Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Дискусија во 'Тело' започната од Lady-Mistique, 27 ноември 2009.

1. Pain

Pain Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    45
    Имам долги нокти и секогаш ми се или само француски маникир или француски маникир со нешто нацртано на нив :) дечко ми секогаш ми вели ако фатам ќе ти ги избришам ноктите на спиење, ама тоа на шала, а доколку му речам дека ќе ги сечам и не ги носам долги тогаш ме моли да не ги сечам :) инаку ноктите од секогаш ми се опсесија ... а за шминкањето е ептен многу мрази да се шминкам :)

2. maca.81

maca.81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    21
    За шминкањето не збори :D , се шминкам само кога морам да одам некаде а за ноктите не преј муабет ;)
    Секогаш ми се средени, од мала дури.
    Незнам дали се сеќавате ама во тоа време јас додека идев во основно ни ставаа + или - во зависност од тоа дали носиме марамче и дали ноктите ни се исечени, за марамче секогаш имав плус пошто секогаш носев ама за ноктите сегогаш имав минус пошто секогаш ми беа долги :).
    Следува средното образование, пошто бев во економско училиште по биротехника немам 5-ка баш поради ноктите пошто по тоа правило должината требаше да биде до врвот на прстот.
    Сега и работното место не ми дозволува баш нокти ама јас пак си ги имам и ке си ги имам и понатаму.
    Инаку секогаш ми се средени, значи истурпијани и со форма пред се, почесто излакирани а може и со некакви шарки, дезени и тако то, се тоа home madе или hand made by myself пошто уживам тоа да го правам.
    И да, да се навратам на темава :lol: , има многу дечки кои приметуваат такви детаљи, деинитивно мислам дека тоа го привлекува спротивниот пол, барем во добар дел од моето искуство.

3. valenTina.bT

valenTina.bT Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    10
    Нај важно е ноктите да бидат негувани.Мнг. Жени се одлучуваат за француки маникир бидејки е софистициран а не мнг. упадлив .Црвениот е добар за излегувања со друштво. Дречливите пак се модерни лакови и мнг често можат да се видат на ноктите на девојките . Сепак НАЈВАЖНО е да бидат негувани ;) :rofl:

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    mene od max factor lakovite mi stojat navistina dolgo barem 5 dena sigurno bez nikakvo lupenje,probaj.a i ne se susat brzo,taka sto vredat za parite

5. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    Обожувам црвен лак. Во последно време само тој го користам. Интересно што ми се случи вчера е тоа што ми беа црвени ноктите, се истуширав и ми падна лакот на врвовите. И најтрагично запознав еден и мислам дека постојано ме гледаше во ноктите. Тоа првпат ми се случува :@ Инаку и француски маникир сакам, многу.

6. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    155
    Јас мислам дека машките не сакаат премногу долги и многу упадливи нокти, и ненегувани секако. Јас секогас си ги лакирам, во разни бои, во зависност од расположение.Беж боја, нежно розе,пинк, црвен,бордо,па и црн. А најубаво искуство имам со лаковите на Golden Rose, порано не им беа ич убави ама сега баш пријатно ме изненадија, стојат по 5 дена без лупење,стварно се многу добри, а и многу ефтини, по 45-50 ден се.Еве за овие зборам.

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Се согласувам со Kристи.Навистина се прекрасни лаковите и не се лупат брзо.Имам ваков розов,црвен и бел и се прекрасни. :)

8. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    Мене ноктите ми се како на девојката, посебно кога ми се црвени, дури и поубави (да не се фалам многу). Ги сакам ептен. И машките до сега ми ги свиѓале. :$

9. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    па ги првлекува барем тоа го имам забележано кај дечко ми
    бидејќи имам малечки нокти кога ќе ставам црвен лак а тенот ми е бел,тој ми вика дека прстињата ми биле како бомбомчиња :lol:

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mislam deka ubavo e sekogas da imas sredeni nokti,bez razlika lakirani,so gel neguvani,ili onaka bez niso :) vazno da se sredeni,nikoj ne saka da vidi izgrickani,neisecni i itn :D :D.Najubavo e da odis na tvoite nokti ti stavaat gel gi rastis i nemas gajle nekolku nedeli,sekogas se sredeni i ubavo izgledaat ;)

11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Го гледав видеото што го остави Wild.Child , тие малите во средина што се ставаат , каде да ги купам ? и како да речам што барам ? :D

12. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јас моите циркони ги купив одамна во една продавничка од ГТЦ, но сега е затворена. Би требало да има на пазар, евтини се, но мој совет ти е откога ќе ги ставиш да се излакираш со безбоен лак бидејќи лесно се вадат. :)

13. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Утре ќе поминам и ќе прашам , интересно изгледа :) Фала Вајлд :*

14. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас од кога знам за себе користам црн лак. Ноктите секогаш ми се кратки. Едноставно не можам да се замислам со друг лак. :)
    знам пред едно 7 години ми беше смешно кога ќе отидев во парфимерија да земам црн лак сите онака чудно ме гледаа, а да не правам муабет како ме гледаат кога идам да барам црн кармин :rofl:

15. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    црн кармин....јас тебе дефинтивно ќе те гледам како марсовец(без лудби ама стварно) :?:

16. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Нема проблем ;)

Анннни, тоа си е право на сопствен избор. Не би било убаво кога сите би биле исти. ;)

(да не ме сфатиш погрешно, не ставам црн кармин :) )

17. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    да да секако јас затоа напоменав да нема лудби,тоа е само мое мислење ;)

18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    10.204
    Убаво средените нокти се симбол на хигиена,мислам дека привлекуваат внимание,посебно ако се жар црвени :)

19. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    :rofl: мене сите ме гледаат како марсовец :rofl: ама добро тоа е сепак право на избор. Тоа е мој стил, добро за на факс не носам нормално или пред баба :D таква сум и неверувам дека некогаш ќе се променам. Можеби некогаш и нашава земја ќе има пошироки видици :P
    а сакав да те прашам што е лудби(не сум го сретнала тој збор до сеа :worried: )

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Со сигурност знам дека долги нокти, а посебно надградба на нокти не привлекува никого од спротивниот пол! :shake:
    Тука ќе ги набројам и сите циркони, срценца, цветчиња, па во последно време ставаат и чипка на врвовите на ноктите...
    Знам дека е прашање на вкус, ама мене тоа ми е кич и џабе фрлени пари.

Моите се секогаш куса до средна должина, важно е да се средени, практикувам француски маникир, а од лаковите посебно сакам црн, црвен, беж нијанса и една јака пинк боја (нешто ко логото на Т-Мобиле), на куси ноктиња, преубаво изгледа ;)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.