Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Дискусија во 'Тело' започната од Lady-Mistique, 27 ноември 2009.

1. ButterflyWings

ButterflyWings Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Исто и јас секој ден ги лакирам ноктите,сега обожавам да се лакирам со дречливи бои ,тие ми се хит и нормално да ми бидат кратки :) Не сакам надградби,со шарки-барки,ете француски маникир може :) За колку ги привлекува лакот за нокти на спротивниот пол не знам,но сигурно дека ако не се уредни не ги привлекува :) Ме иритира излупен лак,значи АМАН само ќе кажам!!!Ако некоја нема време за лакирање немора да ги лакира,и без лак можат да бидат привлечни,ако се чисти нормално и убаво скратени...и не е само долги нокти да имаш,еден вика друг не слуша(и тоа ме нервира) :)

2. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    моите во најголем дел од времето се кратки, многу ретко ги пуштам малце, за да им направам француски, инаку никогаш не користам дречливи бои, а нежни нијанси сите ги имам.... :clap:
    и секако кога немам мн време за средување ми се кратки, чисти и обоени и лакирани со проѕирно лакче.

П.С. најомилени лакови ми се аура и голден росе....Позз :)

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ги привлекува и тоа многу а кој не би сакал да има девојка со средени нокти тоа е дел од секоја жена и дел од хигиената секако
    дечкоми го привлекуваат убаво средени нокти моментално ми се ноктите со гел француски маникир па мене ми е убаво кога ќе се погледнам во раката а секако пријатно е и друг кога те гледа едноставно убави раце негувани ја отсликуваат жената сум за постојано средени нокти ;)

4. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Не толку лакот, колку средените нокти многу ги привлекуваат машките... :)

5. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Црвен лак дефинитивно многу привлекува, сегде тоа се пишува по сајтовиве.
    Инаку и ја сум за надградба, па после раат да си месец дена!
    али послем ноктите си знаат како им е.. меки премеки, лесно кршливи.. за греота :)
    Ама ке ги мачам јас ! Од мене така лесно нема да се извлечат! :)

6. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    како машко морам да кажам дека ноктите не ни се толку мн битни колку што мислите, повеќе тоа за вас е :D иначе ако веќе треба да бирам би одбрал нокти кои што се излакирани со проѕирен лак и на крајот да се со бел лак, вака нешто незнам како точно да пишам ваљда се разбираме? :P

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    63
    Се разбираме :) мислиш на француски маникир :)

Инаку јас сакам секогаш да ми се средени ноктите и обрнувам многу внимание на тоа.Не ми се многу долги и ги лакирам најчесто со неутрални нијанси

8. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    е бре DeepBlue сега ни ги сруши сите фантазии, хаххахах ! :)
    како и да е, јас секогаш си ги средувам ноктите. Со дечкото со кој бев, и здравје боже со кој што ке продолжам ( пошто сме на пауза малку ) ептен ми ги сакаше ноктите со циркончиња лево десно, па неможам да кажам дека и не приметуваат машките ништо :)

9. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    леле јас се извинувам што ви ги срушив сите фантазии :$ :P инаку прочитав некои дека пишале дека црвениот лак најмногу привлекувал хххх колку само нема врска, може само да ти го одземе вниманието на секунда зашто онака мава у очи 8) али стварно девојки не ни се битни ноктите како ви се средени, доволно е само да бидат чисти, јас искрено не би полудел по некоја само ради тоа што ноктите и се нешто посебно :lol:

10. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Ги користам лаковите на Голден роуз. Се лакирам обично со црн и темно црвен (бордо) лак, впечатлив е од страна на другите, се приметува да, ама мене ми се допаѓа...

Лакот за нокти (воедно и ноктите се разбира) го привлекува спротивниот пол доколку е убаво среден, според мое мислење. Значи ги привлекува доколку се стокмени како што треба :)

11. Lucky.Charm

Lucky.Charm Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Многу лошо би изгледало за девојче според мене да има несредени нокти или изгризани. Едноставно не и личи :/ А јас мислам дека црвениот лак навистина ги привлекува машките. :)

На srcekrsacka и Special.Someone им се допаѓа ова.
  12. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    607
    Мислам дека не се замараат многу со тоа каков е лакот која боја или слично! На едно машко според мене битно му е девојката да има средени нокти и на рацете и на нозете,да не бидат изгрицкани,излупени и сл. на тој начин секоја девојка добива префинет,среден изглед и раката секако многу поубаво изгледа! ;)

13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Moј беше на прв date оти имав тегет ооо тегет боја на нокти, со примеси на бордо-окер-виолетови нијанси. А откоа се фативме, коа опнав на нокти мрсул боја, веќе беше мој. ;)
    Мислам wtf со сите овие истражувања ?! :^)

14. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    црвен лак делува и црн :D

15. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Јас мислам дека машките не ни приметуваат дека ни се налакирани ноктите :lol:
    Тоа е последно нешто што би гледале или би ги привлекло.

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Ооооо да знаеш како приметуваат :lol:
    Овој мојот примети дека пред црвениот, бев лакирана со син (имав линивче од половина милиметар на крајот од ноктот; не можев да си го добришам бидејќи ми беа разранети кутикулите).

На Ann.94, Black.Beauty и Mini-Mouse им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Зарем лакот за нокти е важен да се привлече спротивниот пол :^) ????Не би рекла,иако на некој начин зборува за личноста што го носи.

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Дечко ми нон стоп ми ги гледа ноктите,нон-стоп ми коментира,за боја, за лак, за шарка....баш ми е мило што таков мал детал тој го заприметува.

19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    да и јас сум го приметила тоа црвениот и црниот барем мојот тие бои го привлекуваат :)

20. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Зависи до машкото! Претходните дечковци воопшто не ни приметуваа, а сегашниов сака кога ми се средени ноктите :)