Инстинктивен е и сексот. Еволутивна придобивка е задоволството, само за да се 'мотивираат' цицачите да се размножуваат. Сите цицачи доживуваат оргазам, специфично со таа намена: Репродукција.
Нема врска тоа со инстинктот да имаш секс. И да намалиш со јадење, а да ти се јади, потиснуваш инстинкт. Тоа ни го овозможува фронталниот кортекс. Можеме свесно да носиме одлуки да си скратиме некое задоволство, ако имаме некоја друга придобивка од истото, или пак ако немаме можност да ја задоволиме моменталната потреба за конкретното задоволство *Додуша и други фактори играат улога во ова. Едно од примарните, интензитетот и фреквенцијата на либидото, која за секој човек е различна.
Јас си стојам на то мастурбирањето дека е потреба, а сексот не е дотолку. Еве пример не пекам толку по секс, зато што моментално нити сум заљубен во некоја и емоционално поврзан, па ниту имам девојка. Не дека не сакам, ама не гледам како да ми е потреба то.
Е сега, јас ти објаснувам како сме 'градени' биолошки. Нема врска со твојата моментална ситуација. Рековме: Индивидуално е.
Jas mozam da izdrzam samo 2 dena najpoveke,a ako nemam sex masturbiram,poiskreno nemozi od ova,pa tie sto nemate sex mislete mu ja kako mozam jas
Ова прашање би било најдобро да го поставиме на бабите наши би биле изненадени од одговорот кој би го добилеѓ Денес во хиперсексуализирано општество 3 месеци плафон без секс што е показател само колку сме морално деградирани
Никој нема толку редовно, колку што би сакал да се пофали. Дури ни луѓе во врска, ни кај луѓе без врска, едноставно не е така како што се тврди.
Ако се нема со кого, како че имаме секс? Дај ви се молам, се појавува желба/нагон,да.. ама се издржува шо би рекол.. и цел живот.