Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Дискусија во 'Тело' започната од Lady-Mistique, 27 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    ^^^Tрендафилче, циклама ли мислиш? Уф, јас многу си ја сакам таа боја :) Ланското лето го поминав најмногу со такви нокти :lol:
    Инаку на дечко ми му стана навика да ми вели-ај налакирај се, поубави ти се ноктината така, или па ај обој ги со плавото лакче :D Желби бре. Досега црвениот му беше хит, сега плавиот лак. :lol:

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Да Катенце, циклама и едно бесно розево лакче, слично на оваа нијанса, уствари таа е таа де ;)

3. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    досега дечко ми не ми кажувал многу комплименти за лакот на ноктите,најомилени нијанси пинки,црвен,црн и бел.имам лак од авон мн ми се свиѓа бојата ама многу ме нервира што бавно се суши.некој совет плизз? :)

4. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    155
    Имма читано да ги ставиш рацето под млаз ладна вода, ама нели откако малку ќе се подзасушат.

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    бордо или во последно време ми е црн(инаку далеку од тоа дека сум нешто металка или слично),секогаш средени,не дозволувам да ми се ни со малку излупен лак.
    а дечко ми сака да се долги за да го чешкам :D :D

6. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    :$ noktii jas uzivam vo sreduvanje nokti znaci ne sum edinstvena sto se zarazuva so lakiranje crtanje i takvi raboti nema poubavo od sredeni nokti makar samo proziren lak da imaat kolku e ne ubavo ubava devojka sredena od glava do peti a so izgrickani ili gadni nokti uuu bljak nemora da se lakiraat ama barem da se cisti
    jas se lakiram sekako samo crveno ne neznam zosto glupo mie da se lakiram so crveno sakam koga se drugi lakirani ubavo stoi no ne i jas da se lakiram :worried: neznam zosto taka momentalno sum lakirana so meso boja so kosa linija svetkav i na 2prsta peperutki nacrtano mm bas cool izgleda koga se lakiram se opustam se odmaram od sve :lol:

P.S.i da se slozuvam deka lakovite na golden rose se ubavi i ne se skapi isto i na aura se ubavi 80den se
    pozz
    [mod-kirilica:bsl9oc1g][/mod-kirilica:bsl9oc1g]

7. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    да и мојот....чувам долги нокти за да го чешкам..уживал така!!! :lol:

8. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    :^) Па...не знам колку машките ги забележуваат и им се битни ноктите кај некоја девојка, зашто знаат да се пошегуваат: демек ние девојкиве многу сме се замарале за ноктите, како да сме немале друга работа...итн...итн.
    Но, како и да е, јас си сакам да се занимавам со средување и лакирирање на ноктите, зошто едноставно уживам и се чувствувам поубаво кога ноктите ми се средени и лакирани. И обожавам црвен лак :inlove:
    А сигурно и на машките не им е сеедно и повеќе сакаат кога ќе видат убави женски раце и лакирани нокти :)

9. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    4.792
    ц ц ц ... и мојот бе :rofl:
    Сака да го чешкам по косичката и се ежи такаа :lol:
    И да многу сака кога имам долги нокти средени посебно француски маникир :$

10. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Пред некој ден правев муабет со дечко ми на оваа тема . Имав француски маникир и вика вака цело време да ги носиш , најубави ти се сега :D

11. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    jas mislam deka za posilniot pol lakot na nokti ne igra znacajna uloga.toa samo nie zenite se opsednuvame i trosime vreme za zabe :D

12. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    devojki mislite li deka tie kako masinka turpii sto se se dobri za noktite za forma za poliranje ili gi koristat samo za akril nokti aj ve molam za odgovor vo plan sum da kupam

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Мислам дека на момците им е важно колку внимание посветуваме на нас. И лакот им е важен, дефинитивно не сакаат девојки со излупен лак или некоја чудна боја. Барем што имам разговарано со момци на таа тема велат дека нема ништо поубаво од девојка со убави раце и средени нокти, без разлика дали се лакирани или не , само да не се излупени. Јас секогаш сум лакирана, најчесто црвен или темно зелен бојата ја обожавам.

14. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Не мора да се секогаш лакирани, но да се негувани да. Бидејќи впечатокот кој се добива со негувани нокти е далекууу подобар од оној со несредени, изгрицкани, со еден збор забаталени нокти :P

15. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Таман работа да го привлекува :lol: ,иако сега во последно време и тоа да не те чуди.Метросексуалци шо ти знам,Бекам се лакирал,Кристијано Роналдо пред некој ден со црн лак на нозе лакиран беше овековечен |( ,аман бре!

Мислам дека независно дали за машки или женски пол станува збор,неестетски е да се гледа запуштени нокти,еден нокт пократок,еден подолг,еден шилест,друг заоблен,па полуизлупен лак итн.Не мора да има незнам каков маникир,со апликации,цртежи,циркони(јас лично не сакам ич такви,кичесто ми делува),но да се пристојно средени,со еднаква должина и форма и да не е излупен лакот.
    И да не се залажуваме,и машки и женски сите забележуваат изглед на нокти,посебно ако е батал. ;)

16. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    155
    Ја симма ваква машинка, мојата е од Северин, и задоволна сум, ама не е за полирање, туку за законтици, кожичката сува околу, значи за средување на површината околу ноктот.Јас си имма посебни турпии за полирање и давање сјај, така да ова не ми претставува проблем.

17. Aries90

Aries90 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Незнам за колкав процент на машки тоа важи ама колку што досега имам чуено, на некои им е тоа особено битно. Пример брат ми неможе да си замисли девојка со несредени нокти, јас среќа имам цврсти и секогаш средени нокти, но знае да ми се случи да се запоставам и дечко ми веднаш го забележува тоа и ме прашува зошто сум ги запоставила не изгледале така убаво :$ :worried: Веројатно сепак некои машки внимаваат и на тие детали....

18. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    јас вака од женска страна да кажам многу мразам долги нокти ама многу долги,ептен средено ми стое ноктите да се средна дожина и да се коцка,а полукругови,и такви глупости :puke:
    вака некако ми е супер:

19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Е овие со средна должина ли се бе? :) За мене овие се долги.Моите обично се со средна должина,ама не ваква средна должина туку многу помали :D Не ми се допагаат долги нокти,барем не на мене,а и да сакам не можам да ги чувам оти многу ми се кршливи :(
    Често се лакирам,особено прку летото,а со какви бои зависи до периодот.Имаше еден период се лакирав само со светли и нежни нијанси,сега па најчесто ставам некои јаки бои,црвена,бордо...

20. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    devojki ke moze li nekoja slikicka od dobri turpii za nokti si kupiv edna na ruby rose so 4 strai ama nemise bas dopaga :( i edna za forma taa e dobra no jas sakam za poliranje aj pozz
    [mod-kirilica:2dvckmxg][/mod-kirilica:2dvckmxg]