Бре, овде само јас изрод ќе бидам па јас имало и година дена да поминат,може и повеќе а да сум немала секс секс за една вечер не практикувам, само со дечко, па сеа ако била сушна љубовната година, ќе биде сушна и сексуалната
Искрено немам имано 5-6 месеци бидејќи женска ми е надвор од државава ама зато скоро секој ден Леванка - Десанка
па кога нема со кој мора да се издржи. Со самозадоволување пак некако полесно. Иако е тежок тој цел период хахаха
za zensko trgam po mene jas izdrzuvav i po 8 meseci bez aktiven polov akt a i toj isto taka, taka da ako nesto silno sakas mislam deka se se moze zatoa i ima zbor koj se vika Stagnacija !
можам подолго време да апстинирам без никаков проблем и мислам дека за женско е полесно-исклучок се нимфоманките, а за машките истата појава е и тоа каков проблем(дури и физичка болка им предизвикува ) п.с. секоја чест Најтвокер
и јас сум издржала многу, кога бев без дечко, повеќе од една година, а моето прашање е колку издржувате без секс и без мастурбација, значи комплетно без задоволување на половиот нагон? Јас искрено 3-4 месеци
точно така, кога мора да се издржи што ке правиш.. јас и мм додека бевме во врска издржувавме 6 месеци без секс..тоа е далечината си го правеше своето
јас сум без секс веке 2 години без 1-2 месеци,ни мастрибуирам ни ништо,еднаш пробав со мастрибуција ама некако ми се згади,и оттогаш јокк,а инаку многу е тешко,често си фантазирам,си мислам,но џабе си треба маж,мажжж,а додека не се најде некој сериозен ке издржам бе,ке издржамммм
Ја сум цела година, ама немам гајле се додека не почнам ко запален мајмун да се шетам не бе се зезам .. Док не си се најде некој подостоен ке си се чека нема фрка
нема врска дека жените издржувале повеќе од мажите.. јас сум жив пример.. у последно време јас сум иницијатива секогаш за да имаме секс т.е. да водиме љубов со партнерот.. кога се сака СЕ САКА
Нема врска тоа дека организмот бара секс, туку тоа е мозокот. Тоа ти е исто како коа си пробала чоколадо и ако често мислиш на тоа нормално дека ќе ти се јаде. Значи секој човек може без секс и без мастурбација иако мозокот ни сугерира дека неможеме. Знач не се случува само од себе да почувствуваш дека ти се Е*Е како што можеш да почувствуваш болка, туку кога мислите ќе ги насочиш во тој правец тогаш се јавува таа желба а не потреба за секс. Значи потреба е да јадеме пиема а сексот е желба која можеме а и немора да си ја дозволиме.