Имам околу 15 лакови, ама сакам да си докупам нешто на зеленко, темно црвено - бордо, некоја убава плава нијанса и жолта.
Малку. Јас користам само црн, темно црвен, тегет, кремаст понекогаш и безбоен и само такви имам Да купам повеќе џабе ќе ми се сушат бидејќи во училиште ни е забрането да носиме лакирани нокти и само за преку викенд се лакирам
So se zasuseni ili bez? Sega kako sto nemozam da gi koristam sigurno uste nekoi se zasusile. Nikogas do sega ne sum bila na manikir ama zatoa posto ne mi gi sobira po neseseri im odvoiv edna fiokicka.Im praam generalka ednas godisno sto se vika pa se podnamaluvaat za pak da gi obnovam. Lakiranjeto mi e omilen del od sminkanjeto,ako moze tamu da go smestam.Samo toa od sminkanje pravam so uzivanje.
Само што ги пребројав, 45 се во работна состојба, 1 за во канта. Обожавам лакови, посебно тие со многу светки, кои после тешко се вадат.
леле две кутии големи за чевли околу 130. Немојте да не верувате стварно толку имам.. Ама јас не ги користам мајка ми за нашкола само со безбоен, па за свечености се лакирам се разбира.
Имам вкупно 22 лакови. 1.Бел сјаен - 02 - Olivia 2.Темно-плав сјаен - 58 - Olivia 3 Бледо-розев сјаен - 62 - Olivia 4.Светло-зелен мат - 118 - Olivia 5.Тиркизен - 06 - Malena 6.Црн сјаен - 23 - Malena 7.Светло-љиљаков мат - 28 - Malena 8.Темно-кафеав мат (чоколадна боја) - 45 - Malena 9.Розев мат - 61 - Malena 10.Беж боја - 74 - Malena 11.Златен сјаен - 41 - Golden Rose 12.Безбоен со сребрени и зелени светки - 57 - Umbrella 13.Безбоен со мешани светки - 61 - Umbrella 14.Темно-сив сјаен - 89 - Umbrella 15.Безбоен со златни светки - 141 - Umbrella 16.Темно-љиљаков сјаен - 21 - Feicai 17.Бордо боја сјаен - 22 - Feicai 18.Светло-розев мат - 07 - HD 19.Бел мат - 34 - HD 20.Светло-сив со светки - 04 - FCC 21.Светло-кафеав со светки - 26 - FCC 22.Мешавина од светло-црвена и светло-розева боја сјаен Планирам да направам колекција од сите бои и да имам потемни и посветли бои.