Зеленилото ми е пред зграда, ама на ништо не личи. Тревата е упропастена од кучињата и од премногу ѓубре, а никој не се замара. Само дворот пред зградата кај што живеев пред да се омажам е убаво среден. Има цвеќиња и дрвца.
Имаме голем двор ..и секако многу трева, и многу дрвца. Така да има зеленило.. има и цвекиња, ама мајка ми не ги сака многу ..така да..
Во спалната кога лежам и гледам низ прозор ме облева прекрасно чувство, се гледа трошка небесно синило и растреперени зелени ливчиња од дрвата преку улица. Обожавам да го гледам тоа!
Многу зеленило кај мене нема. Во двор нови дрвца засадовме, а старите ги исековме. Градевме нешто во дворот и моравме да ги исечеме. А во населбава слабо зеленило имаме. Една од најзагадените населби ни е. Баш затоа што немаме зеленило за да ни ја собира прашината.
Има зеленило, но не доволно во споредба со загадувањето на воздухот и општо животната средина. Потребно е да се преземат многу мерки во решавање на овие проблеми.
Зеленилото и средувањето пред зградите е колективна одговорност. Исто како што некој што живее во куќа си го средува дворот, така треба и станарите. Не може да се среди само од себе. За тоа се прави акција и сите станари на зградата излегуваат да помогнат во средување кој колку може.
Живеам во населба и веднаш над нашата населба над две улици над мене има прекрасни ливади и зеленило.
Со оглед на тоа дека имаме голем двор,имаме премногу зеленило.Мило ми е да гледам дрвца,цввеќиња, трева... Мир за мозокот и душата
I povekje od dovolno. Golem dvor so raznı cvekınja, ovoskı rekvızıtı za deca .. Obozavam prolet koga ruzıte se rascvetanı
Голем цвеќар сум. Цел двор ми е со цвеќиња. Таму каде живеев порано, а сега живеат моите родители. Сега моментално кај сум само бетон и згради.