Го знам целото минато на мојте родители, и во ниеде случај нема ништо за осудување. А и да има, пак не би ги осудувала, и тие биле млади и имале право да згрешат.
Па знам прилично добро, повеќе знам за мајками, одколку таткоми, таткоми на работа ќе замине, и ако падне муабет мајками повеќе раскажува за нејзниното минато , за тоа што правела како дете, како се омажила и слични работи.
Кога ја отварав темава пред околу 8 месеци, прилично убедена дека знам прилично многу за моите родители, не ни сонував дека еден ден ќе откријам една болна вистина за мајками. Жената која на прв поглед никој не би помислил дека воопшто може да изневери а камо ли дека со години ќе го изневерува својот сопруг, и тоа со локалниот продаач. За да иронијата биде уште поголема сега јас работам кај него, и остатокот од приказнната и не е битен. Сакам да кажам, кога ќе помислите дека знаете се, дури тогаш бидете сигурни дека незнаете ништо.
Ne znam recisi nisto,ni kako se zapoznale,kolku odele,sto kako pravele itn.Imam konzervativni roditeli i takvi muabeti kaj nas doma nikogas ne se pravele.Edinstveno sto gi imam poglednato nekolkute crno-beli fotografii od nivnata svadba.
Мислам дека знам доволно, повеќето е за нивното детство. И двајцата немале баш некое детство животот им минал по нивите, а на татко ми и по ридовите како овчар. Така да не се срамам од тоа и не се распрашувам баш многу многу.
Знам онолку колку што тие сметаат дека треба да знам и мене ми е доволно. Не сум човек кој се распрашува за животот на другите, дозволувам лугето сами да ми кажат што сакаат да знам. Мислам дека моите родители немаат што да кријат од минатото и дека скоро се ми имаат кажано.
Се согласувам со тебе. Ние може да си мислиме дека знаеме многу за нивното минато, но потоа кои некои работи ќе испливаат на површина сфаќаме дека тоа многу е всушност малку. Така да јас сфатив дека и немам многу информации за минатото на моите. А и тие малкуте што ги знам, ми ги кажувала мајка ми оти со татко ми речиси никогаш и не разговараме ни за сегашноста а не за минатото.
Искрено не многу.Ме интересираше,но моите се многу таинствени и строги.Еднаш најдов една слика ја прашав мајка ми и таа моментално ја зеде и никогаш повеќе не ја видов.Но со тек на време колку повеќе растам толку повеќе не се замарам со тоа и не ме интересира многу.
Па не знам и не сакам да знам.Јас и брат ми сме деца од вториот брак на мајка ми, а од првиот брак е сестра ми. Не знам ниту татко ми кажуваше многу...тек тук нешто,ниту па мајка ми,а и глупо ми е да слушам што како било...не ме интересира.