Jas ke te sakam I togas. Inaku ijas nekogas znam da preteram so blago ama ne sekogas....a sekoj den moram malce da probam
Има денови кога не намирисувам благо, тие ми се најлошите денови.. Али во деновите коа јадаам, јадам за тројца буквално, без преувеличување.Иначе овие денови повеќе се застапении така даа ми нема спас од вишокот килограми.
Читајќи ги вашите коментари , се чуствувам како чудак јас шала настрана , не јадам благо, повеќе сум по соленото , уствари не дека не јадам , ама не сум некој зависник , се случува и по неколку дена да не внесам нешто благо и ок ми е
Нема ден да помине без да изедам барем едно мало шекерче или чоколатце. Сепак, сега за разлика од порано имам поголема самоконтрола. Порано кога ќе ме фатеше криза за благо, а дома нема- јадев шеќер За среќа сега се контролирам
Нејадам мнг благo во огромни количини за да не ми влијае на тежината,ама така да секој ден си каснувам по нешто благо за да не ми падне шеќерот
Не сум љубител на благо и се на се во годината ми се случва 3 - 5 пати да вкусам некој колач или нешто слично....Повеќе си сакам овошје отколку благо
Не сум (веќе) зависна, но сакам секој ден да си каснам по малку. Често си правам вегански колачиња, иако не сум на таков режим на исхрана. Ем се здрави, ем ми ја задоволуваат потребата за благо.
Ако не каснам барем едно цело чоколадо во денот,исто како да не сум јадела ништо.Неможам без благо воопшто ме фаќаат кризи а најубаво од се е што не ми влијае на тежината
чоколадо јадам во огромни количини кога е направено нешто дома пр. блага пита, со јаболко една мајка ми шо ја праи, милиброт, па бисквити со фил од јаболко. тоа го јадам во огромни количина, а чоколатца некои еднаш дневно, а се случува и подолг период да ги избегнувам чоколатцата.
Zavisi koga kako ke mi dojde nekogas moze ednas vo denot nekogas moze i cel den na blago da sum koga mi paga sekerot ko sto veli tato nekogas i pred da sednam da jadam si jadam blago poubavo mi e
Зависи до периодот. Има денови кога јадам многу благо, а и денови кога поретко јадам. Скоро месец како ретко јадам благо. Чувствувам некаква одбивност спрема благото.
Јас си јадам секој ден. Се препорачува да се јади благо пред или во текот на учењето, зошто така мозокот се храни со јаглехидрати и побрзо се помни. Ми се случува да изедам чоколадо од 80 грама, а ако немам чоколадо често си јадам банани.
Ова со „баба меца“ на @Arthur е најгоооолема вистина за поврзаноста на благото и килажата!!! Јас обожавам се што е благо - чоколадце, колаченца, тортички, баклавички... Мммм ... Не може да ми помине денот, а да не си каснам нешто блачко ... Ама, бидејки знам дека тоа ќе ми се одрази на килажата, се трудам тоа да не биде премногу количински !!! Но, сепак не можам да ги разберам луѓето кои со една коцка чоколадо се задоволни !!!