Баш избројав сега 80! Сите се во супер состојба!!! Имам и нови и постари. Оние што се потрошиле повеќе од 2/3 се сушат и сум ги фрлила, најмногу практикувам француски маникир, бордо нокти а летово минт зелени, корално портокалови, дреч розеви а разбивам монотонија и со златни (нијансата од фломар).
Имам 10 од прилика. Со фактот дека не знам "чоечки" да се налакирам и сите ми стојат така, во едно мало несесерче..
Сега ги броев 42 (заедно со зацврстувачите) да ти биле. А, кога ќе видиш пак само 2-3 бои во круг ги вртиш во зависност од годишниот период. Абе, жени !
Околу 15 имам (во добра состојба) и не сакам да купувам бидејќи ги правам ноктите во козметички салон така да и овие не ми ги треба
Баш ме потсети темава да си ги соберам лаковите (во 100 саат, ко ненормална ). И сфатив дека треба да си купам мнооогу лакови. Имам 15тина, од кои само 7 се во добра состојба.
Околу 40тина некаде.. а користам црвен, беж, црн, 2 со златни светки и зацврстувач скоро секој ден.. се едното исто во круг
Немам статистички податоци Имам толку колку што ми се потребни за да ми бидат ноктите уредни и убави.Навистина ми се потребни за средување во домашни услови,бидејќи не посетувам маникир и не ми се допаѓа гелната изработка или декорација.
Имав околу 60, но кога ги фрлив зацврстените, ми останаа 48. И сум ги наредила ко фишеци во ветрина (така вели маж ми)
Ахх, чекајте да избројам..... Подобро не, многу се, ме мрзи. Последниве неколку пати на маникир ги правев со гел, инаку не сум никогаш нелакирана.
јас има околу 20, некои се сушат ги фрлам, купувам нови......и се така во круг, ама нема боја што не сум ја купила и не сум ја имала-ми се досадни веке некои бои и ме иритираат сакам нови нијанси што се различни, инаку имам секогаш средини долги нокти, ми издржуваат и не ми се кршат лесно ( пу пу да не ги урочам )