0. Не се лакирам сама, НИКОГАШ! Имам пробано еднаш-два пати ама не се свиѓам, се нервирам и одма ги бришам. Некако не ми изгледаат чисто и уредно како кога ми ги прави козметичарка
Порано имав многу, еден куп ама брзо ми се исушија и ги фрлив. Моментално имам само 3, се лакирам ретко па затоа.
Незнам кај да го пишам ова па ај овде да прашам пошо незнам дали има тема таква. Се излакирав со црвен лак, ми стоеше околу 5-6 дена и го избришав и сеа ми се жолти ноктите, како да го остранам жолтото да не знае некој?
Не прави ништо, остави ги така само не ги покривај со лак. Со нормалното миење раце, садови, туширање ќе падне бојата. Нареден пат, пред да го нанесеш проблематичниот лак, нанеси еден слој безбоен (или уште подобро-base coat), тоа ќе спречи да ти пожолтат ноктите
Срам ми е да кажам, ќе ми се смеете 4 имам, црн (најкористен хаха), кафен, син и оној кремастиот накај месо боја +1 зацвртстувач
Многу , пошто порано обожавав да си ги цртам ноктите. Сега слабо некако, па и пола водов ми се исушиле
Баш ги изброив, 94 Итоа користам едно 10ина максимум, од тие другите по еднаш имам ставено ради мерак. Коа ќе ми текне колку пари имам фрлено на лакови