Кај ги најде овие сега? Јога сутра е патот кон просветлувањето https://www.yogajournal.com/yoga-101/philosophy/yoga-sutras/life-without-sex/ Нема правилно и погрешно, се додека не е ,,издржување,, туку е нормална состојба. Да издржиш значи ти се сака, ама немаш со кого, или каде, или кои и да беа варијантите на студентски секс. Има и филозовски- имаш и со кого, и каде, и со што, ама зошто. После тоа - просветлување ваљда. Сега сериозно, не мислам дека спиритуалните личности ,,издржуваат,, поверојатно ја канализираат некако енергијата. Теоријата така вика.
Тесла немал попаметна работа, само идеја како безжично и бесплатно да има струја за сите. Секако, тоа не било идеја на тие страдни за секс . Скроз оф-топик
Не ги заминале обични биолошки потреби како храна, секс... Затоа се често и преслаби. Сексот не е некоја наука, нагон е, и за нив е нешто ниско и непотребно. Го имаат и животните кои немаат многу мозок.
Кај широките маси сексот е преценета работа, кај натпросечните интелектуалци, уметници, е потценета... треба некоја средина да се најде
Репресирање на сексуалниот нагон може да предизвика емотивни и ментални проблеми. Немањето потреба од секс, е друг муабет. Сега, може да ти е намалено либидото заради Х причини, може да си асексуален. Ако не ти пречи таквата ситуација, не е проблем. А за свештени лица, земете ги за пример католичките свештеници и скандалите со злоставување на деца. Тоа е директен производ на репресирана сексуалност.
Не, тоа е производ на педофилија. Нормални луѓе со сексуални репресии ќе најдат личност на нивни години.
Не е баш така. Мораат да задржат илузија на чедност и затоа одбираат послаби од нив. Полесно се манипулира со деца, отколку со возрасни.
И депресија е можна и суицидалност. Педофили се поради opportunity. Некои од нив. Други си се педофили по дифолт.
Не е здраво во смисла да си сексуално активна и после некое време престанеш од х причини.. Сум имала периоди каде сме немале можност за секс и знам како е. Влијае на психата и тоа многу. А тоа што некои немаат потреба за секс е друга приказна и воопшто не е лошо. Не е добро со сила да имаш, не е добро ниту да немаш а да ти се сака...
Па може, пример мене ми се има случено 1ипол година без секс, бидејќи кога имам, го имам со емоции и кога сум во врска..
Здраво, Сакам нешто да прашам и ваше мислење сакам Вчера вечер кај 2 часот се разбудив,и кога се разбудив осетив не пријатно чуство во боксерките кога видов мојот алат (пенис) имаше исфрлено сперма како е можно само од себе да исфрли сперма без да вршам маструбација??