дечкоми е во странство и сум немала 6 месеци но сум издржувала и повеке,немам некоја голем апотреба од секс, ако е до мене секако дека би имала мислам допири погледи но не до мене и знам дека нема со кого, а кога е тука секој ден надокнадуваме за изгубеното време
Колку што мора . Две бремености, две породувања, зараснување на рани, бебешки грчеви и неспиење... Едно е кога човек е без обврски, друго е кога има причина/и и апстиненцијата е сосема нормална.
Ох апстиненцијо до кога вака? многу се издрзува еве сега знам од редовен до никаков значи секогас од крајност во крајност
Никогаш не го ставам таму паметот! Сметам дека можам подолго да издржам без секс! Јес да прво сакам да го видам дечко ми, па откако ќе го видам-следи гушкање со кое не се задоволувам ... ама можам да издржам и да одолеам на тоа искушение! Ал није до мене...
сум издржала бес секс само 7 месеци Богами тој период не ми ни пагаше на памет на тоа покрај сите проблеми
16, 17, 18 па и 19 години, зависи Абе може да се издржи, ама ти удира во мозок дефинитивно Надразнета си, нервозна си, не ти се сите овци на број, хормониве не ти даваат нормално функционирање, реагираш агресивно. Не бе - апстинирање не е на арно. Тврдам и од лично искуство. Шеташ бре ко будала, буљиш све живо у дуќан шо би се рекло. Чиче дај да видам шо мастики продаваш? Најдолго што сум апстинирала мислам дека било 4 месеци, фала Богу. Пу пу. Скраја да е. Тогаш веќе од избезуменост не знаеш шо праиш. Не е дека нон стоп шеташ ко напален мајмун ама на моменти ти надоаѓа криза и те како. Шо би рекла една моја другарка во тек на една сексуална Сахара - абе ми треба мушко тело, ако сака на грб нека ми легне, само да осетам тежина бе да ме налегне онака, асално! Море кој ги измислил дилдата и вибраторите алал нека му е, без нив па веќе стварно не можам да замислам како би опстанала една нормална, женска единка која ете - нема можност за секс. Го решаваат проблемот делумично...колку толку
од кога раскинав со бившиот немав секс добри 9 месеци и сватив дека е многу лошо да немаш секс подолго време
Па за мене можам да кажам попрво ќе "трпам" отколку да барам некој-кој било, и не е тоа трпење, што, и јас сум била во ситуација да не сум во врска подолго време и немав секс, а имав шанси за тоа, но не сакам секс без обврски, па не ни размислував на таков начин, што ќе ти биде ако немаш секс одреден период? на крајот на краиштата постои и мастурбација И не разбирам некои мажи кога ќе слушнам, а во последно време и жени до душе што ми е уште почудно "не можам без секс"... Никој не умрел од немање секс... И да сум издржала две и пол години без односи, па ништо не ми фали сега, и во иднина можам да издржам без секс онолку колку и да е... И мојата мајка остана вдовица на 30 години, па во животот немала после тоа ниту еден маж, па што и фали неа? Ништо, посмирена и поурамнотежена особа јас не сум запознала во животот..не можело да се издржи без секс, па не може човек да издржи без нешто кога постојано мисли на тоа, нормално. Има во овој живот поголеми недостатоци од немањето на секс ама ваљда индивидуално е.. тоа е..
jas mislam deka potrebata e ista samo sto kaj nas maskite e mnogu po istaknata zelbata za sex inace bi imal i sekoj den po 6 pati dokolku bi imalo so kogo hahahah
Јас сеуште не сум сексуално активна така да незнам колку би можела да издржам А инаку сум во врска повеќе од една година..дечко ми го има правено тоа, ама да ме почека мене треба барем уште малку Искрено се чудам како издржува, имаме зборувано за ова, ама тој само ми зборува дека од што ме сакал, ќе ме чекал колку што е потребно ..и уште колку ќе може да издржи секако Затоа многу си го сакам што ме разбира,поготово за тие работи, ма да понекогаш имам некое чуство дека го измачувам Ама се додека тој вели дека може да издржи,бидејќи доволно му е тоа што сме заедно, добро е