Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку количински јадете благо?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од smiley16, 10 мај 2015.

1. classy_M

classy_M Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    538
    Не сум по благото, еднаш месечно дали јадам чоколадо или нешто друго благо...

2. RedWine

RedWine Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    61
    Да и тоа секој ден.Кризата ме фаќа попладне....морам нешто благо да каснам,во спротивно нервоза ме фаќа....како нешто да ми фали...:)

3. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Najubavo mi e da jadam blago vednas stom stanam od spienje,togas mi e najslatko,a dorucekot sekogas go preskoknuvam,ama i vo tekot na denot moze da me fati kriza za blago

4. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Ретко јадам, можам да преживеам без чоколадо и по цела недела.
    Ама често ми се има случувано толку многу да ми се јаде благо што итно морам да одам да си купам, или само ќе се напијам една чаша сок па подобро ми е, ама обично тоа кога сум во ПМС. Онака не сум многу по благото, се случува да одам до продавница за да си купам благо а на крај да завршам со чипс во рака.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.057
    Допаѓања:
    36.097
    Овој месец ме има фатено криза за благо. Секој ден си купувам или колачи или некое чоколатце.

6. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Најмногу. Бидејκи избегавам нездρави хρани, а сум зависниκ од благото, си дозволувам пеρиоди κога си јадам κолκу што саκам ама и го тρошам потоа. Инаκу благото го заменувам со овошје, банана посебно, житаρκи со темно чоκоладо или неκои "raw recipes" ..

7. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Многу малце, одбегнувам благо, многу ме заситува па потоа неможам да јадам како што треба :)

8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Нормално. Мислам, општо земено за исхраната, се ми е во златна рамнотежа, по малку од се, повеќе разновидност и таман е :D

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Koga doma kje kupat.
    Nikogash ne me fakjaat krizi za blago. Povekje sum po solenata hrana.

10. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    Се даваам :^::inlove::$

На Среќа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.821
    Многу малку. Благо повеќе јадам само кога ке добијам тоа е еднаш месечно.

12. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Секој ден. Минимум 100г. Максимум... се срамам да кажам..:tmi: Битно се' што е благо дома, не се остава за утре. Ако не јадам благо ден-два почнувам да се тресам, нервоза ме фаќа и се чувствувам слабо... За доручек во школо купувам пакет кроасани и чоколадно млеко. Тоа е некоја средина. А минимумот е крофна со крем и чоколадно млеко. Многу ретко купувам веге бургер со газиран сок и како десерт чоколадо. По ручек исто така следи благо, а за вечера чоколаден корнфлекс. И никако да мрднам од 45кг. (fingers)

На christinnn, Тина Фрутина, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    [​IMG] Па јадам благо можеби и од умерено помалце. Понекогаш се заситувам и од неколку коцки чоколадо па не морам да јадам леб. Овошје, мед, акафето не го пијам со шеќер и тоа сабајлешно. Еве и сликичка од омилените бисквити или како да ги наречам.

14. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Премногу :(. Станувам и заспивам со благо. Сите мои диети пропаѓаат заради тоа благо. Мм се чуди зошто не намалам од благото наместо да се мачам со диети. А моето мото е: Подобро еден месец на диета отколку цел живот без благо (пак на диета) :D.

15. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Кога сум во ПМС можам да изеда цела торта, онака во регуларни денови не многу

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Имав период кога станав зависна од чоколади, мораше секој ден да изедам по една. Сега не, почесто потребата за благо ја задоволувам со овошје но ете да речеме секој трет ден јадам колачиња, чоколатца или што и да е благо.

17. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Се трудам да го сведам на минимум поради линија, инаку без проблем би можела да изедам и 300 г. чоколадо без проблем :) Кога би ме прашале без што не можам да си го замислам животов, благото би било во топ 3 :D

18. Тина Фрутина

Тина Фрутина Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    15
    Слободно остави ме без леб без храна ама без благо никакооо, највеќе без благо имам издржано една недела на судни маки бев после ми се чини само од психата ми беше, накај 5тиот ден се нормализирав се до крајот на неделата кога посегнав по 2 коцки чоколадо да се почастам што сум издржала и после му писнав 200 гр за нула време и имам чувство дека сум зависник кога ми се јаде додека не каснам сранувам нервозна нерасположена сите ми се криви ме нервираат и кога ќе стигнам до благо се давам. Затоа и никако да ослабнам :(

19. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Доколку се внесуваат доволни количини на овошје, организмот нема да има потреба од благо.Пробајте.
    И плус секој ден по 1 коцка чоколадо за готвење(од 70%какао), 1 коцка:) не еден ред и доволно е.

20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Јадам благо секогаш и секаде. Еднаш се живее, а има толку многу благи работи да се пробаат :^: