Сексот не е голема работа, освен кога го немаш. Инаку се согласувам дека не е од животно значење ама не е и кафето. Мислам дека познавам луѓе што полесно би направиле пауза од секс одколку од кафе.
Не умира никој и со години ако издржи без секс. Туку проблемот е колку е тоа здраво да си го притискаш нагонот.. Прво и основно влијае на психата, после долга пауза постојано мислиш на тоа и нема шанси да се фокусираш на работа или учење пример, барем кај мене е така.
Тоа се е до психата, може и цел живот (иако е подобро да се има однос со соодветна личност, отколку да се апстинира). Е сега, кај тие што мислат дека ќе полудат без секс, приметив дека општо немаат самоконтрола за ништо. Нервозни се, склони кон расправии и задевање на луѓето, недисциплинирани со внес на храна итн. Според мене зависи од карактер, колку поединецот создава зависност од нештата. Врз некој може да се одрази лошо, врз некого не.
Не може сексот сам по себе да биде зависност, никаде не напишав такво нешто, туку дека зависи од умот. Инстинкт е и одмаздата, ама нема да пукнеш ако не ја спроведеш.
Toa se vika zavisnost od seks. Seks i seksualna zavisnost ne se sinonimi. Jas imam pusheno cigari, pa ne stanav zavisnik. Ne me citiraj ako e za da mi izvrtuvash komentari.
Za dijagnozite ima posebni temi. Ovde inspiracija mi bea lugjeto koi preuvelichuvaat. Ne mora bash sekoj zbor bukvalno da se tolkuva od dosada.
Може да е атеист, па да не е хедонист. Може и да е асексуален аромантик, како тебе. Не е тоа поврзано со религијата.
Има логичка причина. Индивидуалниот морален кодекс. На некои не им треба книга од пред 2000 години, да им каже што е за нив дозволиво, а што не.