овие што ти бутаат у фаца како си го чуваат здравјето со секс и дека ќе те стрефи инфаркт ако не клецаш, пазат на исхрана и вежбаат